Mi szenvedtük meg a kommunista börtönöket, halljátok, fasszopók…

“Bűnösök vagytok azért, hogy a kommunizmus martalékául hagytatok, amikor fiatal korotokban Mao tanításait szorongatva, ökölbe szorított bal kezeteket felemelve Párizs utcáin meneteltek, miközben szüleinket börtönbe vetették szabad eszméik miatt”.

A konzervatív Romania Liberaban Marius Ghilezan arról ír, hogy Romániában mindenki csak arra figyelt, hogy Orbán Viktor számára nem ünnep a román centenárium, és nem azt kommentálta, hogy szerinte Európa jövője illiberális. A temesvári neveltetése okán magát esetleg “elfogultnak” bélyegző szerző szerint ténykérdés, hogy a székelyek a modern Románia megalakulása előtt is léteztek. A szerző úgy vélekedett, hogy a “több autonómia több demokráciát” jelent.

Hírdetés

Az Orbán Viktor által hirdetett illiberális demokrácia Ghilezan szerint arról szól, hogy a kelet-európai kormányok nem akarnak már elfogadni kötelező menetrendet és migránskvótákat Brüsszeltől, azt akarják, hogy mielőbb elérhessék a nyugati életszínvonalat, miközben megőrzik nemzeti önazonosságukat. “Orbán talán kicsit nyersebben azt is mondhatná a brüsszeli aktatologatóknak: bűnösök vagytok azért, hogy a kommunizmus martalékául hagytatok, amikor fiatal korotokban Mao tanításait szorongatva, ökölbe szorított bal kezeteket felemelve Párizs utcáin meneteltek, miközben szüleinket börtönbe vetették szabad eszméik miatt” – fogalmazott a Romania Libera szerzője.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »