Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

ETNO-JAZZ KONCERT. Szeptember 21-én, szerdán 20 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében a budapesti Dresch Mihály Trio etno-jazz zenekar tart koncertet. A zenekar tagjai: Dresch Mihály (szaxofon, fuhun, furulyák), Horváth Áron (cimbalom), Bognár András (nagybőgő). A belépőjegyek megvásárolhatóak a koncert előtt a helyszínen, a teljes árú jegy 20 lej, a kedvezményes 10 lej.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház szeptember 21-én, szerdán 19 órától a nagyteremben Tamási Áron Hullámzó vőlegény című előadását játssza Albu István rendezésében. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház Pyro című tűzzsonglőr-előadása szeptember 23-án, pénteken 21 órától látható a főtéren. JEGYEK az előadásokra a központi jegyirodában, illetve online a biletmaster.ro oldalon kaphatóak. A jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak.

Bábszínház A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című, Örkény István egyperces novelláiból készült kirakat-elő­adását ma 20.22-től játssza Sepsiszentgyörgyön. A Szabadság téren felépített nézőtér 21 személyes, ezért ajánlott előre jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél. Egy jegy ára 10 lej. Kérik, öltözzenek a szabadtéri előadási viszonyoknak megfelelően, mindenki vigyen magával személyi igazolványt és hajgumit! Ajánlott életkor: 14+.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Encanto (magyarul beszélő), és Dragon Ball Super: Super Hero (román feliratos), 18.30-tól A gyilkos járat (magyarul beszélő), 18.45-től Miután boldogok leszünk (román feliratos), 20.30-tól Kutya ember (román film­dráma), 20.45-től Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő).

Hitvilág NAGYHETI ÁHÍTATOK. A sepsiszentgyörgyi unitárius templomba ma estétől nagyheti áhítatokra várnak mindenkit 18 órától készülni az őszi hálaadás ünnepére. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. ALZHEIMER-BETEGEK VILÁGNAPJA. A Sepsi Diakónia szervezésében meghívnak minden érdeklődőt, demenciával élő beteget, hozzátartozóikat, szakembereket az Alzheimer Kávézó programra szerdán 16 órától a sepsiszentgyörgyi vártemplom gyülekezeti termébe. Meghívott előadó: dr. Kiss Gabriella mentálhigiénés szakember, a Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet Idősek Otthonának munkatársa (Gyergyószentmiklós). A program célja a folyamatos segítségnyújtás a betegség megismerésében és elfogadásában, az otthoni elszigetelődés leküzdésében, a családtagok lelki egészségének megóvásában.

Hírdetés

Képernyő RTV1. Ma 15 órától: Tamási Áron 125 – A 125 éve született író emléke előtt tisztelegő interjú Tompa Miklóssal, aki az 1975–76-os évadban megrendezte a Tündöklő Jeromost Sepsiszentgyörgyön. RTV3. Ma 11 órától: SepsiBook – Zene és költészet, kultúrtörténet és gasztronómia határmezsgyéjén mozgó előadások, beszélgetések, kerekítők, gyermek- és ifjúsági programok, író-olvasó találkozók, könyvbemutatók várták mindazokat, akik ellátogattak a Sepsibook idei első kiadására. A beszámoló a rendezvények színe-javából válogat, a kötetbemutatók mellett zenés irodalmi produkciókra, kultúrtörténeti kalandozásokra hívják a nézőket.

Ingyenes vizsgálatok Zabolán A zabolai községháza közbenjárására bukaresti és marosvásárhelyi orvosi intézmények a napokban ingyenes vizsgálatokat végeznek a tuberkulózis és a mellrák szűrésére. A bukaresti Marius Nasta Orvosi Intézet, amelynek mozgó laborja a zabolai kultúrotthon mellett állomásozik, még csak ma fogadja az érdeklődőket tüdővizsgálatra, a mellrákszűrésre október 8-án kerül sor ugyanott. (b. j.)

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Papolcon, szerdán Barátoson gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. SZÁMLAFIZETÉS. A Közüzemek Rt. sepsiszentgyörgyi pénztára szeptember 23-ig hétfőtől péntekig 11–14.30 óráig lesz nyitva. A számlákat ugyanakkor bármely Paypoint fizetési pontnál, a PAGO alkalmazáson vagy a www.apacov.ro honlapon is ki lehet fizetni.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Help Net (telefon: 0367 802 977),  Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Üveggyűjtés Sepsiszentgyörgyön Szeptember 23–24-én a megyeszéken újabb üveggyűjtési akcióba kezd a Tega: a városlakók a már megszokott helyszíneken cserélhetnek 5 kg üveget egy 0,5 literes sörre vagy egy 1 literes ásványvízre. Pénteken 12 órakor kezdődik az akció, szombaton 10 órától várják az érdeklődőket a következő helyszíneken: Szabó Kati Sportcsarnok melletti parkoló (Stadion utca); a Penny Market szomszédságában; a régi kenyérgyárnál (Kós Károly út); a buszpályaudvarral szemben (Állomás utca); a Kálvin téri parkolóban és a Hulladékudvarban (Energia utca 2. szám).

Szűrővizsgálat Illyefalván Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képzőközpontban szeptember 26-án délelőtt ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők és gyermekek számára. A rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyermeket, akinél szülés előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született, és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyermekeket is várnak, akiknek koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. A vizsgálat célja, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát, és döntés szülessen arról, a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és a kiválasztott betegek háromhetes fejlesztőprogramon vehetnek részt Illyefalván szeptember 26. és október 16. között. A szűrővizsgálaton előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni, telefon: 0724 266 020.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »