Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Adventi rendezvények KARÁCSONYI VÁSÁR. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a Museum Bazaar szervezésében várnak mindenkit december 10-én 10 órától december 11-én 19 óráig. A már megszokott beltéri, színes karácsonyi vásári forgatagban 50 kézműves portékái között lehet majd válogatni, vásárolni angyalfiának valót is. A karácsonyi beltéri bazár Ahol az angyalok járnak címmel várja az érdeklődőket. ÜNNEPVÁRÓ A BORUDVARBAN. Kézdivásárhelyen december 10-én 10 órától ünnepváró kézműves vásárra várják az érdeklődőket a Borudvarba, ahol a Háromszéki Kézműves Egyesület tagjai állítják ki termékeiket. A rendezvényen fellép a Bakó Zsuzsa vezette Antanténusz Egyesület gyerekcsapata. KARÁCSONYVÁRÁS ZABOLÁN. A zabolai Mikes-birtok kastélyában december 10-én, szombaton 10–17 óráig ünnepi készülődésre várják a családokat. A programban szerepel mézeskalács-készítés, a gyerekekkel képeslapot és karácsonyi díszeket készítenek, interaktív játékok kastélyokról, interaktív webdokumentumfilm, Demeter Éva könyvmutatványos interaktív foglalkozásai, kézdivásárhelyi diákok hangversenye. A kiegészítő programokban ki lehet próbálni többek között az arcfestést, kreatív játékok műhelyét, fotózkodást, hintózást vagy szánozást. A belépés díjtalan. Egyes foglalkozások részvételi díjhoz kötöttek. ADVENTI VÁSÁR ÉS FORGATAG. A sepsiszentgyörgyi református vártemplomnál december 11-én, vasárnap 15 órától kézműves termékeket vásárolhatnak, forralt bor, sütemények és egyéb meglepetések várják az oda látogatókat. Fellépnek: a Tekergők kisegyüttes, a Kézenfogva csapat, a Református Kollégium gyermekkórusa, a Presbitéri kórus, a vártemplomi Ikések.

Színház KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR DIÁKSZÍNPAD. Ma Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, Madách Imre: Az ember tragédiája című előadásukat (rendező: Molnár János) 10.30 és 13.30 órai kezdettel játsszák a Tamási Áron Színház nagytermében. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban december 10-én, szombaton 19 órától a [email protected] című előadását játssza. Koncepció, koreográfia: Fren_Ák, korhatár: 18+. A színház jegypénztára hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak; telefon: 0728 083 336 vagy 0267 312 104. Elektronikus jegyvásárlás: biletmaster.ro. VENDÉGJÁTÉK. Ady Endre költő születésének 145. és szerelme, Léda születésének 150. évfordulója alkalmából a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet meghívására a Kugler Art Szalon vendégszerepel a megyeszékhelyen. December 11-én, vasárnap 18 órától az Árkosi Kulturális Központban tekinthetik meg az érdeklődők a Héjanász – Ady. Léda. Párizs. című előadást. Jegyek kaphatóak elővételben a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet székhelyén (Gábor Áron utca 14., I. emelet) naponta 9–16 óráig vagy az előadás előtt a helyszínen, az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. szám). Egy jegy ára: 20 lej. Érdeklődni lehet a 0737 151 102-es telefonon. Az előadást 14 éven felülieknek ajánlják.

Mozi A MŰVÉSZ MOZI műsorán ma: 17 órától Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő) és Vérapó (románul beszélő). MOZIK ÉJSZAKÁJA. A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 19 órától zajlik az Európai Mozik Éjszakája nemzetközi rendezvénysorozat, melynek keretében levetítik a Még egy kört mindenkinek című, Oscar-, BAFTA- és Európai Filmdíjjal kitüntetett dán–svéd játékfilmet. A vetítést követően beszélgetés lesz a filmről Pieldner Judit esztétával és Tamás Dénes íróval, a nézőknek piknikkel is kedveskednek. A részvétel ingyenes.

Hírdetés

Zene KARÁCSONYI HANGVERSENY. A Pro Musica Kamarkórus a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban december 11-én, vasárnap a 10 órás szentmisén énekel, a mise után pedig rövid karácsonyi koncertet ad. Karmester: Sipos Zoltán. KONCERT ÁRKOSON. A kovásznai városi művelődési ház Neogitár Alfa Együttese (felkészítő tanár: Kurta Béla) december 11-én, vasárnap koncertezik az árkosi református templomban az istentisztelet keretében.   BOHEMIAN BETYARS. Négynapos erdélyi koncertkörútja során a magyarországi Bohemian Betyars zenekar Sepsiszentgyörgyön a Szimplában december 10-én 21 órától örvendezteti meg koncertjével a minőségi punk- és folkzenére nyitott hallgatókat.

Kiállítás PETŐFI 200. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban ma 17 órától Vetró-Bodoni András képzőművész megnyitja a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak közös, Petőfi 200 című képzőművészeti kiállítását. Az alkotásokat Petőfi Sándor versei ihlették. Közreműködnek: Tánczos András informatikus mérnök, aki Petőfi verseket szaval és gitáron játszik Buzogány-Csoma István unitárius lelkész. OUTSIDERART. Az Árkosi Kulturális Központban ma 17 órától sor kerül az OutsiderART – fogyatékkal élő művészek nemzetközi képzőművészeti kiállításának 12. kiadására. A kiállítás bemutatja az ez évi versenyre beérkezett alkotásokat, ugyanakkor a díjazott művészek átveszik díjaikat. A rendezvény az Írisz Ház részeként működő United by Music együttes koncertjével zárul.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Ma 8–11 óráig Csomakőrösön, illetve 11–14 óráig Kovásznán az  Andrei Șaguna, Iustinian Teculescu, Erdő, Zöld, Tölgyfa, Meszesek utcában szünetel az áramszolgáltatás. ADOMÁNYGYŰJTÉS. A Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókszervezete  adománygyűjtést kezdeményez Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Baróton, illetve Erdővidék több más településén. Sepsiszentgyörgyön ma és holnap zajlik a gyűjtés a központi Bertis Gold, a Szemerja negyedi, az állomási és a Grigore Bălan tábornok úti Bertis üzletekben, Kézdivásárhelyen az Állomás utcai 9-es számú Bertis üzletben. Baróton a Profi, a Comixt Rt., a Febokro Kft. és a Lia Kft. üzleteiben, Bardocon a Deák Hámor Kft. üzletében, Köpecen a Köpec Centerben, Székelyszáldoboson a Lia Kft. üzletében, míg Vargyason a Prod Laricom Kft. alszegi és felszegi üzleteiben lehet tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket és édességeket adományozni a rászorulók számára.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Richter II. (telefon: 0267 351 025) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot. Szombaton és vasárnap napközben a Sepsi Value Centre-ben és a Kauflandban működő gyógyszertárakat lehet felkeresni. Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II., hétfőtől a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton 8–16 óráig és vasárnap 8–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Kossuth Lajos utcai Hermann gyógyszertár (0745 822 449) teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) 9–12 óráig; a Józef Bem utca 2/3/J/1. cím alatti Dent-Art rendelőben (0733 007 002) 12–16 óráig; a Grigore Bălan tábornok út 62/2. szám alatti Fazakas Dental Clinic rendelőben (0744 857 743) 10–12 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »