Mi lesz veletek, válogatott játékosok?

Az Európa-bajnokságon nyolcaddöntőbe jutott magyar válogatott játékosai népszerűek az átigazolási piacon. Hosszú idő után újra kelendő áru a magyar futballista. Az átigazolási ügyek állásáról adunk pillanatképet.

Király Gábor és Gera Zoltán azon kevesek közé tartozik, akik meghatározó emberek voltak a válogatottban, de szinte kizárt a klubváltásuk. A Haladás kapusa negyvenéves, a Ferencváros középpályása harminchét, egyikük sem gondolkodik már külföldi szerződésben. Király kapuskollégái is maradnak a helyükön: Gulácsi Péter a Bundesligában védhet, Dibusz Dénes akár a nemzetközi porondon is menetelhet a Fradival. Csak Megyeri Balázs volt mobilis: a német másodosztályba igazolt.

Jóval nagyobb a mozgás a védőknél. Az osztrákok ellen megsérült Fiola Attila papíron az NB II-es Puskás Akadémia labdarúgója, „nemzeti érdek”, hogy külföldön vagy a magyar élvonalban találja meg a számítását. A hátvédet összehozták már a Fradival és a berlini Herthával is, Dárdai Pál jelezte, hogy szüksége lehet a magyar bekkre.

Kádár Tamás is kapós a piacon. A balhátvéd jelenlegi klubja, a Lech Poznan bejelentette, engedélyt adott arra, hogy Kádár tárgyaljon, állítólag a Bologna és a Palermo érdeklődését is felkeltette. Guzmics Richárdot Gulácsi klubja, a Red Bull Leipzig nézte ki magának, ő is a lengyel bajnokságból dobbanthat.

A két fehérvári, Juhász Roland és Lang Ádám marad a klubjában, a debreceni Korhut Mihályért eddig nem futott be értékelhető ajánlat.

A középpályások között nagyobb a pezsgés! Nagy Ádám bármelyik pillanatban aláírhat, várhatóan az olasz Bolognához. A zuhanyhíradó szerint legalább tíz klub udvarolt a fiatal fradistának, aki valószínűleg Olaszországban köt majd ki. Kleinheisler Lászlót télen vette meg a német Werder Bremen, és kevés lehetőséget adott neki, de az Eb után átértékelte a helyzetet. Hiába érdeklődött az Everton, nem engedte el a rőt magyart Angliába.

Lovrencsics Gergő Lengyelországból tért haza a komoly célokat kitűző Ferencvároshoz, Stieber Zoltán szinte biztos, hogy Németországban folytatja a karrierjét, csak az a kérdés, hogy az első vagy a másodosztályban. Elek Ákos a sikertelen törökországi kaland után újra belevágna a légiós életbe, a diósgyőri középpályás és természetesen a válogatott érdeke is a klubváltás. Ugyanez érvényes Pintér Ádámra, aki korábban megfordult többek között a spanyol, az orosz és a görög ligában is, és ha az FTC-vel nem jut be a BL- vagy El-főtáblára, eligazolhat Magyarországról. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs neve felröppent a német Schalkénál, bár ezt később tagadta a németek képviselője. A nyírlugosi kedvenc talán utoljára szerződhet európai topligás egyesületbe.

Nikolics Nemanját a télen csillagászati összegért vitte volna egy dúsgazdag kínai klub, de ő akkor maradt a Legia Warszawánál. Ma már nem zárja ki a kínai szerződést. Szalai Ádám karrierje új lendületet vehet: a mindenkori klubjában általában epizódszereplő támadót a legnagyobb török klub, a Galatasaray figyeli. Böde Dánielre az izraeli Beér-Seva figyelt fel, Priskin Tamás a Slovan Bratislavánál tölti az őszt. Németh Krisztiánt, az egyre érettebben futballozó örök ígéretet szívesebben látnánk Európában, mint Katarban. Egyelőre arra várunk (reméljük, ő is), hogy befusson egy értékelhető ajánlat a kontinensről.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »