Michelisz csak a hatodik, Ehrlacher nyerte a WTCR második futamát

Az összetett pontversenyben is vezető Yann Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulójának vasárnapi második futamát a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival keretében.

A Lynk&Co francia pilótája mögött honfitársai végeztek másodikként és harmadikként, Yvan Muller (Lynk&Co), Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo) sorrendben.

A világkupában címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) a 15. helyről rajtolva hatodikként ért célba,

Boldizs Bence (Cupra) – az eddigi legjobb WTCR-eredményét elérve – hetedik, Tassi Attila (Honda) kilencedik, Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) pedig 17. lett.

Hírdetés

A versenyt a fordított rajtrács szabálya miatt Boldizs kezdhette meg a pole pozícióból, de a rajtnál a riválisok nem sok esélyt adtak neki, így a Zengő Motorsport pilótája az első kör végére negyediknek csúszott vissza. A vezetést Ehrlacher vette át, mögötte Muller és Vernay száguldott. A második kanyarban a start után többen ütköztek, Néstor Girolami (Honda) és Mikel Azcona (Cupra) kiállt a boxba, Michelisznek pedig részben ezeknek az eseményeknek a nyomán megnyílt a lehetőség feljebb kapaszkodni. A címvédő az ötödik körben már hatodikként autózott, közvetlenül mögötte Boldizs, majd Tassi következett.

A nyolcadik körben egy baleset miatt a pályára gurult a biztonsági autó,

az első három helyen változatlan volt a sorrend, Michelisz a hatodik, Boldizs a hetedik, Tassi pedig a kilencedik pozícióban haladt. A mezőny a 10. kör végén kezdhetett újra versenyezni, de jelentős változás a leintésig már nem történt.

A délelőtt rendezett első futamot Esteban Guerrieri (Honda) nyerte Ehrlacher és Girolami előtt.

A WTCR mogyoródi fordulójának programja 16.15 órakor a harmadik versennyel zárul a Hungaroringen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »