Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Erdővidéki Közművelődési Napok

Képmás-est Sepsiszentgyörgyön A Színház és pszichológia sorozat népszerű adventi témáját hozza a magyarországi Képmás szerkesztősége Sepsiszentgyörgyre ma 19 órától a Fidelitas Hotel konferenciatermébe, ezúttal helyi színészekkel és erdélyi szakértővel. Az est címe: Rakjunk egy kis rendet! A témák: Ünnepi készülődés, házimunka és ami mögötte van…; Kinek mit jelent a rend?; Hogyan állunk az otthoni munkamegosztással?; Mi kell a hétköznapi komfortérzetünkhöz és az ünnepi hangulathoz? Színházi improvizációs jelenetek: Vass Zsuzsanna és Derzsi Dezső, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagjai. Szakértő: Kakassy Blanka coach. A jelenetek kapcsán Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője beszélget szakértő vendégükkel. Jelenetötletek: Szám Kati.

 

Kiállítás

FOTÓKIÁLLÍTÁS. A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) fotószakosztályának évzáró kiállítását ma 18 órakor nyitják meg a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban, partner a Mohos Fotóklub. A kiállított fotók részben a SZMÚE idei erdővidéki fotótáborában készültek, mások díjazott felvételek. Kiállítók: Albert Levente, Halmágyi Zsolt, Huszár Szilamér, Klárik Loránd, Kovács László Attila, Márk Attila, Szekeres Attila és Toró Attila.  LÁBAS HÁZ. A Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház Pincegalériájában november 24-én, csütörtökön 17 órától Sántha Imre Géza művészettörténész megnyitja Mara Kinga Villő magyarországi festőművész Tizenöt stáció című kiállítását.  TAMÁSI ÁRON-RAJZPÁLYÁZAT. Névadója születésének 125. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdetett a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház háromszéki diákoknak. A legsikeresebb munkákból nyílik ma 15 órától kiállítás a színház előcsarnokában. EMŰK. Az Erdélyi Művészeti Központban Siklódy Ferenc grafikusművész és Damokos Csaba látványtervező november 24-én, csütörtökön 17 órától tart bevezetést a grafika világába. Siklódy Ferenc vezetésével szemügyre vehetik a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálén kiállított műalkotásokat, majd megismerhetik a fametszet, a linómetszet és a mezzotinto készítésének rejtelmeit, valamint Damokos Csaba bemutatásában a kortárs grafika legújabb trendjeit és új irányvonalait.

 

Könyvbemutató

Sepsiszentgyörgyön az Orchidea Events termében, a Stadion utca 7. szám alatt ma 18 órától bemutatják Kónya Zoltán Az alagút vége – Feljegyzések egy végbélrákról című könyvét. A szerzővel Papp Adolf családterapeuta beszélget. Az orvos és családterapeuta szerző saját, rákbetegséggel kapcsolatos tapasztalatait írja le, a diagnózissal való szembesülés pillanatától a kezelés lezárulása utáni időszakban lehetővé váló visszatekintésig és mérlegkészítésig.

 

Zene

Hírdetés

KAMARAZENE. Az Árkosi Kulturális Központ és a Plugor Sándor Művészeti Líceum magánének szakos tanárai nagyszabású koncertsorozatot indítottak az ének történetének bemutatására. Ma 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében a sorozat első koncertjére kerül sor: Áriák és fuvolára írt művek a klasszikában. Előadók a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai: Sebestyén-Lázár Enikő (szoprán), Babos Margit (szoprán), Simon Piroska (szoprán), Oláh Badi Alpár (tenor), Szabó Szabolcs (bariton) és Császár Katalin (fuvola). Zongorakíséret: Kőmíves Bokor Zsuzsa, Imreh Klaudia és Ambrus Sándor. Egy jegy ára 22 lej.  JAZZ. A kézdivásárhelyi Borudvar – Jazz Cafe Pajta termében ma 19 órától Tóth Viktor budapesti jazz-zenész, többszörösen az Év jazz-zenésze díjjal kitüntetetett szaxofonos audiovizuális szólókoncertjére kerül sor Beyond/ Túl címmel.  LECKEHANGVERSENY. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében november 25-én, pénteken 10 órától román, 12 órától magyar nyelvű leckehangversenyre kerül sor Csajkovszkij Diótörő című balettjének zenei anyagát az iskolás csoportok a Georgius Kamarazenekar, valamint a Csíki Kamarazenekar előadásában hallhatják. A narrátor Adorján Csaba. Az 50 perces előadásra egységesen 7 lejbe kerül a jegy. A belépőket a központi jegyirodában lehet megvásárolni.

 

Bábszínház

A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ november 27-én, advent első vasárnapján 18 órától bemutatja Betlehem című angyaljátékának (rendező: Nagy Kopeczky Kálmán) reprodukcióját, amelyet az alkotók négyéves kortól ajánlanak. Az előadás helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér 1. szám). Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél lehet.

 

Mozi

A sepsisszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.45-től Bambi (magyarul beszélő) és Teddy mackó karácsonya (románul beszélő), 18.15-től Fekete Párduc 2. (magyarul beszélő) és 20.15-től román feliratos, 18.15-től Metronom (román filmdráma), 21 órától A menü (magyarul beszélő).

 

Röviden

ÁRAMSZÜNET. Kézdivásárhelyen ma 8–15 óráig a Barabás Miklós, Fenyő, Dózsa György és Purczel János utcában szünetel az áramszolgáltatás. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban.  VÍZELZÁRÁS. Javítási munkálatok miatt csütörtökön 7.30–14 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Sepsiszentgyörgyön a következő utcákban: az 1918. december 1. úton a Nicolae Bălcescu utcával való kereszteződéstől a Grigore Bălan úttal való kereszteződésig (beleértve a református templomot, valamint a 40–69. számú magánházakat), az 1918. december 1. úti 23-as tömbház A, B lépcsőházában és az  Arany János utcai 1/A és 1/B magánhá­znál.  JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között szerkesztőségünkben személyesen fogadja a jogi tanácsra szorulókat. A szolgáltatás ingyenes. 

 

Ügyelet

Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057), Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »