Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Karácsonyi gyermekváros Kézdivásárhelyen

A mai részletes program: 17 órától megnyitó, 17.05-től a mézeskalácsverseny eredményhirdetése és díjkiosztás, 17.30-tól a Kantai Szentháromság római katolikus templom kórusa, 18.30-tól a Kolompos együttes koncertje. Pénteken: 17 órától a téli rajzpályázat nyerteseinek díjazása, 17.30-tól a Boldog Özséb római katolikus templom gyermek- és felnőtt kórusa, 18 órától a dr. Csiha Kálmán Református Kollégium diákjainak zenés műsora, 19 órától a VigadóArt karácsonyi elő­adása, 20 órától a betlehemi láng átadása és áldás. Állandó programok: 17–19 óráig gyermekfoglalkozás a Trixikidz szervezésében; 17–19 óráig Utazz a kisvonattal; 17–20 óráig karácsonyi vásár, Manógyár: karitatív akció, karácsonyi óriás színező, élő Betlehem és lovas szánozás a Székely Kutya Klub szervezésében, 18–20 óráig találkozás a Mikulással.

Karácsonyváró rendezvények Kovásznán Ma a Kovásznai Művelődési Központban 10 órától a Kőrösi Csoma Sándor Líceum karácsonyi műsora, a Központi Park  szabadtéri színpadán 16.15-től Karácsonyi fények – a kovásznai 1-es számú Napközi csoportjainak ünnepi műsora. Pénteken 17 órától a Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében a Kikapcs-olsz! ifjúsági zenekar karácsonyváró koncertje, 18 órától a belvárosi református templomban Csodavárás a Consonantia együttessel (Vajna Jancsi, Mihăițeanu Koszty, Mihăițeanu Zsolt) a Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség és a Consonantia együttes szervezésében.

Karácsonyi műsorok Sepsiszentgyörgy főterén December 23-áig tart a kulturális programokkal gazdagított karácsonyi vásár Sepsiszentgyörgy főterén. Vásártéri előadások a kőszínpadnál: ma 11 órától a Hófehérke Óvoda Szivárvány csoportjának előadása, 12 órától a Nicolae Colan Általános Iskola nulladik B és IV. B osztályainak előadása, 12.30-tól a Constantin Brâncuși Szakképző Líceum Karácsonyi énekek című előadása, 13 órától a Református Kollégium Refsonorocska és Refsonor diákkórusainak előadása, 14 órától a Hófehérke Óvoda Vackor csoportjának előadása, 17 órától Szabó Előd és a Titán karácsonyi koncertje, 19 órától Mácsafej koncert. PÉNTEKEN: 17 órától a Kőszínház Független Társulás Téli mese című zenés játéka, 18 órától Dalma-koncert. Állandó programok a vásártéren: ma 16–20 óráig Barabás Lovarda – ingyenes pónilovaglás és kisszekér gyerekeknek; december 22–23-án 16–18 óráig Photo Booth – ingyenes fotókészítés; 18–21 óráig fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház William Shakespeare angol drámaíró Sok hűhó semmiért című darabját Kiliti Krisztián rendezésében december 23-án, pénteken 19 órától játssza a nagyteremben, színpadra épített nézőtérrel. Az előadásban, mely különleges élményeket kínál a közönség minden rétegének a drum&bass fonja át Shakespeare időtlen sorait. b A színház jegypénztára hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak. Elektronikus jegyvásárlás: biletmaster.ro.

Bábszínház ANGYALVÁRÓ PROGRAM A BÁBSZÍNHÁZBAN. A Cimborák Bábszínház idén is meghívja az ünnepre hangolódó kicsiket és nagyokat december 24-én, szombaton az angyalváró programjaikra. 15 órától betlehemes bábkészítő foglalkozást tartanak a bábszínház előtereiben. Az egyórás foglalkozás 6 éves kortól ajánlott, ez alkalomra 20 főt tudnak fogadni. 17 órától megtekinthető a Betlehem, angyaljáték (rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán) című 50 perces előadásuk, amelyet 4 év fölötti nézőknek ajánlanak. A foglalkozásra és az előadásra a belépés díjmentes, azonban a hely korlátozottsága miatt szükséges előre foglalni a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon.

Hírdetés

Tánc NÉPTÁNCELŐADÁS. A Kincskeresők Néptáncegyüttes Szép fényes hajnalcsillag című előadását ma 20 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében lehet megtekinteni.

Zene Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 19 órától a Lau-Do zenekar koncertezik. Az előadásban Ghymes- és Pintér Béla-feldogozások, valamint József Attila, Ady Endre és más költők versei hangzanak el. A zenekar tagjai: Dávid István (gitár, ének), Ábri Béla (hegedű, furulya, vokál), Ábri Boglárka, Balogh Mónika Beáta, Marthi Szilvia és Molnár Tímea (vokál és ritmushangszerek), Gergely Botond (basszusgitár), Vargyasi Szabolcs (billentyű), Bartók Botond (dob), Jakabos Ervin (hang- és fénytechnika). Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon. Jegyár: 10 lej.

Képernyő ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Adventi vasárnapok Baróton, Bacon községben és Vargyason. 20.42 Karácsonyváró kórustalálkozó Baróton. 21.37 Simon Andrásnak, Bacon község polgármesterének beszámolója, köszöntője. 21.52 Piacavató. 22.30 Nyelvek karácsonya a Gaál Mózes Általános Iskolában. 22.40 Decemberi tanácsülés Baróton. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube-csatornán.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Hófehérke és a hét törpe (magyarul beszélő) és Avatar: a víz útja (románul beszélő), 17.30-tól Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő), 19.30-tól Magasságok és mélységek (román felirattal), 19.45-től Avatar: a víz útja (magyarul beszélő), 21.15-től Vérapó (román felirattal).

Hitvilág LELKI PROGRAMOK. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánián ma 17 órától az Élet a Lélekben közösség tagjai vezetik a szentségimádást. Szombaton 17 órakor kezdődik a hittanos gyermekek karácsonyi ünnepsége, amelyet szentmisével zárnak. 22 órától vigília szentmisét ünnepelnek. * A Szent József-templomban a karácsonyi miseprogram: 24-én, szombaton 17 órától kezdődik a pásztorjáték és a szentmise, 23 órától az ünnepélyes éjféli szentmise; karácsony napján és másodnapján ünnepi miserend: 8, 10, 12 és 18 órától. UNITÁRIUS ISTENTISZTELETI ALKALMAK karácsony ünnepén a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban: december 24-én, szombaton 16 órától Szentesti áhítat; 25-én, vasárnap, karácsony első napján 11 és 18 órától; 26-án, karácsony másodnapján 11 órától. Az ünnep első és másodnapján minden istentiszteleti alkalmon úrvacsorával is lehet élni. * A Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség karácsonyi ünnepének programja: vasárnap 9 órától úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletet tartanak Botfaluban a közös imaházban, 11 órától úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletet a sepsiszentkirályi unitárius templomban,  18 órától angyalváró ünnep lesz az unitárius templomban; hétfőn 11 órától úrvacsorás istentiszteletet tartanak a sepsiszentkirályi unitárius imaházban.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a Csíki utcai nyomóvezetéken végzett javítási munkálatok miatt ma 8–17 óráig szünetel a szolgáltatás a következő sepsiszentgyörgyi helyszíneken és utcákban: a Csíki utcában az Árkosi utca kereszteződésétől a város Csíkszereda felőli kijáratáig, Árkosi út, Árkos község, Forrás utca, Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, RGT, TTC, Sepsi Aréna, Hunyadi csárda, Kovács-kastély, Forrás utca és a Sepsi Aréna közti szakasz (Nicolae Moldovan, Gaál Sándor, Imre István és Albert Álmos utca). A szolgáltatás újraindítása után a víz zavaros lehet. A MULTITRANS RT. értesíti az utazókat, hogy december 24-én, szombaton 19 órakor leáll a közszállítas Sepsiszentgyörgyön. 25-én, vasárnap és 26-án, hétfőn hétvégi programmal, azaz fél óránként közlekednek az autóbuszok a megyeközpont területén.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057), Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »