Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

METAFORMÁK. Július 21-én, csütörtökön 17 órakor Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban megnyílik Albert Levente képzőművész Metaformák című kiállítása. BÖLCSŐ A HEGYEK KÖZÖTT. A 125 éve született Tamási Áron életútját, annak csomópontjait, illetve az író gondolatait bemutató kiállítás a hónap végéig látogatható Sepsiszentgyörgy főterén. SZÉKELY NEMZETI MÚZEUM. A sepsiszentgyörgyi Lábas Házban július 31-ig látogatható – hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén 10–14 óráig – Somogyi Győző Kossuth-díjas magyar festő- és grafikusművész Magyar hősök arcképcsarnoka című kiállítása.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Lightyear (magyarul beszélő), 16.30-tól Minyonok: Gru színre lép (románul beszélő), 18 órától Thor: Szerelem és mennydörgés (magyarul beszélő) és 20.15-től román felirattal, 18.15-től Esemény (román felirattal), 21.30-tól Alcarrás. Honlap: arta.cityplex.ro/hu/program.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 9 órától napindító gondolatok Görgényi Tündével; 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a kármelita nővérekkel; 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval; 7.05-től ima a hivatásokért; 8 órától szentmise Désről; 8.50-től A hét plébániája Gábor Annával; 9 órától Görgényi Tünde és önkéntes munkatársai fogadják az imaszándékokat; 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér; 9.50-től Jézus Vére litánia; 12 órától Úrangyala; 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra. Honlap: mariaradio.ro.

Hírdetés

Hitvilág KAPCSOLÓDÓ NEVELÉS. A kéz­divásárhelyi Vigadó Művelődési Házban pénteken műhelymunkát, valamint előadást tart Jacsó Ágota, Kapcsolódó Nevelés-oktató, mentálhigiénés szakember, öt gyermek anyukája. A rendezvény 15 órakor kezdődik és a tinédzserkor időszakát, nehéz­ségeit, kérdéseit járja körül. Az eseményre legtöbb 14 főt tudnak fogadni, ezért előzetes regisztráció szükséges a részvételhez. A műhelymunkát 18 órától előadás kö­veti, melynek címe: Határszabás szelíden, kiabálás nélkül. A belépés regisztráció alapján történik a 0730 600 279-es telefonszámon. LÉLEKÁPOLÁS RÁKOS BETEGEKNEK. Daganatos megbetegedéssel küzdő idősek számára indít támaszcsoportot a Caritas marosvásárhelyi Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja. A heti rendszerességgel zajló csoportfoglalkozásokat Cosma István és Szigyártó Adrienn pszichológusok tartják, akik hisznek abban, hogy egy ilyen csoport lelki támaszt tud nyújtani. Elmondásuk szerint nagy ereje van már annak is, hogy olyanok vannak együtt „sorsközösségben”, akik ugyanazt élik át. A heti rendszerességgel tartott alkalmakra olyan ötvenöt év feletti betegeket, nyugdíjasokat várnak, akiknek segítségre és támaszra van szükségük. Jelentkezni a 0265 213 509-es vagy a 0741 258 194-es telefonszámon lehet.

Előadás a szibériai autós expedícióról A sepsiszentkirályi unitárius egyházközség júliusi alkalmán meghívott Solymosi Zsolt, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium lelkész-tanára, aki ma 20 órától a sepsiszentkirályi kultúrotthonban tart előadást Közép-Ázsia és a csontok útja címmel. Témája a 2018-as szibériai autós expedíció. Az esten fellép Luppinger Attila gitárművész, a Plugor Sándor Művészeti Líceum volt diákja.

Röviden VÍZELLÁTÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy az új nyomóvezeték beüzemelési munkálatai miatt július 19–22. között 8–19 óráig szünetel a szolgáltatás Sepsiszentgyörgyön a Csíki utcában, az Árkosi úton, Árkos községben, a Romulus Cioflec és a Sepsi Aréna közti szakaszon a Nicolae Moldovan, Gaál Sándor, Imre István, Forrás és Albert Álmos utcában, a következő intézményeknél: az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóságon, RGT, TTC, Sepsi Aréna, Hunyadi csárda, Kovács-kastély; Kézdivásárhelyen csütörtökön az új vezetékre való rácsatlakozás miatt 9–17 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a Dózsa György utcában (a Molnár Józsiás utca és Mihai Eminescu utca közötti szakaszon), valamint a Mihai Eminescu utcában. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Málnáson és Málnásfürdőn, csütörtökön Sepsibodokon gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). ÁRAMSZÜNET. Sepsiszentgyörgyön csütörtökön 8–16 óráig a Borvíz, József Attila, Csorgó és Villa utcában szünetel az áramszolgál­tatás. JOGI TANÁCSADÁS Szerkesztőségünkben a jogi tanácsadás ma szünetel. ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ÜGYINTÉZÉS. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Szentivánlaborfalván az ifjúsági teremben fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyermekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben. NÉPSZÁMLÁLÁS. Akikhez nem ért el a számlálóbiztos, felkereshetik a megyében működő összeírópontok egyikét, vagy jelentkezhetnek az RMDSZ területi irodáiban telefonon (Sepsiszentgyörgy: 0267 352 552, Kézdivásárhely: 0721 297 540, Barót: 0742 174 168, Kovászna: 0734 639 897), hogy rögzítsék adataikat, elérhetőségeiket és továbbítsák azokat az adott népszámlálási körzetért felelős számlálóbiztoshoz. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. Minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót várnak a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház alagsorába ma 18 órakor; 16 órától a Cserebere Klubba is várják az érdeklődőket.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Adonis (telefon: 0267 324 903, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »