Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Házasság Hete

Pénteken az evangélikus egyházközségben 18 órától Páratlan párok – őszintén a házasságról:  beszélgetés a házasságukról, a házasságot szétzilálni látszó, nehéz, emberpróbáló pillanataikról, valamint a boldog, a felemelő, a házasságot megerősítő, új pers­pektívákat nyújtó tapasztalataikról, és arról is, hogyan lehet együtt maradni. Beszélgetésvezető: Pál Tünde pasztorálpszichológus és Kovács István unitárius püspök. Házigazdák: Zelenák József és Végh Nimród evangélikus lelkészek. KÉZDIVÁSÁRHELY. A Boldog Özséb-templomban ma 18 órától Családi mintáink, traumáink hatása családi életünkre – Papp Adolf és Balázs Réka sepsiszentgyörgyi párterapeuta házaspár előadása. Pénteken a templomban 19 órától Töttösy Norbert zongoratanár, a besztercei Szentháromság-templom orgonistája és karnagya tart orgonakoncertet. A belépés ingyenes, adományokat szívesen fogadnak. BIBARCFALVA. Pénteken 19 órától a református gyülekezeti teremben Maradjunk együtt! – kerekasztal-beszélgetés, meghívottak: Müller Csilla és Müller Erwin (Barót). Házigazda: Fancsal Zsolt református lelkipásztor. KÖPEC. Pénteken 18 órától a református imateremben Jó házasság jó egészség? – Dénes Kinga pszichológus (Köpec) előadása a református egyházközség által szervezett és közös énekléssel fűszerezett teaest részeként. Házigazda: Nagy Adél tiszteletes asszony.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház nagytermében ma 19 órától román feliratozással Örkény István: Tóték (rendező: Bocsárdi László). Jegyek kaphatóak online a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház 20-án, vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Pam param című előadását játssza. Koncepció, koreográfia: Andrea Gavriliu. Jegyek a városi szervezőirodában vagy a biletmaster.ro oldalon vásárol­hatók. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Zene INTERAKTÍV KAMARAZENE. Február 18-án, pénteken 18 órától interaktív kamarazene-koncertre hívja az érdeklődőket a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész a sepsiszentgyörgyi Bástya Ház koncerttermébe (Olt utca 6. sz.). Műsoron: Franz Schubert-, Liszt Ferenc-, Bartók Béla- és Kodály Zoltán-zongoraművek. A jegy ára 20 lej. A koncert a hatályban lévő járvány­ügyi előírásoknak megfelelően zajlik.

Könyvbemutató KISGYÖRGY ZOLTÁN geológus, író, újságíró, lapunk főmunkatársa a Tortoma Kiadó útikönyvek sorozatának Erdővidék és Székföld, illetve Alsó-Háromszék című, közelmúltban megjelent köteteit mutatja be ma 19 órától Nagyajtán a Kriza János Kultúrotthon dísztermében.

Képernyő ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Elismerés évtizedek munkájáért – a  Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének erdővidéki szervezete díjazta az elmúlt évben nyugdíjba vonuló pedagógusokat. 20.03 Életképek Hollandiából – Albert Attila fotókiállítása. 20.13 Milyen csodálatos világ – énekesek a Syncron Táncegyüttes ajándék műsorában. 20.30 Barátom, Moyses Márton – Szokoly Elek emberi jogi aktivista, volt politikai fogoly visszaemlékezése. 21.22 Tanácsülések. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube-csatornán.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Encanto (románul beszélő), 16.15-től Clifford, a nagy piros kutya (magyarul beszélő), 18 órától Vegyél el (magyarul beszélő), 18 órától Lebensdorf (román dráma), 19.45-től Elk*rtuk (román felirattal), 20 órától A világ legrosszabb embere (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Hitvilág TERÁPIÁS LELKI BESZÉLGETÉS. Boldogság, merre vagy? témakörrel kapcsolatos terápiás lelki beszélgetést ajánl az érdeklődőknek Sánta Pál illyefalvi plébános. Érdeklődni a 0721 238 980-as vagy a 0741 985 542-es telefonon. KÉRÉS. Szeretettel kérik a Szalomérban és a Benedek-mező területén lakó római katolikus vallású híveket, hogy értesítsék az illyefalvi plébániát, Sánta Pál plébánost annak érdekében, hogy bejegyezhessék őket a közösség tagjai közé. Telefon: 0721 238 980 vagy 0741 985 542.

Fotókiállítás és könyvbemutató A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) VI. Brassaï sajtófotó pályázatának anyagából nyílik kiállítás vasárnap 12 órakor Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyházközség galériá­jában. A rendezvényen bemutatják Fám Erika Lájkolhatatlan című könyvét, mely a múlt év tavaszán elhunyt szerző esszéit, művészeti írásait kínálja a Holnap Könyvek gondozásában. A rendezvény házigazdája Péterfi Ágnes unitárius lelkész. A tárlatot Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet igazgatója méltatja, köszöntőt mond Szűcs László, a MÚRE elnöke. Ugyanők mutatják be a könyvet is. Fám Erika hagyatékából Huszár Szilamér fotográfus olvas fel.

Üveghang Akadémia Sepsiszentgyörgyön A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet Üveghang Akadémia elnevezéssel zenei képzéssorozatot szervez február 28. és december 14. között. A program célja a zenében jártas, művelt, tudatos, értő és érző zenekedvelő közönség nevelése, emellett pótolni akarják az erdélyi oktatási rendszerben tapasztalt hiányosságokat. Első évben az előadók a klasszikus zene világába kalauzolják el az érdeklődőket, majd következik a népzene, a könnyűzene, illetve a negyedik évben a kevert stílussal zárnak, ahol már tanulmányozni lehet a klasszikus, népi és könnyűzenét. A belépés 10 lejbe kerül alkalmanként. A helyek száma korlátozott, online űrlap kitöltésével lehet jelentkezni február 21-én 23 óráig. A regisztrációs lap letölthető a culture.hu/sepsiszentgyorgy honlapról, e-mail: uveghang.office @gmail.com. Érdeklődni a 0737 151 102-es telefonszámon lehet 9–14 óráig. A megnyitó február 28-án 19 órától lesz az unitárius templomban. A február 28-ai első alkalmon Zsoldos Dávid, a Magyar Zenei Tanács elnöke, az Európai Zenei Tanács és a Jeunesses Musicales International elnökségi tagja tart előadást a klasszikus zene társadalmi, oktatási és gazdasági szerepeiről, gyökereiről, kihívásairól és lehetőségeiről.

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőnk! Lapkihordó hiányában – folyamatosan keresünk munkatársakat – egyre nehezebben tudjuk eljuttatni kedvenc lapját postaládájába. Amennyiben már előfizetett, kérjük, vegye át a lapot a legközelebbi lapárudában. Ha ez nem lehetséges, az előfizetés árát átütemezzük a következő hónapra, végső esetben visszaadjuk. További lehetőség, hogy minden hónap 25-éig a postán fizet elő a Háromszékre. Megértésüket köszönjük.             H–Press Kft.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267 313 942, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Kézdialmáson ma 12–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás. IVÓVÍZ. Sepsiszentgyörgyön február 18-án, pénteken 8–14 óráig javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás az 1918. december 1. úton a 12/B és 12/M lépcsőházak közötti szakaszon, illetve az ezekhez tartozó kereskedelmi egységeknél. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. Ha hiányosságok merülnek fel, a 0744 326 104-es vagy a 0267 315 393-as telefonon lehet jelezni. TEGYÜNK KÉZDISZÉKÉRT-DÍJAZÁS. Ma 18 órától kerül sor Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Tegyünk Kézdiszékért-díjazás ünnepi eseményére.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »