Michelisz Norbert beszélt a jövőjéről és a Mullerrel való drámai ütközéséről is

A nyolcadik helyről várhatja a portugáliai folytatást Michelisz Norbert a túraautó-világkupában. A magyar pilóta a legutóbbi, hollandiai versenyen nem szerzett pontot, de bízik benne, hogy úrrá lesz a Hyundai a nehézségeken akkor is, ha a szabályrendszer sajátosságai miatt ismét az ellenfelekéhez képest jóval kedvezőtlenebb technikai feltételekkel kell indulniuk.

Magamnak közepes osztályzatot adnék az eddigi teljesítményemre, a négy versenyhétvégére – mondta az InfoRádióban Michelisz Norbert. Szerinte voltak jól és kevésbé jól sikerült hétvégéik, utóbbira példa a legutóbbi a hollandiai Zandvoortban, ahol utolérték őket a technikai nehézségek. “Összességében azonban bizakodó vagyok, mert ha az arányokat fenn tudjuk tartani, úgy, hogy legyen három kiemelkedően jó hétvégénk, amikor az autó nagyon jól működik, és utána egy, ami kevésbé sikerül, az lehetőséget ad a bajnoki címért harcolni a túraautó világkupa-sorozatban.”

Michelisz Norbert örül, hogy most van lehetősége a következő, portugáliai versenyig hátralévő néhány hétben pihenni és otthon lenni a családjával, hiszen nemrég született meg a második kislánya.

– mondta. A cél, hogy feltöltődjön a családjával és utána teljes erőbedobással tudjon készülni a szezon középső részére.

Yvan Mullerrel sikerült rendeznie a nézeteltérést (Zandvoortban összeért a kerekük, Michelisz kocsija megsérült és nem tudta íven tartani, mivel pedig Muller mellette volt, mindkét kocsi a szalagkorlátnak sodródott, Muller autója fel is akadt rá). “Mullerrel sosem volt felhőtlen a viszonyunk, és ezen a zandvoorti hétvége sem változtatott a kedvező irányba. Nem ez volt az utolsó összecsapásuk idén, de jól ismerem, ezért tudom, mire számítsak tőle a hátralevőkben”.

Hírdetés

Ugyanakkor Michelisz Norbert szerint

A “nullás” versenyeket Michelisz Norbert szerint úgy kell kezelni, hogy lássák az erősségeiket és azokat a területeket is, ahol fejlődni kell. Az látszik a zantvoorti versenyekből is, hogy

Azt is hozzátette, hogy a következő, portugál versenypálya utcai versenyhelyszín, ami jellegét tekintve teljesen más, mint Hollandia vagy azt megelőzően Németország volt.

“Technikailag bőven elég erős az autó ahhoz, hogy a fennmaradó versenyeken, ha nem is minden alkalommal, de sokszor jelenthessük mi a referenciát.

– fejtette ki Michelisz Norbert. Úgy érzi, jól felkészült a csapat a portugál versenyre, és a tavalyi túraautó-világbajnoki futamokhoz hasonlóan lesz lehetőségük pole-pozíciókért és akár futamgyőzelmekért harcolni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »