Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

NÉGYKEZES ZONGORAHANGVERSENY. Ma 19 órától a Táncok négy kézre című zongorakoncertre hívja az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és az Árkosi Kulturális Központ. Előadók: Brezóczki Gabriella (Köln) és Czumbil Bernadette (Kolozsvár). Az Árkosi Kulturális Központ székhelyén (Olt utca 6. szám) a jegyeket előre is meg lehet vásárolni 9–15 óráig (telefon: 0267 373 652). Egy jegy ára 20 lej. HANGVERSENYÉVAD. Május 6-án, pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében a Plugor Sándor Művészeti Líceum tart szimfonikus koncertet. Fellép a Campanella gyerekkórus, a Reménység gyerekzenekar, az Eufónia Ifjúsági Kamarakórus, a Szerenád Ifjúsági Kamarazenekar és a Marziale Ifjúsági Fúvószenekar. Karvezetők: Lőfi Gellért Attila, Sipos Zoltán, Maksai József. Zongorán közreműködik Opra Balázs József. Jegyek a városi kulturális szervezőirodában vásárolhatók hétköznapokon 8–16 óráig, telefon: 0267 312 104. A jegyek ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej. ORGONAKONCERT. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban pénteken 19 órától Gergely Zsolt orgonakoncertjét hallhatják. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

Színház A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház május 6-án, pénteken 21.30-tól Pyro című tűzzsonglőr-elő­adását játssza Sepsiszentgyörgy főterén; május 8-án, vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban: A lecke (koreográfus: Arcadie Rusu).

Kiállítás Nagy Lajos Kézdivásárhelyen élő fotóművész Lélekjelenlét című kiállítását nyitják meg ma 18 órától Brassóban a Reménység Házában. A tárlatot Bartha Árpád képzőművész méltatja.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.15-től Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge, 17 órától Exhibition – A húsvét a művészetben, 18 órától Uncharted, 18.45-től Sonic, a sündisznó 2., 20.15-től Doctor Strange az őrület multiverzumában. Honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág A medjugorjei imacsoport szervezésében ma 18 órától a belvárosi katolikus templomban az elsőcsütörtöki szentmisét Gábos Zoltán atya mutatja be, lesz gyónási lehetőség, rózsafüzér-imádság, szentségimádás és élő zenei szolgálat.

Hírdetés

Megemlékező összejövetel A volt Háromszék vármegyei zsidóság deportálásának (1944. május 3.) 78. évfordulója alkalmával ma 17 órától rövid megemlékező összejövetelt tartanak a holokauszt áldozatainak a sepsiszentgyörgyi Vojkán utcai zsidó temetőben található emlékfalánál, valamint a Holokauszt Emlékpark emlékoszlopánál. A résztvevők gyülekezési helye a temető Vojkán utcai bejárata.

Szomszédnéni-születésnap 20 éves fennállását ünnepli a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében mutatja be vadonatúj humorestjét. Az előadásra május 12-én 18 és 20 órától kerül sor, jegyek a városi kulturális szervezőirodában vásárolhatók, egy belépő ára 35 lej.

Könyvbemutató Ma 18 órától kettős könyvbemutatót tartanak a csernátoni Sylvester Lajos Községi Könyvárban. Dr. Székely Zsolt, a BBTE nyugalmazott docense bemutatja Székely Zoltán Emlékeim című kötetét, amely dr. Székely Zoltán, a Székely Nemzeti Múzeum egykori régész-igazgatójának önéletírásos és szakmai levelezését tartalmazza. Bemutatásra kerül továbbá A vándor székely emlékei című kötet, Balykó Elek egerpataki székely huszár-katona emlékirata. A találkozó alkalmából mindkét kötet kedvezményes áron megvásárolható.

Motorkerékpáros felvonulás Hatodik alkalommal szervezi meg a Free Adventurer Bikers Egyesület az immár hagyományossá vált tavaszi motoros rendezvényét Sepsiszentgyörgyön, a figyelemfelkeltő városi felvonulást. A motoros közösség felhívása az autósok változatosan ítélkező társadalmához: „mi is vagyunk az utakon, tiszteljetek bennünket, amiképpen mi is tisztelünk benneteket”. A rendezvényre május 7-én, szombaton kerül sor, a motorosok 10.30-kor gyülekeznek a volt Bodok Szálló előtti parkolóban, az itt zajló különféle programok után a déli harangszókor indul a városi felvonulás.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Uzonban, pénteken Uzonban és Uzonfüzesen gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). ÁRAMSZÜNET. Pénteken 9–13 óráig szünetel az áramszolgáltatás Sepsiszentgyörgyön a Forrás utcában, a Csíki utcában a 149B–195. házszámok közötti szakaszon és a következő cégeknél: Kira üzlet, Sky, Nexxon, Pastrak, Gyöngyösi Service, Auto&­Srl, Bogyó autómosó, Castel Hotel, Intercars, Hunyadi vendéglő. ELŐADÁS. A mai kor kihívásai az óvodás- és kisiskolás korú gyermek nevelésében címmel tart előadást Forgács Erzsébet magyarországi pedagógus, gyógypedagógus és művészetterapeuta május 9-én 17 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Az előadás bárki számára nyitott. Szervező: Pro Waldorf Egyesület.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai Hygea 3. (telefon: 0267 310 110, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »