Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Tánc

Zene MOZART & BRAHMS KAMARAZENEHANGVERSENY. Ma 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Bástya-ház, Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám) fellépnek: Gulyás Márta (zongora, Budapest), Lokodi Károly (hegedű, Marosvásárhely) és Kostyák Előd (gordonka, Kolozsvár). Műsoron: Wolfgang Amadeus Mozart: C Dúr Trió, 5 sz., KV. 548 és Johannes Brahms: H Dúr Trió, 1. sz., op. 8. Egy jegy ára 20 lej. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651).

Színház INGYENES ELŐADÁS A MADÁCH SZÍNHÁZTÓL. A budapesti Madách Színház és a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet online előadásra hívja mindazokat, akik kíváncsiak Fráter Zoltán A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című játékára. Az előadás megtekintéséhez jelentkezni kell ma 12 óráig az [email protected] e-mail-címen. A bejelentkezett személyek június 24-ig megkapják a linket, amivel június 27-én megtekinthetik az előadást. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház műsorán: ma 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev: Illúziók (rendező: Pálffy Tibor, korhatár: 14+), június 22-én, szerdán 19 órától a nagyteremben Stefan Arsenijević–Srđjan Koljević–Bojan Vuletić: Szerelem és más bűntények – Stefan Arsenijević azonos című filmje alapján (rendező: Theodor-Cristian Popescu, korhatár: 14+). Honlap: tasz.ro. FLOW4 NEMZETKÖZI MOZGÁSSZÍNHÁZI FESZTIVÁL. Idén negyedik alkalommal rendezik meg a régió egyik legkiemelkedőbb kortárstánc-fesztiválját Sepsiszentgyörgyön június 27. és július 3. között. A szervezők az idei kiadásra is izgalmas, reprezentatív, a világ számos pontjáról érkező előadásokat hoznak el, a kortárs tánctrendekbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők. K Jegyek kaphatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon. A teljes értékű jegy ára 35 lej, a kedvezményes diák-, illetve nyugdíjasjegy 20 lej. Az M Studio előadására a megszokott, 20 lejes jegyárak érvényesek. K A fesztivált az M Studio bemutatója nyitja június 27-én 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a [email protected] előadással, amelynek koreográfusa Frenák Pál (FrenÁk). K A fesztivál mind a hét előadása után közönségtalálkozókra, nyílt beszélgetésekre kerül sor a táncstúdióban, valamint a színház nagytermében, melyre minden érdeklődőt, kíváncsi résztvevőt szívesen látnak. A programot afterpartyk színesítik, a fesztivál vendége lesz küb_beat, Alexandru Suciu és Mihai Dobre zenész is. Részletek az M Studio Facebook, Instagram és Vimeo oldalán, valamint a m-studio.ro honlapon.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán: kedden 13 órától Uncharted (magyarul beszélő), 16 órától Pirula panda (magyarul beszélő), 16.15-től Lightyear (románul beszélő), 18 órától Top Gun: Maverick (magyarul beszélő), 18.15-től Doctor Strange az őrület multiverzumában (román feliratos), 20.30-tól Jurassic World: Világuralom (román feliratos) és R. M. N. (románul–magyarul–németül–franciául beszélő); szerdán: 15.45-től Jurassic World: Világuralom (román feliratos) és 18 órától magyarul beszélő, 16 órától Encanto (magyarul beszélő), 18.30-tól Éjjeli őrjárat (román–magyar filmdráma), 20.45-től Downton Abbey: Egy új korszak (magyarul beszélő), 20.45-től Top Gun: Maverick (román feliratos); csütörtökön: 15.45-től Jurassic World: Világuralom (román feliratos) és 17.45-től magyarul beszélő, 16 órától Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge (magyarul beszélő), 18.30-tól Top Gun: Maverick (román feliratos) és 20.30-tól magyarul beszélő; 20.45-től Az Északi (magyarul beszélő). Honlap: arta.cityplex.ro.

Hírdetés

Irodalmi felolvasóest a Szimplában Kortárs drámák felolvasóestjére várja Sepsiszentgyörgyön a Szimpla június 22-én 19 órakor mindazokat, akik kíváncsiak az Okuláré projekt következő, rukkola nevű negyedik fordulós évadzáró előadóestjére. Az Okuláré projekt célja teret biztosítani kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. Törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre Gondolkodjunk együtt! mottóval. A szerdai esten Magyar Bogi, Pinthér Anna és Tóth Márk fiatal kortárs írók műveit hallhatja a közönség. A felolvasóestet Bilibok Anita, Gothárd Veronika, Sánta Yvette, Dávid-Gulácsi Péter, Dávid-Gulácsi Zsuzsanna, Bedőházi Róbert, Gergely Ágnes és Gecse Roland tartja.

Hitvilág TERÁPIA. A Bonus Pastor Alapítvány július 7–10. között négynapos terápiás programot szervez férfi és női szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak Szentkatolnán. A program célja az absztinencia megkezdése, információszerzés a függőséggel kapcsolatban, terápiás terv elkészítése, önismeret. Ezeket a célokat csoportfoglalkozások, műhelymunkák, személyes tanácsadás, igei csendességek, valamint fölépült szenvedélybetegek élettörténeteinek meghallgatása által érik el. A csoportfoglalkozások segítenek a függőséggel való szembenézésben, az önismeretben. Információkat lehet szerezni a függőségről, társfüggőségről, ill. segítséget nyújtanak a diagnózisalkotásban és egy terápiás terv elkészítésében. A felvétel előzetes interjú alapján történik. Jelentkezni június 30-ig lehet a sepsiszentgyörgyieknek és környékbelieknek Kozma Ferencnél a 0757 489 778-as telefonon.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Benedek Elek utcai Farmacom 30-as (telefon: 0367 407 568, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) 9–12 óráig; a Józef Bem utca 2/3/J/1. cím alatti Dent-Art rendelőben (0733 007 002) 12–18 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.

Röviden TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK ELŐADÁSA. Mit tehetsz korunk népbetegségei ellen címmel tartanak előadást Antal Vali és Fogoly Dóra magyarországi természetgyógyászok ma 18 órától Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben (44-es udvartér 1. szám). A rendezvény ingyenes, de csekély adományt szívesen fogadnak. SZÚNYOGIRTÁS. Kézdivásárhely Önkormányzata értesíti a lakókat, hogy június 20–23. között Kézdivásárhelyen és a hozzá tartozó településeken 20 és 2 óra között szúnyogirtást végez a következő program szerint: ma és kedden Kézdivásárhelyen, szerdán és csütörtökön Nyujtódon, Szászfaluban, Sárfalván. Az időjárási viszonyok függvényében a program változhat. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Kézdiszárazpatakon és Kőváron, kedden Torján gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »