Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház Pyro című tűzzsonglőr-előadása szeptember 23-án, pénteken 21 órától látható a főtéren. JEGYEK az előadásokra a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak.

Zene ETNO-JAZZ KONCERT. A sepsiszentgyörgyi unitárius templomban ma 20 órától a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében a budapesti Dresch Mihály Trio etno-jazz zenekar tart koncertet. A zenekar tagjai: Dresch Mihály (szaxofon, fuhun, furulyák), Horváth Áron (cimbalom), Bognár András (nagybőgő). A belépőjegyek megvásárolhatóak a koncert előtt a helyszínen, a teljes árú jegy 20, a kedvezményes 10 lej. JAMESE. Szeptember 19–22. között négyállomásos koncertsorozatot szervez a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet a JaMese elnevezésű zenei projekttel. A JaMese egy mozaikszó, mely a jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása, illetve Emese – az énekesnő, Molnár Emese nevének összefűzéséből ered. Kézdivásárhelyen csütörtökön 19 órától a Jazz Bistro & Wineryben tartanak koncertet.

Kiállírás ÚJ IDŐSZAKOS KIÁLLÍTÁS ZABOLÁN. A zabolai Csángó Néprajzi Múzeumban Csángótelep 1935–1996 címmel időszakos kiállítás nyílik szeptember 23-án, pénteken 15 órától. A megnyitón beszédet mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója. Tárlatvezetést tart dr. Kinda István néprajzkutató, a kiállítás kurátora. Közreműködik: Mihály Pál (hegedű) és Ticușan János (kobza). Házigazda: dr. Pozsony Ferenc akadémikus, a Csángó Néprajzi Múzeum alapítója.

Székely Árpád fotóalbuma Újabb kötetét mutatja be Sepsiszentgyörgyön a székelyudvarhelyi Székely Árpád földrajztanár. A Vadon Egyesület szervezésében szeptember 22-én, csütörtökön 18 órától a Székelyföldi Vadászati Kiállítás előadótermében vetítéssel egybekötött előadáson ismerteti a Tündérkert a hegyek között című új fotóalbumát, mely az Erdélyt ölelő Kárpátok természeti kincseit mutatja be 364 kép segítségével, 288 oldalon. A fotóanyag témakörökbe csoportosított és alapos felszínalaktani betekintést nyújtó leírásokkal és korabeli idézetekkel társított, a kötetet az erdélyi flóra száz azonosított, többségében magashegységi növényritkasága egészíti ki. (L.)

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Minyonok: Gru színre lép  (románul beszélő), 16.45-tól Tomboló blöki (magyarul beszélő), 18.15-től Beugró a paradicsomba (román fel­iratos), 18.30-tól Háromezer év vágyakozás (magyarul beszélő), 20.15-től Ahol a folyami rákok énekelnek (román feliratos), 20.30-tól Miután boldogok leszünk (magyarul beszélő).

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától reggeli ima, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 8 órától szentmise Szatmárnémetiből, 8.50-től A hét plébániá­ja Gábor Annával, 9 órától  Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra. Honlap: mariaradio.ro.

Mozgó délután Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület partnerségben az önkormányzat sportirodájával szeptember 22-én, csütörtökön 16–18 óráig megszervezi az idei ötödik Mozgó délutánját a városi sportcsarnokban és annak környékén. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, amit a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérőprogrammal igyekeznek elősegíteni. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, szaladni, ugrókötelezni, kipróbálhatják a népszerű teqballt is, amely a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sport. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Hitvilág ALZHEIMER-BETEGEK VILÁGNAPJA. A Sepsi Diakónia szervezésében meghívnak minden érdeklődőt, demenciával élő beteget, hozzátartozóikat, szakembereket az Alzheimer Kávézó programra ma 16 órától a sepsiszentgyörgyi vártemplom gyülekezeti termébe. Meghívott előadó: dr. Kiss Gabriella mentálhigiénés szakember, a Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet Idősek Otthonának munkatársa (Gyergyószentmiklós). A program célja a folyamatos segítségnyújtás a betegség megismerésében és elfogadásában, az otthoni elszigetelődés leküzdésében, a családtagok lelki egészségének megóvásában. NAGYHETI ÁHÍTATOK. A sepsiszentgyörgyi unitárius templomba esténként 18 órától nagyheti áhítatokra várnak mindenkit, hogy együtt készüljenek az őszi hálaadás ünnepére. SZELÍD MOTOROSOK A FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT. A sepsiszentgyörgyi Diakónia Alapítvány idén is megszervezi a hetedik Legszebb Nap rendezvényt szeptember 25-én. A szelíd motorosok mögött utazó, kalandra vágyó fogyatékkal élők minden esztendőben életre szóló élménnyel gazdagodnak e rendezvény által. A program 9.30-kor kezdődik az Írisz Ház udvarán. Az élménymotoroztatás 10 órakor indul Erősd irányába. 11 órától rendkívüli istentisztelet, majd 12 órától közös bográcsozás lesz. Jelentkezni még ma lehet a 0733 065 375-ös telefonszámon. ÉLET A LÉLKEKBEN SZEMINÁRIUM. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián Élet a Lélekben címmel kilenchetes szeminárium kezdődik szeptember 26-án, hétfőn 19 órától. Mindenkit várnak, aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét. Bejelentkezni a szemináriumra a helyszínen a kezdés időpontjában lehet.

Röviden JOGI TANÁCSADÁS. Szerkesztőségünket ingyenes jogi tanácsadásért fel lehet személyesen is keresni. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig várja az érdeklődőket. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Barátoson, csütörtökön Pákéban és Orbaiteleken gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. SZÁMLAFIZETÉS. A Közüzemek Rt. sepsiszentgyörgyi pénztára szeptember 23-ig hétfőtől péntekig 11–14.30 óráig lesz nyitva. A számlákat ugyanakkor bármely Paypoint fizetési pontnál, a PAGO alkalmazáson vagy a www.apacov.ro honlapon is ki lehet fizetni.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Help Net (telefon: 0367 802 977),  Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »