Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Házasság Hete

Könyvbemutató

NAGY JÓZSEF Békeévek Mars árnyékában. A Székely Határvédelmi Erők története (1940–1944) című könyvét mutatják be ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. A házigazda intézmény Háromszéki TÉT-estek (Tudás–Élmény–Tapasztalat) sorozatába illeszkedő rendezvényen a Kriterion Könyvkiadó 20. század című sorozatában 2021-ben megjelent kötetet Magyarosi Sándor hadtörténész méltatja. A rendezvény az érvényben lévő járványügyi előírásokhoz igazodik.  KISGYÖRGY ZOLTÁN geológus, író, újságíró, lapunk főmunkatársa a Tortoma Kiadó útikönyvek sorozatának Erdővidék és Székföld, illetve Alsó-Háromszék című, közelmúltban megjelent köteteit mutatja be február 17-én, csütörtökön 19 órától Nagyajtán a Kriza János Kultúrotthon dísztermében.

 

Színház

UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház a Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 13 órától Békés Pál A kétbalkezes varázsló című gyerekdarabját játssza Daczó Zádor rendezésében. Az előadást 7 éven felüli gyermekeknek ajánlják. Jegyár: 25 lej, kedvezményesen 20 lej. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház nagytermében 17-én, csütörtökön 19 órától román feliratozással Örkény István: Tóték (rendező: Bocsárdi László). Jegyek kaphatóak online a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen.  A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

 

Zene

FARSANGI KAMARAZENE-HANGVERSENYT tart ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bástya-ház koncerttermében a marosvásárhelyi Tiberius vonósnégyes: Molnár Tibor elsőhegedű, Lokodi Károly második hegedű, Molnár József brácsa, Zágoni Előd cselló. Meghívott művész: Bartha Lajos (brácsa). A koncert a hatályban lévő járványvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A helyek száma korlátozott, jegyeket 9–15 óráig előre is meg lehet vásárolni az Árkosi Kulturális Központ székhelyén (Olt utca 6. szám, telefon: 0267 373 651). A jegy ára 20 lej.

 

Rádió

A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stódiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 7.30-tól imakilenced a szinódusért (6.), 8 órától szentmise Resicabányáról, 8.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától Görgényi Tünde stúdió­vezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től „…Hogy a remény bőségben legyen bennetek…” – tematikus nap dr. Sávai Jánossal. Honlap: maria­radio.ro.

Hírdetés

 

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Clifford, a nagy piros kutya (románul beszélő), 16.30-tól Encanto (magyarul beszélő), 17.45-től Cry Macho (magyarul beszélő), 18.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (román felirattal), 20 órától Toxikoma (román felirattal) és Moonfall (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

 

Fotókiállítás és könyvbemutató A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) VI. Brassaï sajtófotó-pályázatának anyagából nyílik kiállítás vasárnap 12 órakor Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyházközség galériájában. A rendezvényen bemutatják Fám Erika Lájkolhatatlan című könyvét, mely a múlt év tavaszán elhunyt szerző esszéit, művészeti írásait kínálja a Holnap Könyvek gondozásában. A rendezvény házigazdája Péterfi Ágnes unitárius lelkész. A tárlatot Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet igazgatója méltatja, köszöntőt mond Szűcs László, a MÚRE elnöke. Ugyanők mutatják be a könyvet is. Fám Erika hagyatékából Huszár Szilamér fotográfus olvas fel.

 

Ingyenes ügyintézés Árkoson Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Árkoson a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Segítenek a magyar országgyűlési választáson való részvételhez szükséges regisztrációban, összeállítják a magyar állampolgársági kérelmet, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

 

Röviden

ÁRAMSZÜNET. Kézdialmáson csütörtökön 12–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám.  TEGYÜNK KÉZDISZÉKÉRT-DÍJAZÁS. Február 17-én, csütörtökön 18 órától kerül sor Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Tegyünk Kézdiszékért-díjazás ünnepi eseményére.

 

Ügyelet

Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267 313 942, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár teljesít szolgálatot.

 

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőnk! Lapkihordó hiányában – folyamatosan keresünk munkatársakat – egyre nehezebben tudjuk eljuttatni kedvenc lapját postaládájába. Amennyiben már előfizetett, kérjük, vegye át a lapot a legközelebbi lapárudában. Ha ez nem lehetséges, az előfizetés árát átütemezzük a következő hónapra, végső esetben visszaadjuk. További lehetőség, hogy minden hónap 25-éig a postán fizet elő a Háromszékre. Megértésüket köszönjük. H–Press Kft.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »