Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Tánc

UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház Yasmina Reza Egy élet háromszor című vígjátékát december 31-én, szombaton 18 órától (jegyár: 40 lej) és január 3-án, kedden 18 órától (jegyár: 25 lej) játssza a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A vígjátékot fordította: Gecsényi Györgyi, az előadást rendezte: Barabás Árpád. Jegyek elővételben a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában kaphatók csütörtökig 8–16 óráig, pénteken 8–14 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon. Az előadás 14 éven aluliak számára nem ajánlott. A CSÍKSZENTGYÖRGYI SZÉKELY GÓBÉK Nagy a baj künn es, benn es című legújabb szín­padi előadásukkal január 21-én, szombaton 16 és 20 órától Sepsiszentgyörgyön lépnek fel a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Jegyek 30 lejért a Treff utazási irodában válhatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–18 óráig. Telefon: 0745 589 214, 0746 208 811.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Idén is ünnepi műsorkínálattal várja a közönséget a Háromszék Táncegyüttes: a Háromszék Táncstúdióban ma 19 órától Átöltözés – néptáncszínházi produkció Ivácson László rendezé­sében.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 11 órától Krokodili (magyarul beszélő) és 11.15-től románul beszélő, 15.45-től Bambi (magyarul beszélő), 16 órától Annie (magyarul beszélő), 17 órától Avatar: a víz útja (román felirattal), 18 órától Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő), 20.15-től A szomorúság háromszöge (román felirattal), 20.30-tól Wanna Dance with Somebody (román felirattal).

Hitvilág SEPSISZENTGYÖRGY. A Szent József-templomban pénteken szentmiséket 8, 10 és 18 órától tartanak, gyűjtés is lesz a családpasztoráció javára. December 30-án, pénteken az esti szentmisén köszöntik a 25 és 50 éve házasokat, majd utána koccintásra várják őket a plébánia hittantermébe. Aki szeretné őket megajándékozni egy kis süteménnyel, azt is szívesen fogadják. December 31-én, szombaton 18 órától tartják a hálaadó szentmisét és az év végi beszámolót. Szilveszter éjszakáján 23.45 órától nyitva lesz a templom, ha valaki éjfélkor szeretne a templomban imádkozni, de közös, vezetett szertartás nem lesz. ♦ A Krisztus Király-templomban az év végi szentmisék programja: december 30-án, pénteken 7.30 órától szentmise, 18 órától ünnepi szentmise (családok megáldása); december 31-én, szombaton 18 órától év végi hálaadó szentmise. ♦ A sepsiszentgyörgyi unitárius templomban december 31-én éjfélkor óévbúcsúztató, újév-köszöntő ünnepi áhítat. Imát mond: Péterfi Ágnes. ILLYEFALVA. December 30-án, pénteken, a Szent Család ünnepén 11 órakor lesz a szentmise. A házastársak megújítják egymásnak tett ígéretüket, hűségesküjüket. December 31-én, Szent Szilveszter pápa ünnepén 18 órától lesz az év végi hálaadó szentmise. Január 1-jén, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén Szotyorban 9 órakor, Illyefalván 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. KOVÁSZNA. A Szent István-templomban december 31-én, szombaton 17 órától lesz az év végi hála­adás, január 1-jén, vasárnap 9.30 és 11 órától kezdődnek a szentmisék. KÉZDIVÁSÁRHELY. A Boldog Özséb-templomban december 30-án, pénteken 10 és 17 órától tartanak szentmisét; 31-én 16 és 18 órától hálaadó szentmise; január 1-jén, vasárnap 10, 12, 17 és 19 órától lesznek misék.

Hírdetés

Megjelent Megjelent az Erdélyi Gyopár friss lapszáma. Köszönöm a bizalmat! – írja vezércikkében Szabó László, az Erdélyi Kárpát-Egyesület új elnöke. A XXIX. EKE Vándortáborban, a Gyimesekben került sor a tisztújításra több mint ezer természetjáró körében. Erről is bővebben olvashatnak a kiadványban. Az EKE-osztályok hírei és a Kedvenc túrák sorozat mellett a Nemesek nyomában indulhatunk együtt, hogy a marosvécsi Kemény-kastélyba jussunk el, a Hazajáróban a máramarosi és hunyadi bérceken köthetünk ki, a múltba térve Fischer Aladár aradi turistára emlékezhetünk, az erdőt járva a selyemgombák nemzetségével találkozhatunk. Az Ökolábnyomokban az Öreg házak új élete mellett Kitartó útitársaink, a gyomnövények címmel jelenik meg írás. A nagyvilág látványosságairól, csillagtúráról olvashatunk, és az összmagyarság körében közkedvelt zenekart is bemutat a lapszám, melynek tagjai Székelyföld szépségeinek, a hegyi levegőnek a nagyköveteivé váltak. Keressék az Erdélyi Gyopárt az EKE-osztályoknál vagy fizessenek elő az [email protected] e-mail-címen.

Szilveszteri utcabál Kézdivásárhelyen Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren december 30-án 19 órától január 1-jén 1 óráig a Club For You szervezésében szilveszteri utcabált tartanak. Meghívottak: DJ White, Robert Georgescu és Friday Rehab. A rendezvény egy saját fejlesztésű pirotechnikai bemutatóval zárul.

Bejárós tábor Kézdivásárhelyen Január 3–6. között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával megszervezi az év első bejárós táborát. A nappali táborba olyan 7–10 év közötti gyermekek jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot, ugyanakkor hajlandóak új kihívások elé nézni, új dolgokat elsajátítva, főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Röviden A SEPSISZENTGYÖRGYI SZÉKELY NEMZETI MÚZEUM december 31-ig 9–14 óráig tart nyitva. A TEGA újévkor is a szokásos program szerint szállítja el a hulladékokat. Az ügyfélfogadás január 2-án, hétfőn szünetel. Tekintettel arra, hogy az ünnepek alatt is dolgoznak, kérik a lakosságot, úgy parkoljanak, hogy autóik, munkásaik a gyűjtőpontokhoz hozzáférhessenek.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Adonis (telefon: 0267 324 903), Kézdivásárhelyen ma a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön december 30-ig 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »