Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

Tricikli Fesztivál Sepsiszentgyörgyön A Tricikli Fesztivál három legfontosabb jellemzője az irodalom, a kerékpár és a fesztiválhangulat. A rendezvény célja nemcsak az irodalom népszerűsítése, hanem többek közt az egészséges életmód támogatása, a közösségi tudat újra-/felélesztése. A felolvasások/ráolvasások, beszélgetések, zenés fellépések három helyszínen zajlanak, amelyek között a fesztiválozók kerékpárral közlekednek. A program: július 9-én, szombaton 10–11 óráig a Kónya Ádám Művelődési Házban mesefoglalkozás a Tekergő Meseösvénnyel; 12 órától kerékpáros felvonulás a Kónya Ádám Művelődési Háztól az árkosi Szentkereszty-kastélyig, ahol: 14 órától A mindent magába fogadó közösség címmel Selyem Zsuzsával beszélget Serestély Zalán, 15.30-tól ebéd, 16 órától Mikro­szkóp alatt a kortárs erdélyi líra: Címtelen föld, erdélyi költők antológiája – meghívottak: Fischer Botond, Láng Orsi, Serestély Zalán, Székely Örs, 18 órától Ráolvasó Open mic zenés irodalmi délután Tinca Teddyvel; a Szimplában 21 órától Kvab-koncert.

Klasszikus és modern balett Balogh Csongorral Július 20–22. között a Pécsi Balett táncosa, a kovásznai Tanulók Klubja és Horváth Zita tanárnő egykori tanítványa, Balogh Csongor táncművész vezetésével haladó és kezdő táncosoknak beavató táncművészeti műhelymunkát szerveznek Kovásznán. A tevékenység ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak, előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a [email protected] címen és a 0762 674 516-os telefonszámon vagy Bartha Melinda tanárnőnél lehet. Szervező a kovásznai Városi Művelődési Ház, szakmai partner a Kovásznai Tanulók Klubja (a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája alegysége).

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő), 16.30-tól Lightyear (románul beszélő), 18 órától Thor: Szerelem és menny­dörgés (magyarul beszélő) és 20.30-tól román feliratos, 18.30-tól Esemény (román feliratos), 20.15-től Elvis (román feliratos); szombaton: 11 órától Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő) és 11.15-től románul beszélő, 15.30-tól Encanto (magyarul beszélő), 15.45-től Jurassic World: Világuralom (román fel­iratos), 17.30-tól Elvis (román feliratos), 18.30-tól Thor: Szerelem és mennydörgés (román feliratos) és 20.30-tól magyarul beszélő, 20.45-től Hajnaltól hajnalig (román feliratos); vasárnap: 11 órától Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő) és 16.15-től románul beszélő, 11.15-től Lightyear (románul beszélő), 16 órától magyarul beszélő, 18 órától Thor: Szerelem és mennydörgés (magyarul beszélő) és 20.45-től román feliratos, 16 órától Elveszett illúziók (román feliratos), 20.15-től Jurassic World: Világuralom (magyarul beszélő), 20.45-től Thor: Szerelem és menny­dörgés (amerikai fantasztikus akciókalandfilm, 3D, 119 perc, román feliratos). Honlap: arta.cityplex.ro.

Hungarikum egyszülős családi kvíznap A háromszéki Egyedülálló Szülők Klubja szervezésé­ben július 11-én, hétfőn 15–17 óráig Hungarikum egyszülős családi kvíznapot tartanak a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház udvarán és a konferenciateremben. A rendezvényre gyermeküket egyedül nevelő szülőket és gyermekeiket várja Pál Edith klubvezető. Lesz: Hungarikum-vetélkedő; kézműves-foglalkozás (nemezelés, festés, színezés, gyöngyfűzés, csuhédekoráció-készítés); mesesarok (magyar népmeséket lehet nézni a kivetítőn a délután folyamán); kvízfeladatok (egyéni és csapatverseny); néptáncoktatás, közös táncolás Vargha Fruzsina alpolgármester közreműködésével; mézeskalács-díszítés Gedő Katalin mézeskalács-készítő (Árkosi Mézeskalács) közreműködésével; Hungarikum társasjáték és kártya. A legügyesebbeket értékes Hungarikum ajándékokkal jutalmazzák. A rendezvény támogatói: Egyszülős Központ, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztálya, Egyedülálló Szülők Klubja, Háromszék, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség.

Hitvilág GYERMEKVÉDŐ PETÍCIÓ. A Védjék a gyermekeket az interneten és a könyvtárakban! című petíciót a citizengo.org/hu honlapon lehet aláírni.

Július közepén kezdődik a KultúrPark Sepsiszentgyörgyön július 15. és augusztus 26. között tartják a KultúrPark rendezvénysorozatot az ’56-os emlékparkban a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésé­ben. Péntekenként 19 órai kezdettel a zenéé lesz a főszerep. F Július 15-én a MoniAcustique együttes fellépésével kezdődik az idei KultúrPark. F A következő zenés rendezvényt július 22-én tartják. Az Égen – Földön című gyermekműsor óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, melyben kilenc állatot, madarat, s legalább ennyi hangszert mutatnak be a zenészek. F Július 29-én saját zenei repertoárral lép közönség elé az Impro-Víziók. F Augusztus 5-én a Transzylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciójával lép fel, mely Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre. F Augusztus 12-én az Erdélyi Dudás Rend szórakoztatja a középkori világi zene kedvelőit. F Augusztus 26-án, a KultúrPark utolsó napján a sepsiszentgyörgyi Slang Gospel Band örvendezteti meg a modern amerikai gospel műfaj kedvelőit. Az együttes a Voces kórussal, valamint Luiza Zan énekesnővel kiegészülve lép fel. A koncertekre 20, kedvezményesen 10 lejért lehet jegyeket váltani a városi kulturális szervezőirodában, valamint egy órával a koncertek kezdete előtt a helyszínen. A gyerekkoncertre a belépő szülőknek 10 lej, gyermekek számára a belépés ingyenes. A hat év alatti gyermekeknek minden program ingyenes. A KultúrPark részeként az Outdoor Cinema szabadtéri mozi szerda esténként várja az érdeklődőket. Júliusban a filmeket 21.30-tól, augusztusban várhatóan 21 órától vetítik. Kedvezőtlen időjárás esetén a filmeket a sepsiszentgyörgyi Művész moziban lehet megtekinteni. A vetítésekre 10 lejért lehet jegyeket váltani a helyszínen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »