Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Bábszínház A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház szeretettel ajánlja előadásait a tavaszi vakációra: A fehér macskahercegnő (ajánlott életkor: 3+) című bábjátékot április 19-én, kedden és április 20-án, szerdán 18 órától játsszák a bábszínház stúdiótermében. Április 21-én, csütörtökön és április 22-én, pénteken 20.51-től az Örkény István egyperces novelláiból készült Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című előadást 14 éven felüli nézők a Szabadság téren, a Tamási Áron Színház kirakatában tekinthetik meg. Az előadásokra a helyek száma korlátozott, ajánlott mielőbb jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Sonic, a sündisznó 2. (románul beszélő), 16.30-tól A kuflik és az Akármi (magyar animációs családi film), 18 órától Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (amerikai családi kalandfilm), 18.30-tól Külön falka (román feliratos), 20.30-tól Nyugha­tatlanok (román feliratos), 20.45-től Az elveszett város (román feliratos). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Hírdetés

Hitvilág SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. Ma 9 órától keresztút, 19 órától szentmise, amelyet élőben is közvetítenek. Nagypénteken 9 órától keresztút, 18 órától szertartás. Péntek szigorú böjti nap: nemcsak a hústól tartóztatjuk meg magunkat, de aznap csak háromszor eszünk, és csak egyszer lakunk jól. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Nagypénteken este tíz órától reggel hét óráig virrasztást tartanak a szent sírnál. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. A virrasztást a Mária Rádió élő adásban közvetíti. Sepsiszentgyörgyi unitárius templom. A nagyhéten esténként 18 órától áhítatokat tartanak. Nagypénteken 17.30-tól áhítat, 18 órától ökumenikus imaséta a Vártemplomban. GYÖNGYVIRÁG UTCAI REFORMÁTUS TEMPLOM. Esténként, 18 órától hiterősítő, bűnbánati istentiszteletek a gyülekezeti teremben; ma és pénteken Hegyi István lelkipásztor szolgál. SZEMERJAI REFORMÁTUS TEMPLOM. A nagyhéten esténként, 18 órától és nagypénteken 11 órától bűnbánati istentisztelet lesz a templomban. SEPSISZENTKIRÁLYI UNITÁRIUS TEMPLOM. Vasárnap 11 órától úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteletet tartank a sepsiszentkirályi unitárius templomban. Hétfőn 9.30-tól úrvacsorával egybekötött ünnepi istentisztelet lesz Botfaluban a közös imaházban, 12 órától úrvacsorás istentisztelet a sepsiszentkirályi unitárius imaházban. MEGEMLÉKEZÉS JÉZUS HALÁLÁRÓL. A Jehova Tanúi megemlékeznek az emberiség történelmének legfontosabb eseményéről, ebben az évben április 15-re esik az ókori zsidó naptár szerinti dátum. Sepsiszentgyörgyön a megemlékezésre a Bertis Orchidea Events rendezvénytermében (Stadion utca 7. szám) kerül sor pénteken 19.45 órától. További helyszínek a Jehova Tanúi honlapján: www.jw.org.

Képernyő Az Erdővidék Térségi Televízió mai műsora: 19.30 Megyei szalagos rögbiverseny Baróton. 19.48 Vargyasi történetek II. – mesél Andorkó Ferenc nyugalmazott lelkész és Soós Béla, a közbirtokosság volt elnöke. 20.15 Megújult a Nagybaconi Egyházközség irodája és imaterme. 20.42 „Mindeddig megsegített minket az Úr!” – A megújult Szent László-freskó hálaadó istentisztelete Bibarcfalván. 21.30 Erdővidéki tavaszi vásár. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube-csatornán.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Help Net (telefon: 0367 802 977, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Középajtán, pénteken Nagyajtán gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). IVÓVÍZ. A Közüzemek Rt. regionális szolgáltató Sepsiszentgyörgyön ma 8–15 óráig javítási munkálatok miatt felfüggeszti az ivóvíz-szolgáltatást a Sajtó utcai 1-es, 2-es, 3-as, 4-es és 16-os tömbháznál, valamint a Múzsák sétány 12-es tömbházának A, B, C és D lépcsőházánál. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. tojásírás szörcsén. Április 15-én, pénteken 12 órától a szörcsei imaházban az I–VIII. osztályos diákokat várják hagyományos tojásírásra Kovács Erzsébet vezetésével. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. APÁCAI KAKASLÖVÉS. Húsvét vasárnapján 14 órától kerül sor Apácán az egyedi hagyományt jelentő kakaslövésre. További információk Bidiga Noéminél a 0745 549 443-as telefonon. SZÉKELY NEMZETI TANÁCS. A Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában (Konsza Samu utca 21. szám) munkanapokon 9–13 óra között szimbolikus áron ismét megvásárolható A székely nemzet atlasza (A Székelyföld tájrajza és történelme), valamint az elsősorban történelem szakos tanároknak szóló Székely honismereti munkafüzet 1. (Tanári változat).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »