Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház műsorán: ma és csütörtökön 19 órától a TAM színháztermében a Gliese 445 című előadás bemutatóját tartják. A produkció az Andrei Mureșanu Színház és a kolozsvári Reaktor Műhely együttműködésében készült. Rendező: Raul Coldea. JEGYEK a Tamási Áron Színház előadásaira a központi jegyirodában, a biletmaster.ro oldalon, valamint előadás előtt a helyszínen kaphatók.

Könyvbemutató ALBUMBEMUTATÓ KÉZDIVÁSÁRHELYEN. A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban március 16-án, csütörtökön 17 órától bemutatják a Sárosi Csaba képzőművészeti munkáit és életét ismertető albumot. A könyvet bemutatja Deák Ferenc Loránd műkritikus, az album szerzője.

Kiállítás SEPSIBÜKSZÁDON Háromszéki honleányok címmel nyitnak meg szabadtéri kiállítást ma 10.30 órától a ’48-as emlékműnél a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet, az RMDSZ Sepsibükszádi Nőszervezete, a Mikes Ármin Általános Iskola és a római katolikus egyház közös szervezésében. EMŰK. A Kovászna Megyei Művelődési Központ valamint az Erdélyi Művészeti Központ közös szervezésé­ben az EMŰK 3. emeleti kiállítóterében Gyulai Líviusz (1937–2021) grafikusművész és animációsfilm-rendező Utazás című kiállítása nyílik meg március 17-én, pénteken 18 órakor. A kiállítás megnyitóján házigazdaként dr. Bordás Beáta művészettörténész mond köszöntőt, majd a tárlatot Ferencz S. Apor, a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé kurátora, Kép­iró Ágnes művészettörténész és Szepessy Béla grafikusművész, a kiállítás kurátora nyitják meg. A tárlat a Kovászna Megyei Művelődési Központ és az Erdélyi Művészeti Központ közös szervezésében, a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiemelt kísérőrendezvényeként jött létre.

Zene ÜNNEPI HANGVERSENY. Közismert zeneművek különleges hangzásvilágú feldolgozásával várja a Classical Singers Symphonic együttes az érdeklődő közönséget ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházba. A Classical Singers énekegyüttes tagjai: Sebestyén-Lázár Enikő (drámai szoprán), Babos Margit (lírai szoprán), Oláh-Badi Alpár (tenor), Barabás Lajos Zsolt (tenor), Kőmíves-Bokor Zsuzsa (zongora), Opra Fruzsina Kitti (spinto szoprán, meghívott énekes). A zenekar tagjai: Lőfi Gellért, Piroska Zoltán, Ferencz Szilvia, Molnár Anita, Barabás Bálint (hegedű), Gábor Szabolcs, Kádár János Balázs (klarinét), Máthé Izabella (fuvola), Dobra Beáta (oboa), Szász Helga Gabriella (fagott), Simon Gellért, Bardocz Mihai Pavel (nagybőgő), Bartha Botond (ütőhangszerek). Hangszerelés, karmester: Opra Balázs József. Az ünnepi hangversenyre jegyeket 30, illetve kedvezményesen 15 lejért a városi kulturális szervezőirodában, valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni.

Mozi A sepsiszentgyörgyi MŰVÉSZ MOZI műsorán ma: 16 órától 101 kiskutya (magyarul beszélő), 16.30-tól A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (román feliratos), 17.30-tól Avatar 2. – A víz útja (magyarul beszélő), 18.45-től Alibi.com 2. (román feliratos), 20.30-tól Szirmok, virágok, koszorúk (magyar történelmi filmdráma – az 1848–49. évi szabadságharc emlékére), 21 órától Creed 3. (román feliratos).

Hírdetés

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Csillagpalota című babaelőadását Benkő Éva és Péter Orsolya rendezésében a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 16-án, csütörtökön 10 és 11.15 órától; 17-én, pénteken 11 és 17 órától; 18-án, szombaton 11 órától játssza. Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet. További információk a facebook.com/Cimborak oldalon.

Hitvilág KRÍZISKEZELÉS A MINDENNAPOKBAN. A sepsiszentgyörgyi Irgalmas Samaritánius Keresztyén Oktatási Központban (Dohány utca 5. szám) március 16-án, csütörtökön 18 órától Székely András, a Végeken Egészségügyi Alapítvány elnöke tart előadást Kríziskezelés a mindennapokban. Hogyan készüljünk fel nehéz helyzetekre, beszélgetésekre? címmel. A részvétel ingyenes. SZENT JÓZSEF-BÚCSÚ. A sepsiszentgyörgyi Szent József Egyházközség templomának búcsújára készül, melyet a március 19-én 18 órától kezdődő szentmisével ünnepel. A búcsúra háromnapos triduummal készülnek, március 16-án, 17-én és 18-án, melyek elmélkedéssel összekötött szentmisék lesznek, gyónási lehetőséggel. A triduumon Csont Ede tusnádi plébános, teremtésvédelmi referens prédikál. A búcsús szentmise ünnepi szónoka Timár Sándor P. Asztrik OFM kegytemplom-igazgató lesz.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától Reggeli csendesség Kertész Máriával, 6.10-től reggeli ima, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Szeress ma jobban, mint tegnap – Gyökössy Endre, 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval, 7.05-től ima a hivatásokért, 7.55-től nagyböjti percek a kispapokkal, 8 órától szentmise Marosszentgyörgyről, 8.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától Görgényi Tünde szerkesztőasszisztens és önkéntes munkatársai fogadják az imaszándékokat, 9.15-től Fájdalmas rózsafüzér, 12 órától Úrangyala.

Ismeretterjesztő előadás Mi fán terem a minőség? címmel tart ismeretterjesztő előadást dr. FAZAKAS JÓZSEF egyetemi tanár március 17-én, pénteken 17 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, a Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) című időszakos rendezvénysorozat részeként.

Röviden JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. HELYI ADÓK. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala értesíti az adófizetőket, hogy a helyi adókat és illetékeket ma 9–14 óra között a kilyéni iskola épületében is ki lehet fizetni. A VOLT POLITIKAI FOGLYOK MEGYEI SZÖVETSÉGE szívesen látja tagságának részvételét a március 15-i ünnepi koszorúzáson. Emlékezzünk együtt a magyar szabadság ünnepén, elődeinkre is, akik bátran szembeszálltak az elnyomó hatalommal. KÖNYVTÁRI NYITVATARTÁS. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár ma rendhagyó nyitvatartással, 9 és 15 óra között várja olvasóit.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 494 392) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár a szolgálatos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »