Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

EMŰK. Az Erdélyi Művészeti Központ, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékháza, az Árkosi Kulturális Központ és a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet közös szervezésében Györkös Mányi Albert (1922–1993) festőművész műveiből nyílik kiállítás szeptember 2-án, pénteken 17 órától Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban (földszint), majd az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. szám). A tárlatot Kós Katalin, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházának vezetője, dr. Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, valamint Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője, a kiállítás kurátora nyitja meg. A kiállítás megtekinthető szeptember 2–30. között keddtől péntekig 10–18 óráig, szombaton 11–18 óráig. VARÁZSMŰHELY. Az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében szombaton 11 órától a 3–6 éves, 16 órától a 7–10 éves gyermekeket várja a Varázsműhelybe Jakab Zsuzsanna pedagógus. A pénteken nyíló Györkös Mányi Albert kiállításhoz kapcsolódóan, a művész festményeinek világa ihlette foglalkozáson a részt vevő gyermekek meseolvasás, interaktív játékok és kézműves-foglalkozás részesei lehetnek. A múzeumpedagógiai foglalkozások ingyenesek, legtöbb húsz gyermek részvételével zajlanak és időtartamuk hozzávetőleg másfél óra.

Aktív nyugdíjasok, figyelem! Szeret olvasni, mozogni? Korán ébred? Egy kevés nyugdíj-kiegészítés érdekében lehet a munkatársunk. Jelentkezzen nálunk, hogy közvetlen környezetébe – tömbház, utca – eljuttassa a Háromszék napilapot! Részletekért hívja a 0728 022 529-es telefonszámot! Háromszék – Naponta értéket viszünk otthonába!

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Thor: Szerelem és mennydörgés (magyarul beszélő), 17 órától Sütimanók (románul beszélő), 18.15-től Miután boldogok leszünk (magyarul beszélő) és 20.15-től román feliratos, 18.30-tól Maigret (román feliratos), 20.30-tól A gyilkos járat (magyarul beszélő).

Zene A SZÁZTAGÚ SZÉKELY FÉRFIKÓRUS találkozójára szep­tember 2–4. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön a helyi 100 éves Magyar Férfidalárda szervezésében. Vendégek: a Csíkborzsovai Férfikórus (karnagy: Ványolós András), a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara (karnagy: Málnási Katalin), a Székelyudvarhelyi Székely Dalegylet (karnagy: Bartalis Izabella), a Marosszéki Harmónia Dalcsoport (karnagy: Márton Zsolt). Az egyesített székelyföldi férfikórusok gálaműsorát szeptember 3-án 19 órától tartják a Krisztus Király római katolikus templomban, melyre minden érdeklődőt várnak. A belépés díjtalan. Vasárnap, szeptember 4-én az alsócsernátoni református templomban énekelnek a 10.30-kor kezdődő istentisztelet után, majd a VII. Huszár-Katonadal Találkozón a Haszmann Pál Múzeum kertjében csendülnek fel az alkalomhoz illő kórusművek. Zongorán közreműködik: Ambrus Sándor. VÁROSNAPI KONCERTEK KOVÁSZNÁN. Szeptember első hétvégéjén Kovásznán a városnapok részeként a következő koncertekre kerül sor: pénteken Sicton, Mandinga, É.D.Á.SZ., AC/DC tribute band – Pápa, Akela, Back­ground; szombaton Kaly, Tamás Gábor, Children of Distance, Randi, KÁER ft. Capriccio, DJ Hunay, DJ SoundNoise; vasárnap Sing Floyd, Connect-R, Szikora Róbert és az R-GO. Az eseményt vasárnap este 23 órakor tűzijáték zárja.

Hírdetés

Őszi nyitvatartás a megyei könyvtárban A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szep­tember 1-jétől visszatér a megszokott nyitvatartásához, és a következő órarend szerint várja közönségét: felnőtt kölcsönző, gyermekkönyvtár: keddtől péntekig 9–19, szombaton 9–13 óráig; olvasóterem: kedden és csütörtökön 9–19,  szerdán és pénteken 9–15 óráig, szombaton 9–13 óráig. A Sport utcai fiókkönyvtár programja változatlan.

Hitvilág SZENTSÉGIMÁDÁS. Csütörtökön a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban 17 órától a Máltai Szeretetszolgálat tagjai és a plébániai ifjúság tagjai, a belvárosi Szent József-templomban az esti 18 órától kezdődő szentmise után a medjugorjei imacsoport vezeti a szentégimádást. ZARÁNDOKLAT. November 7–12. között Hajlák Attila István plébános szervezé­sében és vezetésével egy különleges zarándoklatra és lelkigyakorlatra kerül sor, melyre a gyászolókat, a veszteségben levőket, az elváltakat, a gyermekáldást várókat, valamint a lelki betegeket várják Medjugorjéba. Jelentkezni sms-ben lehet a 0742 698 166-os telefonszámon.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től Ima a hivatásokért, 8 órától szentmise Krasznabéltelekről, 8.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Uzonban, csütörtökön Uzonban és Uzonfüzesen, pénteken Sepsimagyaróson, Lisznyóban és Lisznyópatakon gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. JOGI TANÁCSADÁS. Szerkesztőségünket ingyenes jogi tanácsadásért újra fel lehet személyesen is keresni. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig várja az érdeklődőket. INGYENES MEGHALLGATÁS. Szeptember 5-én, hétfőn 10 órától Sepsiszentgyörgyön a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje és a gyermekek ügyvédje. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes. SEPSI TABAKÓ FESTIVAL. Sepsiszentgyörgyön tartják szeptember 1–3. között Erdély legújabb városi fesztiválját, a Tabakót az egykori dohánygyár területén. Napijegyek elérhetőek a tabako.ro/tickets oldalon. FALUNAPOK. Olaszteleken szombaton és vasárnap falunapokra várják haza a településről elszármazottakat.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513), Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »