Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Tánc

Könyvbemutató * A Kolozsváron élő Száva Csanád író Kevin és a bűvös malom című gyermekkötetét mutatják be ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A könyv a kolozsvári Exit Kiadó gondozásában jelent meg. A szerzővel és Dávid-Kátai Eszterrel, a kötet sepsiszentgyörgyi illusztrátorával Tamás Dénes író beszélget. * Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében december 7-én, szerdán 17 órától Tapodi Zsuzsa irodalomtörténész és Sepsiszéki Nagy Balázs néprajzkutató bemutatja Józsa Attila Gyermekláncfű. 77 mese Hetedhétországból című meséskönyvét, amely idén jelent meg Budapesten a Romanika Kiadó gondozásában. A könyvbemutatón jelen lesz Nagy Ilka Uzonka, a meséskönyv diák illusztrátora. Közreműködik a Tekergők kisegyüttes, mely gyermekdalokkal színesíti a rendezvényt. * A dálnoki Gaál-kúriában december 8-án, csütörtökön 18 órától bemutatják dr. Kicsi Sándor Történetek Dálnokról című, az ARTprinter Kiadónál most megjelent könyvét. A könyv összeállítója, szerkesztője Zsigmond Győző. Közreműködik Csiszér Gábor, a házigazda intézmény igazgatója, Marti István, a falu polgármestere, Marosi Károly lelkész és a Harmónia kórus. A szerző Sepsiszentgyörgy és Dálnok díszpolgára.

Tortoma Önképzőkör Baróton a Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében ma 19 órától A székelyföldi sajtó jelene és jövője címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete képviselőivel. A találkozón bemutatják tíz ország magyar újságírói által írt, az egyesület kiadásában megjelent könyveket: Gúnyhatár – Léphaft-karikatúrák körülírva (2021), Múltból jövendőt – Történelem hazulról (2021) és Kárpátországi téridő – Nagyjaink Szent Istvántól Kányádi Sándorig (2022). Meghívottak: Galbács Pál, Schaffhauser Ildikó és Szekeres Attila. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Teddy mackó karácsonya (románul beszélő), 16.30-tól Hófehérke és a hét törpe (magyarul beszélő), 18 órától Fekete Párduc 2. (magyarul beszélő) és A menü (román feliratos), 21 órától Vérapó (magyarul beszélő). VIGADÓ MOZI. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében december 7-én, szerdán 19 órától a Fűző című osztrák–francia–német történelmi drámát vetítik. Jegyár: 10 lej. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon.

Idén is lesz Mikulás-futás A megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör a Sepsi ISK atlétika-szakosztályával közösen ma 16 órától harmincegyedik alkalommal szervezi meg a már hagyományossá vált Mikulás-futóversenyt, amely a Sepsiszentgyörgy és a környező települések kisgyerekeinek szól. Akárcsak egy évvel korábban, az idei megmérettetésnek is a szentgyörgyi városi stadion ad otthont, a Mikulás-futás minden résztvevője édességcsomagot kap. Nevezni 15.30-tól a helyszínen lehet. A korosztályok: 0–3 évesek, 4–6 évesek, 7–8 évesek, 9–10 évesek. A versenytávokat a gyerekek korának megfelelően jelölik ki. (t)

Hírdetés

Karácsonyvárás Zabolán A zabolai Mikes-birtok kastélyában december 10-én, szombaton 10–17 óráig ünnepi készülődésre várják a családokat. A programban szerepel mézeskalács-készítés, a gyerekekkel képeslapot és karácsonyi díszeket készítenek, interaktív játékok kastélyokról, interaktív webdokumentumfilm, Demeter Éva könyvmutatványos interaktív foglalkozásai, kézdivásárhelyi diákok hangversenye. A kiegészítő programokban ki lehet próbálni többek között az arcfestést, kreatív játékok műhelyét, fotózkodást, hintózást vagy szánazást. A belépés díjtalan. Egyes foglalkozások részvételi díjhoz kötöttek.

Bábszínház ADVENT A CIMBORÁKNÁL. Advent harmadik (december 11.) és negyedik (december 18.) vasárnapján 16 órától betlehemes bábkészítő foglalkozásokat tartanak a sepsiszentgyörgyi bábszínház előtereiben. Az egyórás foglalkozás hatéves kortól ajánlott, egy alkalomra 20 főt tudnak fogadni. A foglalkozásokra regisztrálni kell, részvételi díj egy személyre 7 lej. 18 órától megtekinthető a Betlehem című 50 perces angyaljáték (rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán), amelyet minden 4 év fölötti nézőnek ajánlanak. Érdeklődni, jegyet foglalni és a foglalkozásra regisztrálni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Az előadásra jegyet váltani fél órával a kezdési időpont előtt a helyszínen lehet. Jegyár: 10 lej.

Ingyenes ügyintézés Dálnokon Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai december 7-én, szerdán, 16–18 óráig Dálnokon a kultúrotthon kistermében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben. Aki Háromszéken szeretné beadni az említett kérelmeket anélkül, hogy Csíkszeredába kellene utaznia, keresse fel hétfőtől csütörtökig 8–16, pénteken 8–14 óráig az RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca 2. szám, a Beör-palota első emelete, telefon: 0735 610 100), kovásznai (Szabadság utca 12. szám, telefon: 0734 639 897), kézdivásárhelyi (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721 297 540), illetve baróti irodáját (Szabadság utca 19-es th., 4B lh., telefon: 0742 174 168).

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Catena (telefon: 0267 318 355), Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket szerdán 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. MEGHALLGATÁS KÉZDIVÁSÁRHELYEN. Kovászna megye prefektusa kihelyezett meghallgatást tart Kézdivásárhelyen december 8-án, csütörtökön 12 órától a polgármesteri hivatalban. Iratkozni a 0267 315 444-es telefonszámon lehet. KARÁCSONYI VÁSÁR. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a Museum Bazaar szervezésében várnak mindenkit a már megszokott beltéri, színes karácsonyi vásári forgatagba, ahol 50 kézműves portékái között lehet majd válogatni, vásárolni angyalfiának valót is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »