Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

TÁRLATVEZETÉS. Február 25-én, pénteken 18 órától az Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca 2. szám) Vécsi Nagy Zoltán kurátor, művészettörténész tart tárlatvezetést az IttMást – Romániai magyar képzőművészet 1975–1989 között című kiállításon. A személyes élményekből is táplálkozó előadás révén a kiállított munkák mellett az érdeklődők megismerhetik a korszak azon művészegyéniségeit és alkotócsoportjait, akik annak idején a hivatalos kulturális elvárástól, ízléstől és ideológiától eltérő módon alkottak.

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőnk! Lapkihordó hiányában – folyamatosan keresünk munkatársakat – egyre nehezebben tudjuk eljuttatni kedvenc lapját postaládájába. Amennyiben már előfizetett, kérjük, vegye át a lapot a leg­közelebbi lapárudában. Ha ez nem lehetséges, az előfizetés árát átütemezzük a következő hónapra, végső esetben visszaadjuk. További lehetőség, hogy minden hónap 25-éig a postán fizet elő a Háromszékre. Megértésüket köszönjük. H–Press Kft.

Könyvbemutató DIMÉNY-HASZMANN ORSOLYA a kolozsvári EME Kiadó Emberek és kontextusok sorozatában tavaly megjelent, A csernátoni Haszmann Pál Múzeum története című könyvét ma 18 órától az alsócsernátoni Farkas-kúriában mutatják be. A könyvet dr. Keszeg Vilmos egyetemi tanár méltatja, köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az est moderátora Szonda Szabolcs, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója. Fellép a Felső-háromszéki Ifjúsági Fúvószenekar Szóró Dorina és Gergely Tamás vezetésével

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház kamaratermében 25-én, pénteken 19 órától Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Kártyások Zakariás Zalán rendezésében. Jegyek kaphatóak a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Hírdetés

Zene Február 25-én, pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Szebeni Állami Filharmónia zenekara lép fel a hangversenyévad keretében. Karmester: Mihai Agafiță, szólisták: Ioana Turcu (fuvola) és Adrian Cazacu (hárfa). Jegyek a városi kulturális szervezőirodában vásárolhatók hétköznapokon 9 és 16 óra között, telefon: 0267 312 104. Egy jegy ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej. A helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező a védettségi igazolvány felmutatása.

Mozi SEPSISZENTGYÖRGY. A Művész mozi műsorán ma: 16 órától Encanto (magyarul beszélő), 16.15-től Mami (román felirattal), 17.45-től Cry Macho (magyarul beszélő), 18 órától Vegyél el (magyarul beszélő), 19.45-től Elk*rtuk (román felirattal), 20 órától Uncharted (magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102. KÉZDIVÁSÁRHELY. Február 25-én, pénteken 18 órától az Erzsébet Teremben (44-es udvartér 1. szám) levetítik az Elk*rtuk című filmet. A valós eseményeken alapuló politikai krimi 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül. A belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott.

Hitvilág HITERŐSÍTŐ ÖKUMENIKUS IMAHÉT. Sepsiszentkirályban február 27-ig a kultúrotthonban esténként 18 órától a Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség szervezésében hiterősítő ökumenikus imahetet tartanak. Szolgálatot végző lelkész ma: Andrási Benedek, a Brassói Unitárius Egyházközség lelkésze. ♦ Kézdivásárhelyen az evangélikus templomban ma 17 órától az ökumenikus imahéten Kádár István református lelkész (Fickópataka), pénteken 17 órától Benczédi Zsófia unitárius gyakorló lelkész (Sepsiszentgyörgy) szolgál. SERDÜLŐT NEVELŐ SZÜLŐK CSOPORTJA indul ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség konferenciatermében. Csoportvezetők: Fazakas Enikő és Lázár Andrea pszichológusok. ENGESZTELŐ ÉS EMLÉKEZŐ GYÁSZMISE. A kézdisárfalvi római katolikus kápolnában a kommunizmus áldozatai, Pusztai Ferenc, Máthé György (Jeges) és Dézsi Dénes emlékére engesztelő és emlékező szentmisét mutat be február 25-én, pénteken 17 órától Boros Vilmos római katolikus plébános. JEGYESKURZUS. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánián március 1-jétől kezdődően a nagyböjt keddjein jegyeskurzust tartanak azon jegyeseknek, akik idén házasságot szeretnének kötni. Jelentkezni a krisztuskiraly.ro honlapon megadott linken lehet.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Szentkatolnán és Gelencén ma 9–15 óráig; Kézdivásárhelyen pénteken 8–10 óráig a Margaréta, Stadion, Határér, Torja és Haladás utcában szünetel az áramszolgáltatás. KEDVEZMÉNYES BÉRLETEK. A Multi-Trans Rt. értesíti utasait, hogy a kedvezményes bérletek (veteránok, forradalmárok, háborús özvegyek, volt politikai foglyok stb.) kibocsátása és hosszabbítása az 1990/118-as, a 2000/189-es, az 1990/42-es és az 1994/44-es számú törvények alapján március 1-jétől Sepsiszentgyörgyön a Gólya utcai végállomáson hétfőtől péntekig a következő program szerint zajlik: 8–12 és 14–20 óráig.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. (telefon: 0367 412 103, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »