Mi, hol, mikor?

Zene

TIZENÖT ÉVES A SZEMPÖL. Pénteken 22 órától a sepsiszentgyörgyi Szimpla kultúrkávézó udvarán tartja 15. születésnapi koncertjét a sZempöl zenekar: Bocsárdi Magor (ének, hegedű, trombita), Ferencz Áron (dobok), Fekete Zsolt (ütőhangszerek), Gáspár Álmos (gitár), Kónya-Ütő Bence (billentyű, elektronika, vokál), Páll-Gecse Ákos (lemez lejátszó, vokál), Vitályos Lehel (basszusgitár), Rancz András (visual), Szabó István (hangosítás). Az évfordulós koncert előtt 19.30-tól fellép az Álljunk meg! és a Raklap ifjúsági együttes. ISTVÁN, A KIRÁLY SZÉKELYFÖLDI NAGYPRODUKCIÓ. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Vox Humana Kulturális Egyesület és Kovászna Megye Tanácsa 2021-ben együttműködésben hozta létre Erdély legnagyobb és legegyedibb élőzenés produkcióját, az István, a király rockopera székelyföldi változatát, amely méltó megkoronázása lesz az idei nyárnak is. A székelyföldi István, a király produkció szereplői és alkotói mind erdélyiek. Előadások lesznek augusztus 20–24. között Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Arénában. Az előadást kettős szereposztással játsszák, a közel negyvenfős szereplőgárdához hattagú rockzenekar, több mint 100 tagú kórus, 63 tagú tánckar és 32 tagú szimfonikus zenekar csatlakozik. Jegyek kaphatóak a városi szervezőirodában és az eventim.ro honlapon.

Képernyő ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Székelyföldi magánerdészetek találkozója. 20.20 Textilképzés a Baróti Szabó Dávid Líceumban. 21.10 J. Offenbach: Hoffmann Meséi – Barcarolle. Előadják Sebestyén Lázár Enikő és Opra Fruzsina Kitti, zongora: Opra Balázs. 21.13 Horgászverseny gyermekeknek. 21.25 Tanácsülés. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube csatornán. BRASSAÏ MAGYAR ADÁS. Lapszemle. Események-rendezvények. Napok hordaléka: kórustalálkozó Brassóban. KapcsolaTTartó: Olosz Edith. Petőfi-200_54: Szabadság, szerelem. Sors, nyiss nekem tért. Zene: Mácsafej. Az adás megnézhető az Erdély TV-ben pénteken 17.20-tól és kedden 9.30-tól; az RTT-n vasárnap 9, hétfőn 8 és kedden 22 órától.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Minyonok: Gru színre lép (magyarul és románul beszélő), 18 órától Éjjeli őrjárat (magyar feliratos) és Top Gun: Mave­rick (román feliratos), 20.15-től Thor: Szerelem és menny­dörgés (magyarul beszélő) és 20.30-tól román feliratos. Honlap: arta.cityplex.ro.

Hírdetés

Hitvilág A CSÍKSOMLYÓI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓT idén is megrendezik, ahová várnak minden 14–30 év közötti, lelkileg töltődni vágyó fiatalt. A rendezvény római katolikus alapokra épít, de a részvétel felekezettől független. Részletek a csit.fif.ma honlapon.

Sepsiszentgyörgyi strand A sepsiszentgyörgyi strand 9–20 óráig fogadja a látogatókat. A Sepsi ReKreatív által üzemeltetett szabadidős létesítménybe a tavalyi áron váltható belépő. A Sepsi Carddal rendelkezők 24 lejt fizetnek személyenként egy teljes árú jegyért, a más településekről érkezők 48 lejért válthatnak belépőt. Kedvezményes, 10 lejes jegy váltásával fürdőzhetnek a helybeli kiskorúak, a 60 évnél idősebbek, valamint a fogyatékkal élő személyek, más településről érkezőknek 20 lejt kell fizetniük a kedvezményes jegyért. A 90 napos bérlet ára a megyeszékhelyieknek 151, más településekről érkezőknek 302 lej. Sepsiszentgyörgyi kiskorúak, 60 évnél idősebbek és fogyatékkal élők számára 101 lej a kedvezményes bérlet ára, a nem helybeli lakosoknak 202 lejt kell fizetniük egy bérletért. A bérletek a városi uszodában, valamint Sugásfürdőn a spában is felhasználhatók. Délután, 16 óra után a helyiek 15 lejért válthatnak jegyet, míg a más településekről érkezők 30 lejért. A nagycsaládos kártyával rendelkezők idén is 75 százalékos kedvezményben részesülnek a teljes értékű jegy árából.

Július közepén kezdődik a KultúrPark Sepsiszentgyörgyön július 15. és augusztus 26. között tartják a KultúrPark rendezvénysorozatot az ’56-os emlékparkban a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. Péntekenként 19 órai kezdettel a zenéé lesz a főszerep. * Július 15-én a MoniAcustique együttes fellépésével kezdődik az idei KultúrPark. * A következő zenés rendezvényt július 22-én tartják. Az Égen – Földön című gyermekműsor óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, melyben kilenc állatot, madarat, s legalább ennyi hangszert mutatnak be a zenészek. * Július 29-én saját zenei repertoárral lép közönség elé az Impro-Víziók. * Augusztus 5-én a Transzylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciójával lép fel, mely Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre. * Augusztus 12-én az Erdélyi Dudás Rend szórakoztatja a középkori világi zene kedvelőit. * Augusztus 26-án, a KultúrPark utolsó napján a sepsiszentgyörgyi Slang Gospel Band örvendezteti meg a modern amerikai gospel műfaj kedvelőit. Az együttes a Voces kórussal, valamint Luiza Zan énekesnővel kiegészülve lép fel. A koncertekre 20, kedvezményesen 10 lejért lehet jegyeket váltani a városi kulturális szervezőirodában, valamint egy órával a koncertek kezdete előtt a helyszínen. A gyerekkoncertre a belépő szülőknek 10 lej, gyermekek számára a belépés ingyenes. A hat év alatti gyermekeknek minden program ingyenes. A KultúrPark részeként az Outdoor Cinema szabadtéri mozi szerda esténként fogadja az érdeklődőket. Júliusban a filmeket 21.30-tól, augusztusban várhatóan 21 órától vetítik. Kedvezőtlen időjárás esetén a filmeket a sepsiszentgyörgyi Művész moziban lehet megtekinteni. A vetítésekre 10 lejért lehet jegyeket váltani a helyszínen.

Röviden TUDÁSTÁR. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében Dobolyi Tünde ügyvéd tart előadást ma 18 órától Örökös tévhitek öröklési szabályokról címmel. ÁRAMSZÜNET. Az Electrica villanyszolgáltató értesíti az ügyfeleket, hogy Sepsiszentgyörgyön ma 8–16 óráig szünetel az áramszolgáltatás a Borvíz, József Attila, Csorgó, Villa és Szajván utcában. Tehát nem lesz villany az egyfázisú, a nyári tábor, szajván, vízszivattyúház és a 157-es transzformátorhoz tartozó fogyasztóknál. * Sepsiszentgyörgyön a Sugásfürdői úton 8-án 9–12 óráig nem lesz áram. * Részletek a distributie-energie.ro honlapon. Érdeklődni a 0800 500 929-es (zöld) telefonon. INGYENES MEGHALLGATÁS. Július 11-én, hétfőn 10 órától Sepsiszentgyörgyön a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje és a gyermek ügyvédje. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes. A gyermek ügyvédje a 18 év alattiak jogait népszerűsíti és védi, támogatja és bátorítja a gyermekek jogainak tiszteletben tartását.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »