Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

NÉGYKEZES ZONGORAHANGVERSENY. Május 5-én, csütörtökön 19 órától a Táncok négy kézre című zongorakoncertre hívja az érdeklődőket a Sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és az Árkosi Kulturális Központ. Előadók: Brezóczki Gabriella (Köln) és Czumbil Bernadette (Kolozsvár). Az Árkosi Kulturális Központ székhelyén (Olt utca 6. szám) a jegyeket előre is meg lehet vásárolni naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 652). Egy jegy ára 20 lej. HANGVERSENYÉVAD. Május 6-án, pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében a Plugor Sándor Művészeti Líceum tart szimfonikus koncertet. Fellép a Campanella gyerekkórus, a Reménység gyerekzenekar, az Eufónia Ifjúsági Kamarakórus, a Szerenád Ifjúsági Kamarazenekar és a Marziale Ifjúsági Fúvószenekar. Karvezetők: Lőfi Gellért Attila, Sipos Zoltán, Maksai József. Zongorán közreműködik Opra Balázs József. Jegyek a városi kulturális szervezőirodában vásárolhatók hétköznapokon 8–16 óráig, telefon: 0267 312 104. A jegyek ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej.

Kiállítás Nagy Lajos Kézdivásárhelyen élő fotóművész Lélekjelenlét címet viselő kiállítását nyitják meg május 5-én, csütörtökön 18 órától Brassóban a Reménység Házában. A tárlatot Bartha Árpád képzőművész méltatja.

Családi futás Kézdivásárhelyen Mert futni bizony jó! Ezt az életérzést szeretné megosztani mindenkivel ma a KSE Napok keretében a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda – idén is családi futásra hívják a mozogni vágyókat a Sinkovits Stadion udvarára. A rendezvény 18 órától kezdődik, benevezhetnek szülők, gyermekek, testvérek, házastársak, családonként legkevesebb két személy. További információk a zoldnap.info weboldalon olvashatók.

Barangolás a csernátoni kúriák világában A Háromszéki Kúriák és Kastélyok Egyesülete ismeretterjesztő és kapcsolatépítő rendezvény tart Csernátonban május 7-én, szombaton 10 órától. A Barangolás a csernátoni kúriák világában című rendezvény Mikes Zsigmond köszöntőjével és Dimény-Haszmann Orsolya előadásával kezdődik az alsócsernátoni Farkas–Konnáth-kúriában. A részvétel ingyenes. Védnök: Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója. Elérhetőség: [email protected], [email protected], telefon: 0746 103 796.

Hitvilág SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. Elsőcsütörtöki szentmise és szentségimádás lesz csütörtökön 18 órától a belvárosi katolikus templomban. A szentmisét bemutatja Gábos Zoltán atya, lesz gyónási lehetőség, rózsafüzér-imádság és élő zenei szolgálat. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Május 8-án, vasárnap a 11 órától kezdődő szentmise után agapéra, közös ebédre hívják a családokat. Megkérik azokat, akik szeretnének részt venni ezen a családos alkalmon, hogy iratkozzanak az irodában. * A Laudate vegyes karba férfi énekesek jelentkezését várják. Próba hétfőn és pénteken 19 órától.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16 órától Pi­piána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge (magyarul beszélő), 16.15-től A rosszfiúk (románul beszélő), 17.45-től Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (amerikai családi kalandfilm), 18.15-től Külön falka (román feliratos), 20.15-től Alkalmi kémek (román dokumentumfilm), 20.30-tól Az Északi (román feliratos). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Rádió A Mária Rádió sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 7.30-tól Igent mondok, 8 órától szentmise Vajdahunyadról, 8.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 9.50-től Lorettói litánia, 12 órától Mennynek Királyné Asszonya, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Könyvbemutató Május 5-én, csütörtökön 18 órától kettős könyvbemutatót tartanak a csernátoni Sylvester Lajos Községi Könyvárban. Dr. Székely Zsolt, a BBTE nyugalmazott docense bemutatja Székely Zoltán Emlékeim című kötetét, amely dr. Székely Zoltán, a Székely Nemzeti Múzeum egykori régész-igazgatójának önéletírásos és szakmai levelezését tartalmazza. Bemutatásra kerül továbbá A vándor székely emlékei című kötet, Balykó Elek egerpataki székely huszár-katona emlék­irata. A találkozó alkalmából mindkét könyv kedvezményes áron megvásárolható.

Megemlékező összejövetel A volt Háromszék vármegyei izraelita hitközség tagjai deportálásának (1944. május 3.) 78. évfordulója alkalmával csütörtökön 17 órától a zsidó közösség rövid megemlékező összejövetelt tart a holokauszt áldozatainak a sepsiszentgyörgyi Vojkán utcai zsidó temetőben található emlékfalánál, valamint a Holokauszt Emlékpark emlékoszlopánál. A résztvevők gyülekezési helye a temető Vojkán utcai  bejárata.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai Hygea 3. (telefon: 0267 310 110, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Dobollón, Dobollópatakon, Bélmezőn és Márkoson, csütörtökön Uzonban gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hull adékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). MEGHALLGATÁS. Dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa május 5-én, csütörtökön 9 órától meghallgatást tart a baróti polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »