Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Közönségtalálkozó a Tein Teaházban

Tortoma Önképzőkör Baróton a városi művelődési ház Bodosi Dániel Termében ma 19 órától a közelgő népszámlálás és anyaországi választások apropóján Megszámláltatunk és… hogyan találtatunk? címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. Meghívottak: Tamás Sándor megyeitanács-elnök, Antal Árpád András polgármester (Sepsiszentgyörgy) és Benedek-Huszár János polgármester (Barót). Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőnk! Lapkihordó hiányában – folyamatosan keresünk munkatársakat – egyre nehezebben tudjuk eljuttatni kedvenc lapját postaládájába. Amennyiben már előfizetett, kérjük, vegye át a lapot a legközelebbi lapárudában. Ha ez nem lehetséges, az előfizetés árát átütemezzük a következő hónapra, végső esetben visszaadjuk. További lehetőség, hogy minden hónap 25-éig a postán fizet elő a Háromszékre. Megértésüket köszönjük.

H–Press Kft.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház kamaratermében ma 19 órától és 25-én, pénteken 19 órától Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Kártyások Zakariás Zalán rendezésében. Jegyek kaphatóak a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy elő­adás előtt a helyszínen. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Könyvbemutató CZILLI ARANKA Késsel és villával című könyvét mutatják be ma 18 órától a Kovásznai Művelődési Központban az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub rendezvényén. A szerzővel Szebeni Zsuzsa színháztörténész, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője beszélget. A kötet az Irodalmi Jelen könyvkiadó gondozásában jelent meg 2022-ben. DIMÉNY-HASZMANN ORSOLYA a kolozsvári EME Kiadó Emberek és kontextusok sorozatában tavaly megjelent, A csernátoni Haszmann Pál Múzeum története című könyvét február 24-én, csütörtökön 18 órától az alsócsernátoni Farkas-kúriában mutatják be. A könyvet dr. Keszeg Vilmos egyetemi tanár méltatja, köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az est moderátora Szonda Szabolcs, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója. Fellép a Felső-háromszéki Ifjúsági Fúvószenekar Szóró Dorina és Gergely Tamás vezetésével.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.45-től Mami (román felirattal), 17.45-től Akik az életemre törnek (román felirattal), 18.15-től Vegyél el (román felirattal), 19.45-től Halál a Níluson (román felirattal), 20.15-től Lebensdorf (román dráma).

Zene KAMARAZENE. Február 23-án, szerdán 18 órától rendkívüli kamarazene-koncertet tartanak az Árkosi Kulturális Központban. Fellépnek a brassói egyetem zenetanárai: Alina Nauncef (hegedű) és Anca Preda (zongora). A rendezvény a hatályban lévő járványvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. Jegyek elővételben a központ székhelyén, az Olt utca 6. szám alatt kaphatók naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej. HANGVERSENYÉVAD. Február 25-én, pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Szebeni Állami Filharmónia zenekara lép fel. Karmester: Mihai Agafiță, szólisták: Ioana Turcu (fuvola) és Adrian Cazacu (hárfa). Jegyek a városi kulturális szervezőirodában vásárolhatók hétköznapokon 9 és 16 óra között, telefon: 0267 312 104. Egy jegy ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej. A helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező a védettségi igazolvány felmutatása. SZENT GYÖRGY NAPOK. Idén a 100 Tagú Cigányzenekar nyitja a Szent György Napokat április 23-án 20 órától a Sepsi Arénában. Jegyeket mától lehet vásárolni az eventim.ro oldalon vagy a kulturális szervezőirodában. A jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében az Aréna befogadóképességének legtöbb 30 százalékát lehet kihasználni, a szervezők remélik, ez még változni fog addig. A teljes árú jegy 50 lej, diákok és nyugdíjasok kedvezményes árú jegyet 25 lejért vásárolhatnak kizárólag személyesen a kulturális szervezőirodában.

Hitvilág HITERŐSÍTŐ ÖKUMENIKUS IMAHÉT. Február 27-ig a sepsiszentkirályi kultúrotthonban esténként 18 órától a Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség szervezésében hiterősítő ökumenikus imahetet tartanak. Szolgálatot végző lelkészek: ma Incze Zsolt György, a Szemerjai Református Egyházközség lelkipásztora, a Sepsi Református Egyházmegye esperese, szerdán Takó István, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom plébánosa.

Ingyenes ügyintézés Kézdiszentléleken Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai február 23-án, szerdán 16–18 óráig Kézdiszentléleken a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Segítenek a magyar országgyűlési választáson való részvételhez szükséges regisztrációban, a magyar állampolgársági kérelmek összeállításában, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben is.

Röviden IVÓVÍZ. Sepsiszentgyörgyön szerdán 8–13 óráig javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás az 1918. december 1. úton a 12/B és 12/M lépcsőházak közötti szakaszon, illetve az ezekhez tartozó kereskedelmi egységeknél. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. A Közüzemek diszpécserszolgálata a 0744 326 104-es vagy a 0267 315 393-as telefonon érhető el. MEGEMLÉKEZÉS. Ma 17 órától a 14-es számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat szervezésében, Székely István csapatparancsnok és körzetvezető irnyításával Sepsiszentgyörgyön a Tanulók Háza udvarán lévő Bi-Pi-emlékműnél a háromszéki csapatok képviselői Lord Robert Baden-Powellre, a cserkészet alapítójára emlékeznek. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. (telefon: 0367 412 103, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »