Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

I. Háromszéki SzalonnaFeszt Sepsiszentgyörgyön A Park vendéglő udvarán várnak mindenkit erre a különleges gasztrokulturális eseményre. A pénteki program: 13.30–16 óráig közösségi szalonnasütés fiataloknak, 16–19 óráig termelői vásár, 16 órától megnyitó, fellép a Finom Zenekar a Háromszék Táncegyüttes táncosaival, 16 órától Mit, miért, hogyan együnk? – előadás a Park Hotel konferenciatermében, 19 órától péntek esti lakoma a Park étteremben.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 15.45-től A lenyűgöző Maurice (romá­nul beszélő), 16 órától Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 17.30-tól Avatar 2. – A víz útja (román feliratos), 18 órától A sziget szellemei (magyar feliratos), 20 órától Babylon (magyarul beszélő), 21 órától Szent pók (román feliratos).

Tánc TÁNCHÁZAK. Február 10-én, pénteken 20 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház előcsarnokában, Kézdivásárhelyen a Borudvar Pajta termében várják táncházba az érdeklődőket.

Hírdetés

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev: Oxigén című darabját játssza (rendező: Pálffy Tibor, korhatár: 14+); 12-én, vasárnap 19 órától a kamarateremben a Hőlégballon című zenés kordokumentum tekinthető meg (korhatár: 14+). Jegyek a színházi előadásokra a központi jegyirodában, valamint a biletmaster.ro oldalon kaphatók. A PESTI MŰVÉSZ SZÍNHÁZ KOVÁSZNÁN. A Szemenszedett IGAZSÁG, avagy hazudni tudni kell című kétfelvonásos vígjátékot február 23-án, csütörtökön 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban adja elő a Pesti Művész Színház. Rendező: Márton András. A belépő ára 35 lej, jegyvásárlás munkanapokon 8–15 óráig a Kovásznai Városi Művelődési Ház jegypénztárában. Telefon: 0744 364 250.

Zene ORGONAKONCERT. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban február 10-én, pénteken 18 órától Erich Türk orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia orgona- és csembalótanára tart orgonahangversenyt. A belépés ingyenes. SZIMFONIKUS ZENEI ÉVAD. F. Mendelssohn-Bartholdy válogatott művei és a legendás Vuk rajzfilm zenéje is helyet kap az idei év első sepsiszentgyörgyi szimfonikus hangversenyének, illetve leckehangversenyének műsorában. Február 17-én 19 órától a Tamási Áron Színházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjét Gyüdi Sándor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényli, valamint Kosztándi István szintén Liszt Ferenc-díjas hegedűművész játszik szólót. Jegyeket teljes áron 30, illetve kedvezményesen 15 lejért a városi kulturális szervezőirodában lehet vásárolni, az eventim.ro oldalon csak teljes árú jegy kapható. * Február 17-én 10, valamint 12 órától kerül sor az idei év első leckehangversenyére román, illetve magyar nyelven. Az elsősorban a fiatal korosztályt megcélzó komolyzenei eseményen a Vuk című rajzfilm zenéje lesz hallható. A leckehangversenyen a Georgius Kamarazenekar, valamint a Csíki Kamarazenekar lép fel, narrátor: Adorján Csaba. Jegyeket 7 lejért a városi kulturális szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) lehet vásárolni.

Hitvilág ÖKUMENIKUS IMAHETET tartanak február 9–12. között a kézdivásárhelyi evangélikus templomban (Dózsa György utca 10. szám). Ma 17 órától Illyés Márton bukaresti evangélikus lelkész, pénteken Bartos Károly komollói-szentivánlaborfalvi református lelkész, szombaton Tatár Ágnes sepsiszentgyörgyi unitárius segédlelkész, vasárnap 11 órától Olasz Béla kézdivásárhelyi római katolikus segédlelkész hirdeti Isten igéjét. Felekezeti hovatartozástól függetlenül szeretettel hívnak és várnak mindenkit. HÁZASSÁG HETE. Szeretetbe kapaszkodva! mottóval február 12-én, vasárnap 11 órától kezdődik Sepsiszentgyörgyön a házasság világnapja alkalmából a nyitó istentisztelet és szentmise a belvárosi Szent József-, a Krisztus Király római katolikus plébánia és az unitárius egyházközség templomaiban. 12.30 órakor a főtéren megnyitják Németh László képzőművész a házasság minőségét meghatározó személyiségvonásokról készült Lenni annyit jelent, mint másért lenni, és a másikon keresztül magunkért című grafikai kiállítását. Megnyitóbeszédet mond Szebeni Zsuzsa, a Liszt Intézet vezetője és dr. Pál Tünde pasztorálpszichológus. LELKIGYAKORLAT KOVÁSZNÁN. Június 5–9. között a kovásznai Szent István-plébánia ad otthont egy ötnapos, a Szentírásra alapozott, belső gyógyulást segítő, csendes lelkigyakorlatnak, melyet az Indiából származó, Németországban élő Margaritha Valappila nővér vezet Manfred Huber atyával együtt. A lelkigyakorlat résztvevői választ kaphatnak hitbeli kérdéseikre, segítséget a világban való eligazodásukhoz és az Istennel való személyes kapcsolatuk, lelki békéjük megtalálásához. Jelentkezni és részletes információkat kérni a margitnover@gmail. com e-mail-címen, illetve a 0760 312 723-as telefonszámon lehet. JÖVEDELEMADÓ. A jövedelemadó 3,5 százalékát a 230-as formanyomtatvány kitöltésével az államkasszából át lehet utaltatni az Erdélyi Mária Rádió vagy valamely más egyházi vagy civil szervezet részére. A 230-as nyomtatványt azon személyek adhatják le, akik Romániában többek között bérezés, nyugdíj, sportolói tevékenység vagy szerzői jogdíjak révén jutnak bevételhez. Leadási határidő: május 25.

Röviden SZÍVBETEGEK TALÁLKOZÓJA. A Sepsiszentgyörgyi Szívbetegek Egyesülete ma 17 órától találkozót tart a gyermekjogvédelem épületében. PARNASSZUS IRODALMI KÖR. Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház tanácstermében szombaton 17 órakor levetítik a Gyönyörű zöld című filmet, amelyet kötetlen beszélgetés követ. Várnak minden érdeklődőt! ÁRAMSZÜNET. Február 11-én, szombaton 8–15 óráig a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Szépmezőn (főút, ipari park stb.) és Angyaloson (főút, rókafarm stb.) szünetel az áramszolgáltatás. SZÉKHÁZBEZÁRÁS. Az SZNT a fűtésszámlák miatt kénytelen volt bezárni sepsiszentgyörgyi székházát. Bármilyen megkeresés lehetséges a 0744 482 417-es telefonszámon.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Salvia II. (telefon: 0267 313 112); Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (telefon: 0267 708 465) fogadják a sürgősségi eseteket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »