Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

A Süti Éden által rendezett kiállításon mindent felsorakoztatnak, ami egy tökéletes esküvőhöz kell, de nem csak a házasulandókra, hanem egyéb családi eseményekre készülőkre is gondolnak. A gazdag kínálatban szerepelnek neves külföldi divatcégek legújabb menyasszonyi ruháinak modelljei, a színpadon egész nap zajlanak a menyasszonyi- és vőlegényruha-, a fodrász- és virágkötészeti bemutatók, melyeket zenés-táncos műsorok színesítenek. A látogatók között számos ajándékot sorsolnak ki. FESTÉSZETI KIÁLLÍTÁS KOVÁSZNÁN. A Kádár László Képtárban január 14-én, szombaton 17 órakor tart kiállításmegnyitót Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka – Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképe címmel a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet.

A román kultúra napja KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ. Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében ma 18 órától közönségtalálkozóra kerül sor Romulus Bucur költővel, esszéíróval. Beszélgetőtársa Adrian Lăcătuș irodalomkritikus. Romulus Bucur 1956-ban született Aradon magyar anya és román apa gyermekeként. Költő, esszéíró, műfordító, publicista, egyetemi oktató, az Arca folyóirat főszerkesztő-helyettese. RENDEZVÉNYSOROZAT. Január 15-én, vasárnap 17 órától a román kultúra napja alkalmából Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Művelődési Minisztérium és az Árkosi Kulturális Központ rendezvénysorozatot tart Sepsiszentgyörgyön a Zeneházban (a régi Bástya Ház új neve). A program: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke átadja a Háromszék Kultúrájáért Díjat Petre Străchinaru tanárnak, laudációt mond Jánó Mihály művészettörténész; dr. Luminița Cornea író Román írók postabélyegen címmel irodalmi tematikájú bélyegkiállítást mutat be; dr. Emanoil Ineoan, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a Román Akadémia munkatársa Román közösségek a Balkánon címmel tart előadást; fellép a Graiu etno-jazz trió: Alina Ciolcă (ének), Mac Marian Aciobăniței (gitár), Adrian Chepa (basszusgitár, ütőhangszerek).

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház január 15-én, vasárnap 19 órától a nagyteremben színpadra épített nézőtérrel W. Shakespeare: Sok hűhó semmiért című komédiáját játssza Kiliti Krisztián rendezésében. A CSÍKSZENTGYÖRGYI SZÉKELY GÓBÉK Nagy a baj künn es, benn es című legújabb színpadi előadását január 15-én, vasárnap 16 és 20 órától a Kovásznai Művelődési Központban tekintheti meg a közönség. Jegyár: 30 lej. Jegyvásárlás a művelődési ház jegypénztárában munkanapokon 8–15 óráig. Érdeklődni a 0744 364 250-es telefonszámon. ♦ Január 21-én, szombaton 16 és 20 órától Sepsiszentgyörgyön lépnek fel a Székely Mikó Kollégium konferencia­termében. Jegyek 30 lejért a Treff utazási irodában válhatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–18 óráig. Telefon: 0745 589 214, 0746 208 811. CSÍKI JÁTÉKSZÍN. A csíkszeredai színház Tracy Letts: A jegyzőkönyv című előadásával január 21-én 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében vendégszerepel. Rendező: Barabás Árpád. Jegyár: 25 lej. HAHOTA SZÍNTÁRSULAT. A marosvásárhelyi társulat január 23-án, hétfőn, 24-én, kedden és 25-én, szerdán 17 és 20 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében játssza a Megette a fene az egészet! című szilveszteri kabaréját. Rendező: Kovács Levente. Jegyek elővételben az Andrei Mureșanu Színház jegypénztárában keddtől péntekig 16 és 18 óra között. Helyfoglalás a 0724 282 735-ös, a 0746 208 811-es vagy a 0745 139 882-es telefonszámon.

Bábszínház A Cimborák Bábszínház szombaton 11 órától játssza Sepsiszentgyörgyön az 1×1 Királyfi című előadását Dávid Péter rendezésében. 5 éves kortól ajánlott. Jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél.

Hírdetés

Könyvbemutató Január 17-én, kedden 17 órakor Sepsiszentgyörgyön a Zamat Caféban bemutatják Benedek M. Elek A teniszpálya bűvöletében (Avagy hogyan lettem teniszbíró!) című könyvét.

Közgazdászok évnyitó borklubja A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) Kovászna megyei fiókszervezete január 14-én, szombaton 18 órától szervezi meg első, szakmai előadással egybekötött pezsgőkóstolóját Sepsiszentgyörgyön a Park vendéglő DiStefano bárjában. A szakmai találkozó célja a tudás fejlesztése mellett a kapcsolatok építése egy felszabadultabb környezetben. Az est programja: köszöntőt mond Kicsid Gergely, az RMKT Kovászna megyei fiókjának elnöke; szakmai előadást tart Nagy Károly, az RMKT újonnan megválasztott elnöke Új év, új lehetőségek, új kihívások az RMKT-ban és a gazdaságban címmel; pezsgőkóstoló: a válogatott exkluzív prémium francia pezsgősort Ádám Előd nemzetközi bor- és pezsgőszakértő mutatja be. Az exkluzív pezsgősor: 1. Legras & Haas Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut; 2. Solemme AOC Champagne Terre de Solemme Brut 1er Cru; 3. J. L. Vergnon Conversation Brut Grand Cru; 4. Bernard Bremont Brut Grand Cru; 5. Legras & Haas Exigence N10 6. Bernard Bremont Brut Rose. A pezsgők mellett ínyencségek is kóstolhatók a Park vendéglő konyhájából. A belépő RMKT-tagoknak 100 lej, nem tagoknak 130 lej. A helyek száma korlátozott, regisztráció szükséges.

Hitvilág ÖKUMENIKUS IMAHÉT SEPSISZENTGYÖRGYÖN.  A felekezetek egysége jegyében zajló imahét ma 18 órakor a Szent Benedek római katolikus templomban veszi kezdetét, igét hirdet Zelenák József evangélikus lelkész, esperes. 14-én, szombaton a Gyöngyvirág utcai református templomban Márkus András római katolikus plébános, szentszéki tanácsos; 15-én, vasárnap az unitárius templomban Incze Zsolt református lelkész, esperes; 16-án, hétfőn a Szent Gellért római katolikus templomban Hegyi István református lelkész prédikál. Mindenik istentisztelet 18 órakor kezdődik. Az idei mottó: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra.” (Iz. 1,17) A VALLÁSSZABADSÁG NAPJA alkalmából ma Tordán és Kolozsváron is ünnepségre kerül sor 12, illetve 18 órától. A részletes program tegnapi lapszámunkban megtalálható.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Nicolae Iorga utcai Dr. Max (Sensiblu, telefon: 0267 312 049) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot. Szombaton és vasárnap napközben a Sepsi Value Centre-ben és a Kauflandban működő gyógyszertárakat lehet felkeresni. Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig (vasárnap zárva) a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Szabadság utcai Mária gyógyszertár (0729 935 431) teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (0267 708 465).

Röviden KISVONAT. Újra menetrend szerint közlekedik a Sepsi Tour kisvonat: pénteken, szombaton és vasárnap 11, 13 és 15 órakor indul Sepsiszentgyörgyről a Kálvin térről Sugásfürdőre, visszafelé pedig 12, 14 és 16 órakor. 17 és 18 órától városi körutazásra lehet jegyet váltani, a vonat a Bod Péter Megyei Könyvtár előtti parkolóból indul. A vonaton megvásárolható jegyek felnőtteknek 10, gyerekeknek 5 lejbe kerülnek. ÁRAMSZÜNET. Szombaton 8–15 óráig Kézdivásárhelyen a Csernáton utcában, a Lidl Áruházban és az 1918. december 1. utcában; 9–11 óráig Dobollón, Dobollópatakon, Márkoson és Bélmezőn szünetel az áramszolgáltatás. MOZI. A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsora megtalálható az intézmény arta.cityplex.ro/hu honlapján.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »