Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Zene

ÜVEGHANG AKADÉMIA. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet Üveghang Akadémia nevű zeneelméleti, -történeti és gyakorlati képzésén a Codex Régizene Együttes a régizene rejtelmeibe kalauzolja a közönséget. Hangszereket is ki lehet próbálni. A programra regisztrált hallgatók mellett szívesen látnak most bekapcsolódni vágyó zenekedvelőket is ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Az előadás címe: Mi az újdonság a régizenében? ZONGORAKONCERT. Május 12-én, csütörtökön 18 órától rendkívüli akadémiai zongorakoncertre hívja az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és az Árkosi Kulturális Központ. Előadók: a Brassói Transilvania Egyetem zenetanszékének diákjai (osztályvezető tanár: dr. Anca Preda): Sinka Noémi (I. év), Sarah Păun (I. év), Sabin Bănescu (II. év), Alexandra Mitu (II. év), Komis Kinda (II. év), Sebastian Marcu (IV. év) és Ana Nițu (mesteri, II. év). Helyszín: az Árkosi Kulturális Központ koncertterme (Bástya Ház, Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. sz.). Egy jegy ára 10 lej.

 

Tánc

A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES a Világhírű Redever című gyermekelőadását Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Tánc­stúdióban ma és csütörtökön 10 és 12 órától játsszák. Jegyek ára: 10 lej, érdeklődni a 0721 139 882-es telefonon lehet.

 

Mozi

MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi műsorán ma: 16.15-től Sonic, a sündisznó 2. (magyarul beszélő), 16.30-tól A rosszfiúk (románul beszélő), 18.30-tól Vegyél el (magyarul beszélő) és Alkalmi kémek (román dokumentumfilm), 20.30-tól Az Északi (román feliratos), 20.45-től Doctor Strange az őrület multiverzumában (román feliratos)  Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro. DOKUMENTUMFILM-BEMUTATÓ. Csütörtökön 18 órától a Művész moziban a Variart és a Dunatáj bemutatja Vargyasi Levente rendező-operatőr és T. Bányai Péter rendező-vágó Keserédes című dokumentumfilmjét. A vetítést követően beszélgetésre kerül sor az alkotókkal. A belépés díjtalan.

 

Kortárs drámák a Szimplában

Hírdetés

Az Okuláré Projekt a Fiatal Drámaírók Háza és a Metro Works színházművészeti szabadiskola kezdeményezése. A kortársdráma-felolvasóestek város- és országhatárokat átívelő sorozatához új helyszínként a sepsiszentgyörgyi Szimpla is csatlakozott. A projekt célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. A mai esemény Sepsiszentgyörgyön 18.30-tól kezdődik a Szimplában. A hívószó, amire a szövegek születtek: Az Érkező. Az est folyamán az alábbi egyfelvonásos darabok lesznek műsoron: Holczer Dávid: Házfalak; Magyar Bogi: Kincses sziget; Utassy Jázmin: Békepipa. A belépés ingyenes.

 

Önkénteseket várnak

A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál szervezőcsapata középiskolások és egyetemisták számára hirdet önkéntesprogramot. Olyan 16. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének május 26. és 29. között a könyves nagy rendezvény lebonyolításában. Jelentkezni május 15-ig lehet a jelentkezési űrlap kitöltésével, amely elérhető a sepsibook.ro és a sepsi.ro honlapon is.

 

Hitvilág

LELKÉSZBEIKTATÓ. Május 15-én, vasárnap 14 órától ünnepi istentisztelet keretében iktatják be Péterfi Ágnes lelkészt a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. A lelkészbeiktató miatt a 11 órai istentiszteletet 14 órától tartják.

 

Röviden

LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Rétyen, csütörtökön Komollón és Bitán gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). HUMORPINCE. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház alagsorába ma 18 órára várnak minden humort kedvelő, kikapcsolódni vágyó személyt.  JOGI TANÁCSADÁS. Online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást Balogh Klára jogtanácsos. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. INGYENES FELKÉSZÍTŐ. A Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a szeptembertől induló drámaosztályba május 14-én, szombaton 15 órától a líceum Visky Árpád Drámatermében. (A felvételire május 19-én kerül sor.) Érdeklődni a 0740 578 725-ös telefonszámon lehet. 

 

Ügyelet

Ma Sepsiszentgyörgyön 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 409 392, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki), Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »