Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Magyar Animációs Napok Sepsiszentgyörgyön

HALOTTAK NAPJA A KÖZTEMETŐBEN. A sepsiszentgyörgyi köztemetőnél pluszparkolók várják a kegyeletüket leróni óhajtókat. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közbenjárása nyomán ma a közeli lőtéren is meg lehet autókkal állni. A Tega a szokásosnál több kukát, illetve hat mobil illemhelyet is kihelyezett. A temető gondnoka felhívja a figyelmet, hogy a köztemetőhöz vezető Vár utcában egyirányú lesz a forgalom, a temetőhöz felhajtani itt, távozni pedig a Vojkán utca felső részén lehet. Arra kérik az autósokat, hogy ezeken az utcákon ne parkoljanak. Amennyiben valaki a hozzátartozójának sírjával kapcsolatos problémát észlel, jelezze a Tega Facebook-oldalán vagy a 0733 937 831-es telefonszámon. MINDENSZENTEK FŐÜNNEPE. Ma, Mindenszentek főünnepén Sepsiszentgyörgyön a Szent József-templomban szentmisék lesznek 7 órától és 18 órától. A katolikus temetőben 16 órától kezdődik szentmise az ott eltemetettek lelki üdvéért. TELJES BÚCSÚ. Mindenszentek és halottak napja ünnepeihez kapcsolódóan nyolc napon keresztül az elhunyt lelkek javára teljes búcsút lehet nyerni. A teljes búcsú a katolikus egyházban azt jelenti, hogy mindennap egy tisztuló lélek számára megszerezhetjük a mennyországba jutás kegyelmét. A búcsú elnyeréséhez a feltételek: a búcsúért imádkozó ember legyen kegyelmi állapotban (vagyis ne legyen halálos bűnben); szentmisén részt venni és azon áldozni (amennyiben betegség vagy a rendelkezések ezt nem teszik lehetetlenné); imádkozni a Szentatya szándékára egy miatyánkot és a hiszekegyet.

Magyar Animációs Napok Sepsiszentgyörgyön A magyar animáció napja (október 28.) alkalmából négynapos eseményt tart a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Magyar Művészeti Akadémia november 2. és 5. között. A szerdai program: 19 órától vetítés a 18. Anilogue Nemzetközi Filmfesztivál díjazott rövid animációiból a Szimplában.

Ingyenes ügyintézés Szörcsén Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai november 2-án, szerdán 16–18 óráig Szörcsén az óvoda épületében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági  és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Dr. Almási Kitti a Traccs legújabb vendége November 2. és 7. között Erdélybe látogat dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, megannyi könyv szerzője, számos rádióműsor, magazin és tévécsatorna rendszeres szakértője. Korunk egyik legismertebb specialistájával a Magyarországon is nagy sikernek örvendő Traccs előadás-sorozat keretében találkozhatnak az érdeklődők az Eventikum rendezvényszervező iroda jóvoltából. Sepsiszentgyörgyön november 3-án, csütörtökön 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében kerül sor a rendezvényre. Jegyek online vásárolhatók az eventikum.ro oldalon, az esetleges fennmaradó jegyeket a helyszínen értékesítik.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház november 3-án, csütörtökön 19 órától a nagyteremben Stefan Arsenijević–Srđjan Koljević–Bojan Vuletić Szerelem és más büntények című előadását játssza Theodor-Christian Popescu rendezésében. Korhatár: 14+. Jegyek a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Tomboló blöki (magyarul beszélő), 16.45-től Minyonok: Gru színre lép (románul beszélő), 18.15-től The Woman King – A harcos (román feliratos), 18.30-tól A játsz­ma (román feliratos magyar filmdráma), 20.30-tól Éjszakai átutazók (román feliratos), 20.45-től Medieval (román feliratos).

Tánc A BEKECS NÉPTÁNCSZÍNHÁZ legújabb előadása, Örkény István Tóték című tragikomédiájának néptáncszínházi feldolgozása lesz látható november 2-án, szerdán 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban. Jegyek a központi jegyirodában válthatók, a jegy ára 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. Az el­őadás megtekintése 14 éven aluliak számára nem ajánlott. l Az előadás november 4-én, pénteken 19 órától Kovásznán a Művelődési Központban is megtekinthető. Jegyár: 20 lej. Helyfoglalás, további információk a 0744 364 250-es telefonon. NÉPZENE- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ. Már kaphatóak a jegyek a november 11–12. között zajló 32. sepsiszentgyörgyi Népzene- és néptánctalálkozóra, amelynek egész napos programsorozatát a Sepsi Arénában tartják november 12-én. Egy nappal korábban filmvetítésre, táncelőadásra és táncházba várják az érdeklődőket. A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány közös rendezvényének kiemelt meghívottja a Duna Művészegyüttes, amely két előadással szerepel a találkozón: november 11-én 19 órától a Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című produkciót mutatják be a Tamási Áron Színházban, november 12-én 20 órától a Sepsi Arénába várják a nézőket a Szerelmünk, Kalotaszeg című táncszínházi előadásra. A részletes program elérhető a hte.ro honlapon, jegyek vásárolhatók a központi jegyirodában és a programok helyszínén.

Képernyő RTV1. Ma 15 órától: Halottak napi vers. Markó Béla Kő és könyv című versét Bogdán Zsolt mondja el a Házsongárdi temetőben. ♦ Grafikai biennálé. Idén hetedik kiadásához érkezett a Székelyföldi Grafikai Biennálé. A világ 62 országából beérkező 2000 pályamunka közül a zsűri 303 alkotást válogatott be a kiállítás törzsanyagába, melynek idén megosztottan a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ és a Csíki Székely Múzeum ad otthont. ♦ Út, Igazság, Élet. Hetvenöt éve halt bele a vérhasba Magnyitogorszk kényszermunkatáborában Járosi Andor evangélikus lelkész, teológus, publicista.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe.

Röviden RENDHAGYÓ PROGRAM A KÖNYVTÁRBAN. Ma a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár rendhagyó programmal, 9–15 óráig tart nyitva. VÍZELZÁRÁS. Csőtörés miatt november 2-án, szerdán 8–17 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Kézdivásárhelyen a Torjai úton, a Margaréta, Stadion, Haladás, Csipkerózsa és Nicolae Bălcescu utcában.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line (telefon: 0367 412 103), Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »