Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

A Házasság Hete

Kedden a Krisztus Király katolikus egyházköz­ségben 18.30-tól filmvetítés: Három emelet (olasz–francia vígjáték, dráma, 117 perc), házigazda: ft. Takó István római katolikus plébános. KÉZDIVÁSÁRHELY. A Boldog Özséb-templomban ma 18 órától szentségimádás a házasságokért. Kedden 18 órától a hittanteremben Egymás melletti utunk forrásai címmel Hajlák Attila István imecsfalvi plébános tart előadást. BARÓT. Ma a római katolikus vallásteremben 18 órától kezdődik a szentmise a családokért, megáldják a házaspárokat. Közreműködik a baróti Szent Adalbert Római Katolikus Egyház kórusa. Kedden 19 órától a Városi Művelődési Ház Bodosi Dániel Termében Tortoma Önképzőkör: Mintáink és traumáink hatása a párkapcsolatunkra. Meghívottak: Balázs Réka és Papp Adolf családterapeuta házaspár (Sepsiszentgyörgy). Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Színház UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház a Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 10 órától, 15-én, kedden 13 órától és 16-án, szerdán 13 órától Békés Pál A kétbalkezes varázsló című gyerekdarabját játssza, Daczó Zádor rendezésében. Az előadást 7 éven felüli gyermekeknek ajánlják. Jegyár: 25 lej, kedvezményes: 20 lej. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház nagytermében 17-én, csütörtökön 19 órától Örkény István: Tóték (rendező: Bocsárdi László). Az előadás román felirattal tekinthető meg. Jegyek kaphatóak online a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház 20-án, vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Pam param című előadását játssza. Koncepció, koreográfia: Andrea Gavriliu. Jegyek a városi szervezőirodában vagy a biletmaster.ro oldalon vásárolhatók. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES február 15-én, kedden 19 órától a Háromszék Táncstúdióban újra színpadra viszi az Ivácson László által rendezett Átöltözés című néptáncszínházi előadást. Jegyek a központi jegyirodában vásárolhatók (telefon: 0267 312 104). Az előadásra védettségi igazolással lehet belépni, védőmaszk használata kötelező.

Zene Február 19-én, szombaton 18 órától farsangi kamarazene-koncertet tart a sepsiszentgyörgyi Bástya Ház koncerttermében a marosvásárhelyi Tiberius vonósnégyes (Molnár Tibor – I. hegedű, Lokodi Károly –II. hegedű, Molnár József – brácsa, Zágoni Előd – cselló). Meghívott művész: Bartha Lajos (brácsa). Szervezők: az Árkosi Kulturális Központ és a Magyar Kulturális Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja. Műsoron: Fanz Schubert: c- moll nyitány D. 8, Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr kétbrácsás kvintett, K.V. 515. A koncert a hatályban lévő járványvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A helyek száma korlátozott, jegyeket naponta 9–15 óráig előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén (Olt utca 6 szám, tel: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej.

Hírdetés

Könyvbemutató NAGY JÓZSEF Békeévek Mars árnyékában. A Székely Határvédelmi Erők története (1940–1944) című könyvének bemutatójára kerül sor február 16-án, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. A házigazda intézmény Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) sorozatába illeszkedő rendezvényen a kötetet, amely a Kriterion Könyvkiadó 20. század című sorozatában jelent meg 2021-ben, Magyarosi Sándor hadtörténész méltatja. A rendezvény az érvényben lévő járványügyi előírásokhoz igazodik. KISGYÖRGY ZOLTÁN geológus, író, újságíró, lapunk főmunkatársa a Tortoma Kiadó útikönyvek sorozatának Erdővidék és Székföld, illetve Alsó-Háromszék című, közelmúltban megjelent köteteit mutatja be február 17-én, csütörtökön 19 órától Nagyajtán a Kriza János Kultúrotthon dísztermében.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13 órától (valamint 14.40-től és 17 órától is) Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat; 15.00 órától Irgalmasság rózsafüzére; 17.15: Örvendetes rózsafüzér; 18 órától szentmise Nagyváradról; 22.30: Zsolozsma – Kompletórium.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán kedden: 16.30-tól Csend (magyar amatőr rövidfilm), 17 órától Pókember: Nincs hazaút (román felirattal), 17.30-tól Vegyél el (magyarul beszélő), 19.30-tól Halál a Níluson (román felirattal), 19.45-től Elk*rtuk (román felirattal); szerdán 16 órától Clifford, a nagy piros kutya (románul beszélő), 16.30-tól Encanto (magyarul beszélő), 17.45-től Cry Macho (magyarul beszélő), 18.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (román felirattal), 20 órától Toxikoma (román felirattal) és Moonfall (román felirattal); csütörtökön 16 órától Encanto (románul beszélő), 16.15-től Clifford, a nagy piros kutya (magyarul beszélő), 18 órától Vegyél el (magyarul beszélő), 18 órától Lebensdorf (román dráma), 19.45-től Elk*rtuk (román felirattal), 20 órától A világ legrosszabb embere (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Tisztelt szemerjai előfizetőnk! Lapkihordó hiányában – folyamatosan keresünk munkatársakat – egyre nehezebben tudjuk eljuttatni kedvenc lapját postaládájába. Amennyiben már előfizetett, kérjük vegye át a lapot a legközelebbi lapárudában. Ha ez nem lehetséges, az előfizetés árát átütemezzük a következő hónapra, végső esetben visszaadjuk. További lehetőség, hogy minden hónap 25-éig a postán fizet elő a Háromszékre. Megértésüket köszönjük.  H–Press kft.

Új szabályok a személyi nyilvántartónál Február elsejétől csak online foglalás után, kész iratcsomóval és a koronavírus elleni védettség bizonyításával lehet belépni a sepsiszentgyörgyi Dózsa György utcai Személyi Nyilvántartó Osztály ajtaján. Az időpont foglalását megelőzően össze kell állítani az iratcsomót a városháza honlapján (sepsi.ro) elérhető útmutatás alapján. Az időpontfoglalást kizárólag online lehet megtenni a scep.setmore.com oldalon. A foglalást a hivatal törölheti, ha az adatok (például a keresztnév, vezetéknév) nem egyeznek az online előjegyzési űrlap adataival, ha az iratcsomó hiányos, vagy ha a kérelmező nem jelenik meg a megadott időpontban, érvénytelenítés esetén elölről kell kezdeni a foglalási eljárást. A már lefoglalt időpont nem adható át másnak. Ha a foglalás és az iratcsomó is rendben van, a személyazonossági okmányok cseréjéhez a kérvényezőnek igazolnia kell, hogy védett a koronavírusos fertőzéstől. Ehhez vagy az oltási tanúsítványt kell felmutatnia, vagy egy negatív teszteredményt (ez RT-PCR-teszt esetén 72, antigén gyorsteszt esetén 48 óránál nem lehet régebbi), vagy pedig egy olyan dokumentumot, amelyből kiderül, hogy az elmúlt 180 napban gyógyult ki a fertőzésből.

Rádió INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527. HIBAIGAZÍTÁS. A Háromszék január 14-i számában megjelent, A Künnle család és sepsiszentgyörgyi lakásai című írásunkba becsúszott tévedésekre dr. Vigh Lászlóné Künnle Lilian hívta fel a figyelmet: Lilian helyett tévesen Vivien jelent meg, a család egyetlen törvényes fiú leszármazottja, Künnle Ákos viszi tovább a család nevét, a Szociális Testvérek Társasága nem segélyezőszervezet, hanem szerzetesrend. A hibákért az érintettek elnézését kérjük.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »