Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kézműves-foglalkozás a könyvtárban

A tíz alkalomból álló, a délutáni órákban zajló, használt anyagokat alkalmazó kézműves-foglalkozás témája: könyvekkel a bolygókímélő életért. Minden foglalkozás egy-egy környezettudatosságra ösztönző könyvre épül, amelyet a könyvtárosok ismertetnek, majd különböző technikával az évszakhoz vagy ünnephez igazodó ökotárgyak készülnek. Jelentkezni 7-től 100 éves korig lehet, kérik, a 7–10 évesek kísérővel menjenek. Gyerekeknek és felnőtteknek párhuzamos foglalkozást tartanak, melyek összefüggenek, ezért olyan jelentkezőket várnak, akik mindegyiken részt tudnak venni. Az első találkozásra október 11-én, kedden 16.30 órakor kerül sor a könyvtárban. A helyek száma korlátozott, előzetes jelentkezés szükséges a 0267 312 133-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Könyvkaland vetélkedő A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár háromszéki és Brassó megyei gimnáziumi tanulók jelentkezését várja Könyvkaland című olvasásnépszerűsítő vetélkedőjének idei kiadására. Az online versenyen háromtagú, 5–6., illetve 7–8. osztályos csapatok vehetnek részt. A csapatok elolvasnak egy-egy, korosztályuknak ajánlott irodalmi művet, és ezzel kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, teljesíteniük. Két online forduló után a szervezők részeredményt hirdetnek, majd a legjobban teljesítők részt vesznek a személyes jelenléttel tartott döntőben. Jelentkezni október 22-ig az első feladatlap megoldásainak beküldésével lehet a [email protected] e-mail-címen. A feladatlapok és az olvasmányok a könyvtár honlapjáról (kmkt.ro) tölthetők le, az első forduló anyaga október 5-től elérhető. Ugyanott a versennyel kapcsolatos részletes információk is megtalálhatóak.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház október 11-én, kedden 19 órától a nagyteremben, színpadra épített nézőtérrel Amikor telihold ragyog a turkáló felett című előadását játssza Radu Afrim rendezésében (korhatár: 14+). Jegyek a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9–16 óráig, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak.

Zene KAMARAZENE-KONCERT. Október 11-én, kedden 18 órától rendkívüli kamarazene-koncert lesz az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Bástya-ház, Olt utca 6. szám). Előadók marosvásárhelyi zeneművészek: Ávéd Éva (zongora) és Kecskés Ávéd Erika (brácsa). Műsoron Johannes Brahms- és Robert Schumann-művek. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej. LÁSZLÓ ATTILA EMLÉKÉRE. A Cantus Firmus Vegyes Kar, valamint a sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda közös hangversennyel emlékezik az öt éve elhunyt László Attila Nagy István-díjas karnagyra és zenetanárra október 15-én 17 órától a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán: kedden 16 órától Avatar (magyarul beszélő), 16.15-től Beugró a paradicsomba (román feliratos) és 21 órától magyarul beszélő; 18.15-től Utama (román feliratos), 19 órától Ecc, pecc, ki lehetsz? (román feliratos), 20 órától Ahol a folyami rákok énekelnek (román feliratos); szerdán: 16.30-tól Minyo­nok: Gru színre lép (románul beszélő), 16.45-től Tomboló blöki (magyarul beszélő), 18.15-től Mirciulică (román vígjáték), 18.30-tól Nincs baj, drágám (román feliratos), 20 órától Ártatlanok (román feliratos), 20.45-től Medieval (román feliratos); csütörtökön: 16 órától Avatar (magyarul beszélő) és Ahol a folyami rákok énekelnek (román feliratos), 18.15-től Beugró a paradicsomba (román feliratos), 19 órától Ecc, pecc, ki lehetsz? (román feliratos), 20.15-től Éjszakai átutazók (román feliratos), 21 órától Mrs. Harris Párizsba megy (román feliratos).

Hírdetés

Tortoma Önképzőkör Október 11-én, kedden 19 órától Baróton a Művelődési Ház Bodosi Dániel Termében Táplálékunk a gomba címmel Botos Erika biológiatanár, gombaszakértő (László Kálmán Gombászegyesület, Sepsiszentgyörgy) tart vetített képes előadást. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező. A találkozón a Tortoma Kiadó gombás és receptes köteteit is meg lehet vásárolni.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től és 17 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 15 órától Irgalmasság rózsafüzér, 17.15-től Örvendetes rózsafüzér, 18 órától szentmise Nagytusnádról, 18.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 19.35-től esti mese, 22 órától Zsolozsma – kompletórium. Honlap: mariaradio.ro.

Sugár János Időjárőr projektje A 8. pulzArt Kortárs Összművészeti Fesztivál keretében a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér programjaként kerül sor Sugár János Időjárőr című projektjére. Egy lakókocsit helyeznek el Sepsiszentgyörgy több forgalmas helyszínén, felszólítva a lakosságot, az arra járókat a közösségi alkotásra. A projekt lényege, hogy bárki, aki a lakókocsiban legalább tíz percen keresztül folyamatosan diktál, 100 lejt kap, melyet nyeremény formájában kézbesítenek. A következő helyszíneken lehet „Időjárőrözni” 16 és 19 óra között: ma a Csíki negyedi tízemeletes tömbház parkolójában, kedden a központi piacnál, szerdán az Állomás negyedben az 1918. december 1. utca és Păiuș David hadnagy út kereszteződését övező járdán, a Román katona emlékműve szomszédságában, csütörtökön a Szabadság téren. Az érdeklődők a diktálásokból készült válogatás rögzített átiratait újság formájában október 14-től kezdődően a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben (Szabadság tér 2. szám) és a 8. pulzArt Kortárs Művészeti Fesztivál helyszínein találják meg.

Tisztelt Ügyfeleink! Mától a következőképpen változik az apróhirdetéses irodánk nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 8.30–15.30, pénteken 8.30–13.30 óráig fogadjuk ügyfeleinket. Hirdetését interneten is felteheti legkésőbb 18 óráig a 3szek.ro honlapon. Háromszék

Online buszjegyvásárlás Sepsiszentgyörgy város lakói buszjegyet vásárolhatnak a 24pay mobilapplikáción keresztül, amely ingyenesen letölthető – közölte a Multi-Trans helyi közszállítási vállalat. Itt ki kell választani a közszállítást, majd Sepsiszentgyörgyöt, utána ki kell választani a jegyet, és kifizetni az applikáció segítségével. Az alkalmazás használatához bankkártyát kell hozzárendelni. A Multi-Trans ügyfélszolgálatának telefonszáma: 0267 351 156.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai 3-as Hygea (telefon: 0267 310 110), Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) 9–12 óráig; a Józef Bem utca 2/3/J/1. cím alatti Dent-Art rendelőben (0733 007 002) 12–18 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.

Röviden ZENÉS JÁTÉK GYERMEKEKNEK. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház szervezésében ma 10 és 12 órától D. Gulácsi Zsuzsanna a Kőleves című népmese alapján készült zenés játékát tekinthetik meg a gyermekek a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Írta és rendezte: Dávid Péter. Jegyár: 5 lej. PULZART. Az október 13–16. között Sepsiszentgyörgyön zajló kortárs művészeti fesztivál előadásaira jegyeket a városi szervezőirodában és az eventim.ro oldalon lehet váltani. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Kézdiszentléleken és Kiskászonban, kedden Kézdiszárazpatakon és Kézdikőváron gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »