Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház előadásában január 6-án, pénteken 19 órától a Háromszék Táncstúdióban A lecke című darabot tekinthetik meg az érdeklődők. Rendező-koreográfus: Arcadie Rusu A SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRA hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak. Elektronikus jegyvásárlás: biletmaster.ro. A CSÍKSZENTGYÖRGYI SZÉKELY GÓBÉK Nagy a baj künn es, benn es című legújabb színpadi előadásukkal január 21-én, szombaton 16 és 20 órától lépnek fel Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Jegyek 30 lejért a Treff utazási irodában válhatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–18 óráig. Telefon: 0745 589 214, 0746 208 811.

Zene ÜNNEPI KONCERT. Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király-templomban vízkereszt napján a 18 órakor kezdődő szentmise után a Kis Apostolok Gyermekkar, a Laudate Kamarakórus, valamint az Eufónia Ifjúsági Vegyes Kar és a Szerenád Kamarazenekar tart ünnepi koncertet. Vezényel: Sipos Zoltán és Lőfi Gellért. Operettissimo. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében január 27-én, pénteken 19 órától fellép az Operettissimo együttes nóta, operett, revü és musical műfajból összeállított műsorral. Az együttes tagjai a Kolozsvári Magyar Operától: négy énekművész, két hegedűművész és egy zongoraművész. Jegyár: 40 lej. Jegyvásárlással kapcsolatos információk a 0745 589 214-es vagy a 0746 208 811-es telefonszámon.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. Január 6-án, pénteken 18 órától és 7-én, szombaton 11 órától játssza a sepsiszentgyörgyi bábszínház a Feketeország című, magyar népmese alapján készült bábjátékot Vajda Zsuzsanna rendezésében. Az előadás helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér 1. szám), ahová várnak minden 5 év fölötti nézőt. Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 11 órától Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő) és 11.15-től románul beszélő, 15.30-tól Hamupipőke három kívánsága (magyarul beszélő), 16 órától Krokodili (románul beszélő), 17.15-től Avatar 2. – A víz útja (magyarul beszélő), 18 órától Magasságok és mélységek (magyar játékfilm), 20.30-tól A Whitney Houston-film (román feliratos), 20.45-től Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő).

Képernyő ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Várom az Urat! XII. régiós adventi kórustalálkozó Magyarhermányban. 20.30 Betlehemezés Bodosban. 20.52 Okostáblák Kisbaconban. A Meskete Egyesület sikerei. 21.20 Angyali segítség a vargyasi Borbáth Károly Általános Iskolának. 21.40 Decemberi tanácsülés Baróton. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube-csatornán. DUNA TELEVÍZIÓ. Ma helyi idő szerint 10.20-tól élőben közvetítik Rómából XVI. Benedek pápa temetési szertartását. A magyar nyelvű közvetítés szakértője Török Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia televíziós referense. Az élő közvetítés vendége Fejérdy András történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense. RTV2. Ma 13 órától: Metamorfózis – A bukaresti Liszt Intézet szervezésében a székelyudvarhelyi Elekes Gyula képzőművész tűzzománc technikával készült alkotásait állították ki a Metamorfózis című tárlaton, a Román Parasztmúzeumban. * 100 éves Dalosszövetség – 1920 után az erdélyi magyarság egymás után hozta létre azokat az intézményeit, amelyek az új körülmények között a nemzetiségi identitás minél hatékonyabb őrzésére voltak hivatottak. TVR CULTURAL. Ma 14 órától: Rendhagyó irodalomóra – Szeptember 11–18. között rendezték meg a Cenk alatti városban a 12. Brassói Magyar Napokat. A kulturális rendezvénysorozat egyik eseménye a főleg diákoknak szóló rendhagyó irodalom­óra volt, amelyen a Magyar Adás Aranyszalagtárából vetítettek. Az Áprily Lajos Főgimnáziumban összegyűlt érdeklődők Szemlér Ferenc, Lendvay Éva, Kányádi Sándor, Fodor Sándor költők, írók alakját, hangját őrző felvételeket néztek meg.

Sofőriskola hátrányos helyzetű fiataloknak A 8. alkalommal kiírt programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia anyagi támogatásával. Jelentkezési határidő: január 24. A sofőriskola költségeinek fedezésére pályázhatnak szerény anyagi körülmények között élő fiatalok, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a hajtási engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében. A, C és CE, valamint a D és DE kategóriás hajtási engedélyek megszerzéséhes szükséges életkor 18, illetve 21 évre történt csökkentésével megnőtt a program szerepe a hátrányos helyzetű fiataloknak a munkaerőpiacon történő integrálásában. Pályázhatnak 18–25 éves fiatalok, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez. A pályázatokat postán vagy online lehet benyújtani. Az egyszerű jelentkezési űrlaphoz öt iratot kell mellékelni: motivációs levél; szociális helyzetfelmérés; mentor támogató nyilatkozata; árajánlat sofőriskolától; iskolai/tanulmányi igazolás. További két irat előnyt jelent: munkáltatói igazolás; egy civil szervezet vagy állami intézmény támogató nyilatkozata. Részletek és jelentkezési űrlap letölthető a pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany honlapról.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267 313 942), Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (0267 708 465).

Röviden MEGHALLGATÁS. A prefektus folytatja kihelyezett meghallgatássorozatát, ma 12 órakor a baróti polgármesteri hivatalban várják az érdeklődőket. Iratkozni a 0267 315 444-es számon lehet. k Január 9-én, hétfőn 10 órától Sepsiszentgyörgyön a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép- és a gyermekek ügyvédje. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes. Érdeklődni, iratkozni a 0268 471 100-as telefonszámon lehet. ÉRTESÍTÉS. A Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szervezete értesíti tagságát, valamint az 1990/118-as törvény határozata által jogosult személyeket, hogy Baróton a művelődési ház kis termében január 7-én, pénteken 10–13 óráig várják az érdekelteket. Téma: fényképes igazolványok kibocsátása, valamint a kárpótlási törvény által biztosított jogok ismertetése.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »