Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőink! Amennyiben helyi lapkézbesítőnk még nem kereste fel Önt az újságbérlet meghosszabbítása érdekében, figyelmébe ajánljuk, hogy február 25-ig a postán is előfizethet a Háromszékre.      H-Press Kft.

Vándorkiállítás és könyvbemutató Brassóban Brassóban a Reménység Házában február 10-én, csütörtökön 18 órától megnyitják Huszár Szilamér sepsiszentgyörgyi fotográfusnak a National Geographic magazin magyarországi kiadása által közölt fotóiból válogatott kiállítását. A kiállított anyagot Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnöke méltatja. A tárlat március 7-ig tekinthető meg. A kiállításmegnyitó után bemutatják Kisgyörgy Zoltán geológus, író, újságíró a baróti Tortoma Könyvkiadó kiadásában megjelent Alsó-Háromszék, illetve Erdővidék és Székföld című útikönyvét.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház mára tervezett aritmia.doc – költészet.ma előadása betegség miatt elmarad. A személyesen vásárolt jegyek február 18-ig visszaválthatóak vagy átválthatóak más előadásokra a központi jegyirodában, az online vásárolt jegyek árát a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszer visszautalja mindenkinek a bankszámlájára. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Bábszínház A fák titkos szíve (rendező: Páll Gecse Ákos) című, afrikai népmese alapján készült bábelőadását február 12-én, szombaton 18 órától játssza stúdiótermében a Cimborák Bábszínház. Ajánlott életkor: 5+. A jegyek előfoglalását a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon várják.

Tánc A PERKŐ NÉPTÁNCEGYÜTTES Székelyek ünneplőben című előadásával lép fel február 9-én, szerdán 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó művelődési ház nagytermében. Az előadást Dobai Katalin és Stefán Bence rendezte. Jegyár: 20 lej. Belépéskor fel kell mutatni a digitális COVID-igazolványt, az előadás teljes időtartama alatt kötelező a szájat-orrot eltakaró maszk viselése. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Csend (magyar amatőr rövidfilm), 17.15-től  Pókember: Nincs hazaút (magyarul beszélő), 17.30-tól Moonfall (román felirattal), 19.45-től A világ legrosszabb embere (román felirattal), 20 órától Három emelet (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. HARANGSZENTELÉS. A kézdivásárhelyi evangélikus templomban (Dózsa György utca 10. szám) ökumenikus istentisztelet részeként február 27-én 11 órától felszentelik az újonnan öntetett harangot.

Képernyő RTV3. Ma 11 órától: Küldj egy klipet! – A 4S Street zenekar Mesélek a bornak című dala nyerte el idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal zenei díjat, a gyergyói együttes tagjai a dal keletkezéséről, klipforgatásról és Jóska bácsiról mesélnek. ♦ Cine-Ma – Cristina Groșan filmrendező. Az aradi születésű rendező tíz éve él Magyarországon. ♦ Csíki Játékszín – nagy sikerű előadások az új évadban.

Megjelent Megjelent a Korunk februári lapszáma. A II. világháború végére kialakult hatalmi politikai helyzet következtében Románia és Magyarország – más kelet-európai országokkal együtt – a szovjet érdekszféra részévé vált. Ebből következően politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális téren egyaránt mélyreható változások zajlottak le mindegyik államban. Ezek lényege a magántulajdon felszámolása, az egypártrendszer kialakítása és a marxizmus hegemón helyzetének biztosítása volt. A berendezkedés lényegi azonosságain belül az egyes országok között azonban nem jelentéktelen különbségek is mutatkoztak. A Variációk államszocializmusra – Magyarország és Románia (1945–1989) című összeállítás arra törekszik, hogy ezeket az azonosságokat és különbözőségeket felvillantsa Magyarország és Románia példáján keresztül.

Ingyenes ügyintézés Zágonban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai február 9-én, szerdán 16–18 óráig Zágonban a Mikes Kelemen művelődési központban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Segítenek a magyar országgyűlési választáson való részvételhez szükséges regisztrációban, összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Röviden FORGALOMVÁLTOZÁS SEPSISZENTGYÖRGYÖN. Egyirányú forgalom lépett érvénybe tegnaptól Sepsiszentgyörgyön a Gödri Ferenc utcában. Behajtani a Gróf Mikó Imre utca felől lehet, parkolás az úttest mindkét oldalán megengedett. ELKÖLTÖZTEK A MÚZEUM IRODÁI. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum a felújítási munkálatok miatt lezárta a múzeum főbejáratát, az intézmény irodái a Vasile Goldiș utca 2. szám alá, a Consic-épület II. emeletére költöztek. Arra kérik az érdeklődőket, részesítsék előnyben az online ügyintézést (e-mail cím: [email protected]).

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Adonis (telefon: 0267 324 903, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608); gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »