Mi van a Szputnyik V oltóanyagra vonatkozó adásvételi szerződésben?

Mi van a Szputnyik V oltóanyagra vonatkozó adásvételi szerződésben?

Zuzana Čaputová államfő arra kérte Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-minisztert, hogy tegye közzé a Szputnyik V oltóanyagra vonatkozó adásvételi szerződést.

Az elnök asszony mindezt azután jelentette ki, hogy hétfőn, április 12-én ellátogatott az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) és a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Orvosbiológiai Központjába is.

Kedden (április 13.) az egészségügy-miniszterrel készül találkozni, és Eduard Heger (OĽANO) kormányfővel is folytatni akarja a párbeszédet.

Hírdetés

„Továbbra sem világos, tulajdonképpen milyen célt követ a magyarországi tesztelés, és tulajdonképpen milyen eredményekre várunk” – jegyezte meg az államfő, hozzátéve: mindkét tudományos intézet arról tájékoztatta őt, hogy Magyarországon pontosan ugyanazokat a laboratóriumi teszteket fogják elvégezni, amelyeket Szlovákiában már elvégeztek.

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszternek és volt kormányfőnek a nem regisztrált Szputnyik V vakcinával kapcsolatos kijelentéseit, valamint a tudósokkal szembeni állásfoglalását túlzónak és helytelennek nevezte.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »