Mi lesz ebből? Az életük múlik a gyógyszeren, amit nem támogat a TB

Mi lesz ebből? Az életük múlik a gyógyszeren, amit nem támogat a TB

Cikkünkben bemutattuk Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő Orbán Viktorhoz írt levelét, a politikus képviselői mandátuma előtt egészségügyi dolgozó volt, többek között aktívan mentőzött is. Azt kérte a miniszterelnöktől, hogy ha még stadionokra is jut több százmilliárd forint, akkor járjon közben, hogy a hatéves kislány életét is megmenthessék. A kezelés valóban drága, évente 60-80 millió forintba is kerülhet, de szerencsére nincs túl sok ilyen beteg az országban.

Most újabb posztot írt a képviselő, és egyúttal bemutatott egy tavalyi videót is, ami részleteiben bemutatja az SMA-s betegek helyeztét. Elárulta, hogy előző írása óta “szomorú, együtt érző vélemények és jogos felháborodások tömkelege” érkezik hozzá nyilvánosan és privát üzenetben egyaránt “szembe állítva azt, hogy nem támogatja a TB a betegség kezelését azzal, hogy mennyi pénz folyik el felesleges dolgokra és landol a zsebekben.”

Hírdetés

“…túlélünk. És többnyire mosolygunk. Ezt látjátok belőlünk. A harcot, ami a mosoly mögött van, már nem. A mindennapos küzdelmet, amit egy pohár víz, vagy egy fogkefe felemelése jelent…” – hangzik el kisfilmben, ami a felnőtt betegeket mutatja be.

Rig Lajos azt írta, képviselőként annyit tud tenni, hogy felhívja a figyelmet a problémára és nyomást gyakorol. Ezen túl közölte azt is, hogy az SMA betegek támogatásának módosításával kapcsolatban már a párt jogi osztálya keresi a megoldást.

„Ha képviselői munkám során semmi más eredményt nem érek el, csak azt, hogy felhívom az egészségügy helyzetére a figyelmet, sikerül nyomást gyakorolnom a döntéshozókra és támasza lehetek, együtt küzdhetek és reményt adhatok a rászorulóknak, akkor megérte.”

A képviselő Orbán Viktornak írt levelére 15 napos válaszadási határidő van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »