Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Ötvenéves a Vox Humana Kamarakórus

Színház YORICK STÚDIÓ. A Kocsis István: A tér – monodráma Bolyai János hitéről és életéről című előadás június 15-én 18 órától látható Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház Maassluis Nyugdíjas Klubjában. Rendező-dramaturg: Török Viola. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház e heti előadásai: június 16-án, csütörtökön 19 órától a nagyteremben Jevgenyij Svarc: A sárkány (rendező: Vladimir Anton, korhatár: 14+); június 19-én, vasárnap 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev: Illúziók (rendező: Pálffy Tibor, korhatár: 14+). FLOW4 NEMZETKÖZI MOZGÁS­SZÍNHÁZI FESZTIVÁL. Idén negyedik alkalommal rendezik meg a régió egyik legkiemelkedőbb kortárs­tánc-fesztiválját Sepsiszentgyörgyön június 27. és július 3. között. A szervezők az idei kiadásra is izgalmas, reprezentatív, a világ számos pontjáról érkező előadásokat hoznak el, a kortárs tánctrendekbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Jegyek kaphatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon: a teljes értékű jegyek ára 35 lej, a kedvezményes diák- és nyugdíjasjegyeké 20 lej. Az M Studio előadására a megszokott, 20 lejes jegyárak érvényesek.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Sonic, a sündisznó 2. (magyarul beszélő), 16.15-től Hol van Anne Frank? (román feliratos), 18 órától Jurassic World: Világ­uralom (román feliratos), 18.15-től Downton Abbey: Egy új korszak (magyarul beszélő), 20.30-tól R. M. N. (románul-magyarul-németül-franciául beszélő román filmdráma), 20.45-től Az Északi (magyarul beszélő). Honlap: arta.cityplex.ro.

Képernyő RTV3. Ma 11 órától: Cine-Ma – Beszélgetés Kis Hajni filmrendezővel. A magyar film napján, április 30-án mutatták be Bukarestben az utóbbi évek egyik legjobb magyar játékfilmjét, a Külön falkát. A bemutatón jelen volt a rendező is, akit Kacsó Edith kérdezett. ♦ R. M. N. – bemutató Bukarestben. Június 2-án, csütörtökön Bukarestben is bemutatták Cristian Mungiu legújabb, R. M. N. című játékfilmjét. A film világpremierje a cannes-i filmfesztiválon volt május 21-én, és a 21 filmet felvonultató versenyprogramban szerepelt. ♦ 18. MZF. Nagykorúsodott a bukaresti Liszt Ferenc Intézet szervezte Magyar Zene Fesztivál. Húsz fiatal romániai zenész mérte idén össze tudását. ♦ Erdélyi MagyaRock. Zilahi Csaba, a kolozsvári rádió zenei szerkesztője egy majdnem 300 oldalas kötetbe összegyűjtötte az 1970 és 2010 között működő erdélyi magyar rockegyütteseket. A könyv nagy sikernek örvendett, az eddigi könyvbemutatókon Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön igazi rockerhangulat alakult ki, hiszen a végén mindig megszólaltak a hangszerek.

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES június közepén részt vesz Győrben a XVII. Magyar Táncfesztiválon és VII. Gyermek Táncfesztiválon. Magyarország egyik legrangosabb táncművészeti fesztiváljára két produkció­val kaptak meghívást: ma a Világhírű Redever című előadást mutatják be a Kisfaludy Teremben, szerdán pedig a Táncsétány című produkcióval lépnek fel a II. János Pál téri szabadtéri színpadon. A 2021/22-es évadot az Átöltözés című néptáncszínházi előadásukkal zárják június 20-án, hétfőn 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban.

Hírdetés

II. Folker Kaláka A család apraja-nagyját várják június 18-án, szombaton 12 órától a Benedek-mezőre a II. Folker Kalákába. A programban: gyermektáncház, kézműves-foglalkozások, mesemondás, énektanítás,  gyermekjátékok, vetélkedők, hangszerbemutató, hangszersimogató, bográcsolás, gyümölcslékóstoló, Folker-tanítványok bemutatkozása, a Folker együttes és meghívottjai, táncház, tábortűz. Belépő a rendezvényre javasolt adomány formájában: 15 lej/fő, 30 lej/család (létszámtól függetlenül). A rendezvény ideje alatt a helyszínen büfé működik.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. HOZZÁD TARTOZOM! Nyári tábor zajlik a héten péntekig naponta 10 és 14 óra között a sepsiszentgyörgyi vártemplom új gyülekezeti termében és udvarán. A programban többek között tanulnak a kapcsolatokról, önmagukról, Istenről, barkácsolnak, énekelnek, játszanak. BEJÁRÓS GYEREKTÁBOR. Június 16–18. között 0–5. osztályosok számára szervez a kézdivásárhelyi Szentháromság-plébánia a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán és dísztermében bejárós gyermektábort. A tábor ingyenes, adományt elfogadnak.

IV. Kárpát-medencei színjátszó, filmes tábor A Mikó András Alapítvány (Brassó) és a Féling Színház (Békéscsaba) megszervezi a IV. Kárpát-medencei színjátszó, filmes tábort Székelyzsomboron augusztus 5–16. között. Előadók, táborvezetők: Formanek Csaba (Budapest – rendező, színész, író – drámaíró műhelymunka), Bálint Ferenc (Brassó, Grimasz Színházi Csoport – rendező – színészmesterség, rendezés), Hegedűs Ildikó (Győr – a Győri Nemzeti Színház, a Hold Színház rendezője – színészmesterség, rendezés), Steinwender József (Békéscsaba – rendező, Féling Színház – színészmesterség, rendezés), Hanusz Norbert (Békéscsaba – filmrendező, Féling Színház – film). Ajánlott alsó korhatár 16 év, felső korhatár 50 év. Jelentkezési határidő: július 15., e-mail: [email protected], [email protected].

Röviden SZORGOS KEZEK DÍSZÍTŐMŰVÉSZETI SZAKKÖR. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várják az érdeklődőket. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Kézdimárkosfalván, Kézdimartonfalván és Hatolykán, szerdán Kézdiszentkereszten és Bélafalván gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget).

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma az Állomás utcai Help Net (0737 899 825) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »