Michelisz Norbert vb-t nyerne jövőre

Michelisz Norbert vb-t nyerne jövőre

Úgy látszik, a túraautó-világbajnokság (WTCC) jelentősen átalakul a következő szezonban. Egyrészt sajnálhatjuk mindezt, hiszen az idén is vb-címet szerző argentin José María López és a szintén többszörös világbajnok francia Yvan Muller ugyanúgy hátat fordít a sportágnak, mint a szintén távozó Citroen.

– Biztos, hogy kiszámíthatatlanabb lesz a világbajnoki címért folyó harc 2017-ben, nagyobb lesz a küzdelem és az izgalom, ugyanakkor én nem örülök a Citroen távozásának, mert elveszíti a bajnokság azt a referenciát, amely mindenkit húzott felfelé. Ugyanakkor a francia márka távozása után is mindenki kellőképpen ki van éhezve a sikerre, mert vb-cím és vb-cím között nincsen különbség. A Honda időt, energiát és pénzt nem sajnálva fog fejleszteni a télen, így a legjobb esélyünk nekünk lesz az előrelépésre 2017-re. Egyértelmű célom a világbajnokság megnyerése – jelentette ki hivatalos honlapján a Honda gyári pilótája, aki az idei szezonban még harcban áll az összetett dobogójáért.

Michelisz Norbert a két világbajnok távozását is nagyon sajnálja, hiszen mindkettővel kifejezetten jó kapcsolatot ápol. López mindent megnyert, amit a sportágban meg lehet nyerni, és háromszoros túraautó-világbajnokként nyergel át a Formula E kategóriába.

– Nagyon jó ritmusban érkezett meg a WTCC-be, mivel egy nyerő technikát kapott maga alá. Jövőre a Formula E-ben azonban más helyzetben lesz, hiszen nemcsak az új közeget kell megszoknia, hanem a másfajta vezetési stílust is. Ennek ellenére arra számítok, hogy már az első ottani szezonjában futamot nyer majd – állította Michelisz.

A magyar pilóta úgy véli, Yvan Muller nélkül szegényebb lesz a WTCC, annak ellenére, hogy egyre kevesebb tüzet lehetett a szemében felfedezni, egyre frusztráltabbá vált amiatt, hogy rendre kikapott argentin csapattársától.

– Azért arra kíváncsi lennék, hogy a tíz évvel fiatalabb Yvan Mullerrel szemben mire ment volna López, de ezt sosem tudjuk meg… Mindenesetre számomra idén derült ki igazán, amikor volt lehetőségem a pályán kívüli énjét is megismerni, hogy a nem versenyző Yvan Muller kifejezetten szórakoztató és kellemes társaság tud lenni – tette hozzá Michelisz.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 06.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »