Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

CSÍKI JÁTÉKSZÍN. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében november 17-én 10 és 12.30 órától a VigadóArt rendezvényeként a Csíki Játékszín vendégszerepel Otfried Preußler Torzonborz, a rabló című, gyerekeknek készült előadásával. Rendező: Budaházi Attila. Jegyár: 5 lej. GYULAI VÁRSZÍNHÁZ. Az A. P. Csehov–Kiss Csaba: De mi lett a nővel? előadással vendégszerepelnek Kézdivásárhelyen november 21-én 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában a Gyulai Várszínház színészei: Győrffy András, Kárp György, Szélyes Ferenc. Rendező: Béres László. Jegyár: 25 lej. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonszámon.

Bábszínház HALVIRÁG BÁBSZÍNHÁZ. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 11 és 13 órától a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház előadja A Szent Anna-tó legendája című élő koncertes árnyjátékát. Mesélő és producer: Kolcsár Béla. Jegyár: 10 lej.

Zene TRITONUS GITÁR TRIÓ. Ma 18 órától rendkívüli klasszikusgitár-koncertre kerül sor Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. szám) és 17-én, csütörtökön 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Fellép a magyarországi Tritonus Gitár Trió: Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. KONCERT. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban november 19-én 19 órától Pie Jesu, Dona eis Requiem címmel tartanak koncertet, amelyen fellép Valerica Ambrus (szoprán), Török Orsolya (mezzoszoprán). Meghívott Daniel Mo­zes (cselló). Orgonán játszik: Geanina Adina Sălăgean, dr. Steffen Schlandt tanítványa. Műsoron: J. S. Bach-, M. Durufle-, D. Buxtehude-, Fr. Schubert-, G. Fauré-, A. L. Webber-művek. LECKEHANGVERSENY. November 25-én, pénteken 10 órától magyar, illetve 12 órától román nyelvű leckehangversenyre kerül sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében. Csajkovszkij Diótörő című balettjének zenei anyagát az iskolás csoportok a Georgius Kamarazenekar, valamint a Csíki Kamarazenekar előadásában hallhatják. Narrátor: Adorján Csaba. Az 50 perces előadásra egységesen 7 lejbe kerül a jegy. A belépőket a központi jegyirodában lehet megvásárolni. IRIE MAFFIA FESZTIVÁLZENEKAR. November 25-én, pénteken 20 órától lép a Tamási Áron Színház színpadára a magyarországi Irie Maffia fesztiválzenekar. A nagyszabású produkció karmestere Meggyes Ádám. A neves együttest a Heureka Pop Orchestra kamaraszimfonikus zenekar kíséri. Az előadás elsősorban a fiatal korosztályt célozza meg, melynek tagjai betekintést nyerhetnek a komolyzene világába. Az előadásra belépőket a jegyirodában, valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni, a jegy ára 40, illetve 20 lej. Kedvezményes jegyek kizárólag a jegyirodában kaphatók.

Könyvbemutató Az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub és az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület szervezésében az Ignácz Rózsa ébresztése című könyv bemutatójára hívják az érdeklődőket november 21-én 17 órától a Kovásznai Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termébe. Meghívott: Reinhart Erzsébet egyetemi tanár (Sepsiszentgyörgy), közreműködnek: Benedek Ildikó óvónő és Thiesz Katalin tanítónő. Házigazda: Gödriné Molnár Márta.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.30-tól Ikarosz (magyarul beszélő), 17 órától A sziget (román feliratos), 18 órától Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő), 18.45-től Metronom (román filmdráma), 20.15-től A szomorúság háromszöge (román feliratos), 20.30-tól A jó főnök (román feliratos).

Hírdetés

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától Reggeli ima, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret, 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7 órától szentmise Gyergyóremetéről, 7.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 8.05-től ima a hivatásokért, 8.30-tól imalánc a családokért, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra. 18 órától a nagyváradi stúdió a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomból közvetíti a szentmisét. Honlap: mariaradio.ro.

Hitvilág ALZHEIMER KÁVÉZÓ. A Dia­kónia Keresztyén Alapítvány szervezésében pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi református vártemplom fenti, kis gyülekezeti termében Vetró-Bodoni Enikő mentálhigiénés szakember, gyászcsoportvezető az Előgyász – veszteséget megelőző gyász témáról beszél.

#YOUTHfocus-szempont! 14–25 év közötti fiatalok, figyelem! Kíváncsiak vagyunk és egyben szeretnénk is hallatni véleményeteket a sajtóban! Ha úgy érzitek, a következő témák kapcsán véleményeteket megosztanátok a nagyvilággal, ne habozzatok, küldjétek el írásban legtöbb 4500 karakterben november 20-ig a [email protected] e-mail-címre. A legjobb szövegek közül hat megjelenik a Háromszék, a Székely Hírmondó és az Observatorul de Covasna hasábjain, valamint különdíjban is részesülnek. A következő témákban várnak írásokat: Én a közösségi médiában! Hogyan használom fel a közösségi médiát, hogyan kezelem magam a különböző platformokon? * Kommentháború, avagy mindenki lehet szakértő?! Árny­oldalai és előnyei a szabad véleménynyilvánításnak. * Lájkolod, hogy önkéntes vagyok? Mi a trendi a közösségi médiában? Az önkéntesség ide tartozik? * Fake news, avagy a (közösségi) médiában megosztott tartalmak és az azok iránti felelősségvállalás. Mit osztok meg én és mit oszt meg nagymama? * Meghallgatnak vagy nem hallgatnak? Részt veszek a közösséget érintő ügyekben? Egyáltalán fontos, hogy hallassam a hangom például választások, városrendezés, események lebonyolítása kapcsán? A témák szorosan kapcsolódnak a médiaműveltség fogalmához, valamint a közösségi és társadalmi kérdésekhez. Az e-mail tárgyában kérik feltüntetni: Youthfocus-írásom, teljes név. Az írások fejléce tartalmazza a következőket: teljes név, életkor, telefonszám, e-mail-cím, lakhely, a szöveg témáját (a felsoroltak közül), valamint a címét.

Ingyenes ügyintézés Sepsikőröspatakon Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Sepsikőröspatakon a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Farmacom (telefon: 0267 317 318), Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Javítási munkálatok miatt ma 9–15 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Árkoson. JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között szerkesztőségünkben fogadja a jogi tanácsra szorulókat. A szolgáltatás ingyenes.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »