Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön a Belvárosi Református Templomban március 26-án, szombaton 11 órától bemutatják Köntzey Tamás A Könczei nemzetség története című könyvét. Ünnepi köszöntőt mond Könczey Csaba, a rendezvény házigazdája, majd a belvárosi templom lelkésze áldását adja a bemutatóra. A kötetet méltatja: Cserey Zoltán történész, muzeológus. Köntzey Tamás, a könyv szerzője ismerteti a kiadványt. Közeműködnek: Könczey Csaba orgonán és Tánczos András szaval.

Sepsiszentgyörgyi előfizetőink figyelmébe! Amennyiben lapkihordóink még nem jutottak el Önökhöz, március 25-ig a Háromszéket megrendelhetik a postán is, illetve az újságosbódékban is fogadunk megrendeléseket.

Tavaszi nagytakarítás Baróton és környékén Március 25–26-án, pénteken és szombaton Barót Város Önkormányzata kezdeményezésére helybeli intézmények, iskolák és egyházközségek, civil szervezetek és magánszemélyek részvételével ismét tavaszi nagytakarítást szerveznek Baróton és a hozzá tartozó falvakban. Tisztelettel kérik a magánszemélyeket és a lakóközösségeket, hogy csatlakozzanak valamelyik önkéntes csapathoz, seperjék meg a házuk elejét, takarítsák ki a házuk előtti sáncot, tisztítsák meg a tömbházukat körülölelő zöldövezetet vagy a szomszédos játszóteret. További információ, csatlakozási szándék bejelentése Demeter Zoltánnál a 0746 089 140-es telefonszámon.

Színház M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban ma 19 órától a LIFT című előadást játssza. Rendező-koreográfus: Fehér Ferenc, korhatár: 14+. Jegyek a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen kaphatók.

Hírdetés

Bábszínház MINIÉVAD A CIMBORÁKNÁL. A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház a stúdiótermében  ma 18 órától Ha Szent György lehetnék… (rendező: Vajda Zsuzsanna), szombaton 11 órától Feketeország (rendező: Vajda Zsuzsanna) című előadását játssza. Jegyeket foglalni, illetve az előadásokkal kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél.

Jótékonysági est Kommandóért Pittyes2es és Gyufa március 25-én, pénteken 20 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében jótékonysági előadást tart, amelynek bevételét a kommandói rászorulóknak ajánlják fel. Jegyár: 20 lej (emellett adományozni is lehet). Regisztráció és további információk: 0730 600 279.

Hitvilág BOLDOG ÖZSÉB-TEMPLOM. A kézdivásárhelyi katolikus templomban ma 19–21 óráig plébániai estet tartanak férjeknek, édesapáknak. Téma: Árnyékként kísérő apa – Ferenc pápa Patris corde – Apai szívvel kezdetű apostoli levele alapján. SZERETETVENDÉGSÉG ÉS KÖNYVBEMUTATÓ. A sepsi­szentgyörgyi unitárius egy­házközségben március 27-én, vasárnap 16 órától a Nőszövetségi szeretetvendégségen bemutatják Enyedi Pál–Márk Attila A Magyar Unitárius Egyház orgonái című könyvet.

Ingyenes képzés alkalmazottaknak Az Amőba Oktatási Központ uniós támogatással ingyenes informatika- és angolnyelv-képzéseket szervez alkalmazottaknak. A képzések másfél, két hónapot tartanak (40 óra), és a résztvevők sikeres vizsga után hivatalos diplomát kapnak. Jóllehet alapszintű képzésekről van szó (kezdő számítógép-keze­lői és kezdő angol), van lehetőség igény szerinti képzésekre is. Ki jelentkezhet? Aki alkalmazott, 25 év fölötti, érettségizett. Amennyiben felsőfokú a legmagasabb a végzettség, akkor csak falusi lakcímmel vagy 45 év fölött lehet jelentkezni. A képzések az Amőba Oktatási Központban zajlanak.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Sepsibodokon, pénteken Oltszemen és Zalánban gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). NYÍLT NAPOK A MIKÓBAN. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium nyílt napot szervez a nyolcadikosoknak ma és 25-én 12.30–14.30 óráig. Tájékoztatnak a kollégium életéről, az induló osztályokról, bemutatkoznak az osztályfőnökök, részt lehet venni egy-egy angol vagy német nyelvű foglalkozáson. Előzetes bejelentkezés a 0267 312 793-as telefonon. LEVÉLSZAVAZATOK. Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Tanács Konsza Samu utca 21. szám alatti székházában munkanapokon 9–13 óráig gyűjtik a levélszavazatokat, segítenek a kísérőpapírok helyes kitöltésében is, majd a borítékokat biztonságban elszállítják a konzulátusra. INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Salvia II. (telefon: 0267 313 112, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »