Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

FLOW4 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál

♦ Jegyek kaphatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon. A teljes értékű jegy ára 35 lej, a kedvezményes diák-, illetve nyugdíjasjegy 20 lej. ♦ Előadások: ma 19 órától Island (Sziget) – Góbi Társulat a Háromszék Táncstúdióban; július 1-jén 19 órától Tofu P. Potter – Fehér Ferenc a Háromszék Táncstúdióban; július 2-án 19 órától Humans – Bodies – Images – Ioana Marchidan a Háromszék Táncstúdióban; július 3-án 19 órától Traces (Nyomok) – Wim Vandekeybus (Ultima Vez) a nagyteremben. ♦ Az előadások után közönségtalálkozókra, nyílt beszélgetésekre kerül sor a táncstúdióban, valamint a színház nagytermében, melyekre minden érdeklődőt, kíváncsi résztvevőt szívesen látnak. A programot afterpartyk színesítik, a fesztivál vendége lesz küb_beat, Alexandru Suciu és Mihai Dobre zenész is. Részletek az M Studio Facebook-, Instagram- és Vimeo-oldalán, valamint az m-studio.ro honlapon.

Yuppi tábor krónikus beteg gyerekeknek és testvéreiknek A Yuppi Camp elsőként szervez ingyenes élményterápiás tábort krónikus beteg gyermekeknek és testvéreiknek Romániában. A tábor célja a beteg gyermekek önbecsülésének növelése, a stresszoldás, az interperszonális kapcsolatok és az érzelmek kifejezésének javítása, valamint a beteg és egészséges testvér közötti kötelék erősítése. A Testvér tábort a Maros megyei Mezősályiban szervezik augusztus 20. és 23. között, ahová 6 és 18 év közötti rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő gyermekeket várnak testvéreikkel együtt, összesen mintegy 50 gyermeket. 2022 nyarán ezenkívül két tábort és egy családi hétvégét szerveznek: július 3–9. között tábor diabéteszes gyerekeknek és fiataloknak (7-től 18 évesig); augusztus 25–28. között Családi tábor rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő, 0 és 7 év közötti gyerekeknek és családjaiknak; szeptember 24–25-én Családi hétvége krónikus beteg, 0 és 18 év közötti gyerekeknek és családjaiknak. A gyerekek ingyen vehetnek részt a táborban, jelentkezni a kezelő- vagy családorvoson keresztül lehet. További információk a táborról és a Yuppi Campről a yuppicamp.ro oldalon, a Yuppi Camp Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a gyerektoborzásért felelős munkatársnál (Ruszkai Laura: 0745 546 853, [email protected]) találhatók.

Zene ZONGORAKONCERT ÉS ÚTI BESZÁMOLÓ. Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében zongoraestre kerül sor a nagyváradi Thurzó Zoltánnal. A koncert mellett a művész úti beszámolót tart a legutóbbi rendhagyó zongorakoncertjéről – amelyet 5364 m magasságban, a Mount Everesten tartott – és a Guinness-világrekord felállításáról. Műsoron: George Enescu, Bartók Béla, Szergej Bortkiewicz, George Gershwin, Manuel de Falla, Georg Friedrich Händel, Frédéric Chopin, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart és Manuel Ponce művei. Jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Sepsiszentgyörgyön az Olt utca 6. szám alatt naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej. Ez van trió. Ma 20 órától a sepsiszentgyörgyi Gyöngy­virág utcai református gyülekezeti teremben koncertezik a marosvásárhelyi Ez Van Trió. A Hána László (dobok, vokál), Bíró Jenő (gitár, ének) és Nagy Árkosi Árpád (basszusgitár, vokál) összetételű zenekar először játszik Sepsiszentgyörgyön. Műsoron bluesos hangvételű saját dalok, megzenésített versek. ZENEI VILÁGOK TALÁLKOZÁSA GERNYESZEGEN. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Fejes Művészeti Akadémia különleges egynapos fesztiválra invitálja a klasszikus, a népzene, a jazz és a romantikus helyszínek szerelmeseit. Július 10-én a gernyeszegi Teleki-kastélyban zajlik a GernyeFest, amely rendhagyó népművészeti programokkal, kamaraesttel, az akadémia mentoráltjainak koncertjével és izgalmas, a zenei határokat átlépő produkcióval várja az érdeklődőket. Az eseményre előzetesen is lehet regisztrálni a [email protected] e-mail-címen. Busz indul a csoportlétszám függvényében Sepsiszentgyörgyről. Érdeklődni a 0737 151 102-es telefonon lehet. A buszjáratra iratkozni július 1-jéig lehet.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Sonic, a sündisznó 2. (magyarul beszélő), 16.15-től Álomépítők (románul beszélő), 18 órától R. M. N. (románul-magyarul-néme­tül-franciául beszélő), 18.15-től Jurassic World: Világ­uralom (magyarul beszélő), 20.30-tól Éjjeli őrjárat (román–magyar filmdráma), 21 órától Fekete telefon (magyarul beszélő).

Kiállítás A HATODIK HÓNAP MŰTÁRGYA mától látható a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. 16 órától a Székely Nemzeti Múzeum néprajzi gyűjteményéből kerül közszemlére az idei hatodik hónap műtárgya, mely a székely ünnepi viselet darabja volt és a 19. századtól már minden lány ruhatárában szerepelt. Ha ellátogatnak a Lábas Házba, 19 óráig megtudhatják, hogy pontosan melyik ruhadarabról van szó. A hónap műtárgyáról bővebben július 1-jétől, péntektől a múzeum honlapján (sznm.ro) olvashatnak.

Hitvilág VAKÁCIÓS BIBLIAHÉT. Ma és holnap 10–13 óráig vakációs bibliahétre várják a vallásórás korú gyermekeket (6 éves kortól 12 éves korig) a baróti református templomban. A 13 éven felüli korosztályra segítőként számítanak.

Röviden NYÁRI NYITVATARTÁS. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár augusztus 31-ig nyári nyitvatartás szerint várja az olvasókat: kedden 9–19, szerdától péntekig 9–17, szombaton 9–13 óráig. A Sport utcai fiókkönyvtár programja nem változik. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Szotyorban, pénteken Kilyénben gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). JAVÍTÁSI MUNKÁLATOK. Aszfaltozási munkálatok kezdődnek ma Sepsiszentgyörgyön az Építők úton. A gördülékeny munkavégzés érdekében arra kérik a gépjárművezetőket, hogy ne parkoljanak a jelzett területen. A munkálatok ideje alatt a forgalom egy sávon zajlik. • Kisebb javítási munkálatok zajlanak a Sepsi Aréna előtti körforgalomnál is. A munkálatok idején a körforgalom melletti elkerülő úton lehet közlekedni. FALUNAPOK. Július 1–3. között két év kihagyás után újra megszervezik a szent­ivánlaborfalvi falunapokat az ifjúság, hagyomány és kultúra jegyében. A helyi fiatalok (SZI@) mindenkit szeretettel várnak.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Catena (telefon: 0267 318 355, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »