Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

KAMARAEST. Ma 18 órától rendkívüli kamarazene-koncertre kerül sor Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. szám). Fellépnek: Anton Niculescu (cselló) és Viniciu Moroianu (zongora). Anton Niculescu egy 1709-es Pietro Guarnieri-csellón játszik. Műsoron: Ludwig van Beethoven-, Alekszandr Glazunov- és Johannes Brahms-művek. Jegyeket előre is meg lehet vásárolni 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej. KONCERT. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban november 19-én, szombaton 19 órától Pie Jesu, Dona eis Requiem címmel tartanak koncertet, melyen fellép Valerica Ambrus (szoprán), Török Orsolya (mezzoszoprán). Meghívott Daniel Mozes (cselló). Orgonán játszik: Geanina Adina Sălăgean, dr. Steffen Schlandt tanítványa. Műsoron: J. S. Bach-, M. Durufle-, D. Bux­tehude-, Fr. Schubert-, G. Fauré-, A. L. Webber-művek. TIBERIUS FESZTIVÁL, 2022. Az idei Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon a műfaj jeles hazai és külföldi képviselőit látja vendégül a Marosvásárhelyi Filharmónia és az Árkosi Kulturális Központ. Pénteken 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bástya-házban fellép a Duo Ossianis: Oxana Thijssen (hárfa, Hollandia), Kasper Schonewille (zongora, Hollandia), Marnix Verberne (cselló, Hollandia). Műsoron: Edward Elgar: Elégia, César Frank: Meditáció és Ludwig van Beethoven: 3. sz. Á-dúr szonáta, op. 69. A jegy ára 20 lej, kiváltható 9–15 óráig. Telefon: 0267 373 651. LECKEHANGVERSENY. November 25-én, pénteken 10 órától magyar, illetve 12 órától román nyelvű leckehangversenyre kerül sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében. Csajkovszkij Diótörő című balettjének zenei anyagát az iskolás csoportok a Georgius Kamarazenekar, valamint a Csíki Kamarazenekar elő­adásában hallhatják. A nar­rátor: Adorján Csaba. Az 50 perces előadásra egységesen 7 lejbe kerül a jegy. A belépőket a központi jegyirodában lehet megvásárolni. IRIE MAFFIA FESZTIVÁLZENEKAR. November 25-én, pénteken 20 órától lép a Tamási Áron Színház színpadára a magyarországi Irie Maffia fesztiválzenekar. A nagyszabású produkció karmestere Meggyes Ádám. A neves együttest a Heureka Pop Orchestra kamaraszimfonikus zenekar kíséri. Az előadás elsősorban a fiatal korosztályt célozza meg, melynek tagjai betekintés nyerhetnek a komolyzene világába. Az előadásra belépőket a városi jegyirodában, valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni, a jegy ára 40, illetve 20 lej. Kedvezményes jegyek kizárólag a jegyirodában kaphatók.

Színház M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház ma 19 órától a Háromszék Tánc­stúdióban A lecke című elő­adását játssza. Rendező-koreográfus: Arcadie Rusu. A jegypénztár ma 9–16 óráig tart nyitva, előadásnapon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak. kézdivásárhely. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 10 és 12.30 órától a VigadóArt rendezvényeként a Csíki Játékszín vendégszerepel Otfried Preußler: Torzonborz, a rabló című, gyerekeknek készült előadásával. Ren­dező: Budaházi Attila. Jegyár: 5 lej.

Bábszínház Mihály Csaba–Tamás Gyopár–Borsos Virág: A Szent Anna-tó legendája (játék hang- és fényhullámokon) élő koncertes árnyjátékát, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és a HalVirág Bábszínház koprodukcióját ma 12 órától a Kovásznai Művelődési Központ színpadán játsszák. Belépő: 10 lej. Helyfoglalás, iratkozás a 0744 364 250-es telefonszámon. * Ugyanott pénteken 10 és 11 órától A Rikkantó madár magyar népmese alapján készült zenés bábelőadást láthatják óvodások és kisiskolások. Rendezte és előadja: Páll Ibolya. Megszólaló hangszerek: doromb, koboz, dob. A belépő ára: 6 lej. Szervezett csoportok jelentkezését a 0744 364 250-es telefonon fogadják.

Kiállítás Sepsiszentgyörgy városközpontjának legpatinásabb műemlék épületében, a Lábas Házban nyílt meg a Székely Nemzeti Múzeum legújabb időszakos kiállítása, az Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című tárlat. A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum vándorkiállítása a magyarországi sörkészítés és a sörfogyasztás történetét járja körül. A történelmi témájú tárlat március 5-éig látogatható hétfőn és pénteken 9–16, csütörtökön 9–19, szombat-vasárnap 10–14 óráig. Csoportok jelentkezését a 0267 312 442-es telefonszámon várják. Előzetes bejelentkezés esetén tárlatvezetést is biztosítanak. Gyerekeknek, nyugdíjasoknak a belépés ingyenes, felnőtteknek 5, diákcsoportoknak (10–30 fő között) 20 lej.

Hírdetés

Régészeti előadás A Keleti-Kárpátok Nemzeti Múzeuma, a Romániai Limes Bizottság, a Kovászna Megyei Művelődési Igazgatóság, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, valamint a Bod Péter Megyei Könyvtár közös szervezésében Visy Zsolt professor emeritus (PTE, Régészeti Tanszék) Daciai limeskutatások. Úton a világörökségi cím elnyerése felé címmel tart előadást november 18-án, pénteken 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Fekete Párduc 2. (magyarul beszélő), 16.15-től Ikarosz (románul beszélő), 17.45-től Mrs. Harris Párizsba megy (magyarul beszélő), 19 órától Beugró a paradicsomba (magyarul beszélő), 20 órától Fekete Párduc 2. (román feliratos), 21 órától A birtok (román feliratos).

Képmás-est Sepsiszentgyörgyön A Színház és pszichológia sorozat népszerű adventi témáját hozza a magyarországi Képmás szerkesztősége Sepsiszentgyörgyre november 23-án, szerdán 19 órától a Fidelitas Hotel konferenciatermébe, ezúttal helyi színészekkel és erdélyi szakértővel. Az est címe: Rakjunk egy kis rendet! A témák: Ünnepi készülődés, házimunka és ami mögötte van…; Kinek mit jelent a rend?; Hogyan állunk az otthoni munkamegosztással?; Mi kell a hétköznapi komfortérzetünkhöz és az ünnepi hangulathoz? Színházi improvizációs jelenetek: Vass Zsuzsanna és Derzsi Dezső, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagjai. Szakértő: Kakassy Blanka coach. A jelenetek kapcsán Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője beszélget szakértő vendégükkel. Jelenetötletek: Szám Kati.

Hitvilág SZENTMISÉK A CSALÁDOKÉRT. A sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban ma és 19-én reggel 7 órától, 18-án este 6 órától a családfagyógyító imaláncban résztvevő családokért mutatják be a szentmiséket. LELKIGYAKORLAT ÉS BÚCSÚ. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom búcsús ünnepére készülve ma, pénteken és szombaton lelkigyakorlatot tartanak 18 órától, amelyet a Mária Rádióban élőben közvetít. Az elmélkedéseket Sajgó Balázs, a Caritas lelki igazgatója tartja, aki egyben a búcsú ünnepi szónoka is.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Tartálytisztítás miatt november 18-án, pénteken reggel 8 órától szombat reggel 8 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Angyaloson. ÁRAMSZÜNET. Kézdivásárhelyen november 21-én, hétfőn 8–15 óráig a 70-es udvartérben és a Petőfi Sándor utcában; 22-én, kedden 8–16 óráig az 54-es, 55-ös udvartérben, az Ady Endre, Kert, Keresztes Máté és Kossuth Lajos utcában; 23-án, szerdán 8–15 óráig a Barabás Miklós, Fenyő, Dózsa György és Purczel János utcában szünetel az áramszolgáltatás. DIÁKAKADÉMIA. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében november 18-án, pénteken 13 órától Kozma Orsolya diete­tikus Az egészséges táplálkozás útvesztőjében címmel tart előadást. A belépés díjtalan. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonszámon.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Farmacom (telefon: 0267 317 318), Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »