Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Kiállítás FOTÓKIÁLLÍTÁS. Nagy Lajos fotóművész Lélekjelenlét című fotókiállítását nyitják meg február 4-én, pénteken 18 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban. A tárlatot megnyitja és az alkotásokat méltatja dr. Deák Ferenc Loránd művészettörténész, magyartanár. A megnyitón közreműködik a Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség IKE-csoportja. A kiállítás a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház támogatásával valósult meg és február 28-ig látogatható. CÍMERKIÁLLÍTÁS. Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumnak időlegesen helyet adó Lábas Házban a Keöpeczi Sebestyén József címervilága című tárlat február 20-ig tekinthető meg. Társszervező az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Őrzők nyomában (magyar dokumentumfilm a Csomád–Bálványos természetvédelmi területről), 17 órától Pókember: Nincs hazaút (magyarul beszélő), 17.45-től Moonfall (román felirattal), 20 órától Cry Macho (magyar felirattal) és A világ legrosszabb embere (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Bábszínház A CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ Ha Szent György lehetnék… című zenés, maszkos bábjátékát február 3-án, csütörtökön és február 4-én, pénteken 18 órától játssza Sepsiszentgyörgyön a bábszínház stúdiótermében. Ajánlott életkor: 6+. Jegyek előfoglalása a 0755 335 400-as telefonszámon (Csüdöm Eszter).

Hitvilág GYERTYASZENTELŐ BOLDOG­ASSZONY. Ma Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban 7.30-tól és 18 órától ünnepi szentmise. (A templomban is lehet majd vásárolni, de aki teheti, vigyen magával gyertyát.) A Szent József-templomban ma a szentmisék 8, 10 és 18 órától kezdődnek. A 10 órai szentmise részeként tartják a körmenetet, de gyertyaszentelés minden szentmisén lesz. BALÁZS-ÁLDÁS ÉS SZENTSÉG­IMÁDÁS. Csütörtökön, Szent Balázs püspök emléknapján Balázs-áldást osztanak a 8 órai és a 18 órai szentmise végén a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban. Egyben elsőcsütörtök is, a 18 órakor kezdődő szentmisét ft. Csont Ede atya, tusnádi plébános végzi, utána szentség­imádást tart a medjugorjei imacsoport. GYÁSZFELDOLGOZÓ CSOPORT. Sepsiszentgyörgyön ma elindítja gyászfeldolgozó csoportját a Diakónia Keresztyén Alapítvány. A 10–12 alkalomra tervezett találkozásokat kéthetente tartják. A csoporthoz az indulást követő harmadik alkalomig, március 2-áig lehet csatlakozni. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, rövid beszélgetéshez kötött. Érdeklődni a 0731 025 903-as telefonszámon lehet.

Hírdetés

Mozgó délután Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület partnerségben az önkormányzat sportirodájával ma 16–18 óráig megszervezi az idei első Mozgó délutánját a céhes városi sportcsarnokban. A járványügyi előírások betartásával zajló rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, amit a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérőprogrammal igyekeznek elősegíteni. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, szaladni, gombfocizni a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal, sakkozni a Pro Pectus Egyesülettel, Hodor Enikővel betekintést nyerhetnek az egyensúly-gyermekjóga világába is. Bővebben a zoldnap.info-n.

Ingyenes ügyintézés Lisznyóban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Lisznyóban a volt polgármesteri hivatal épületében fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Segítenek a magyar országgyűlési választáson való részvételhez szükséges regisztrációban, összeállítják a magyar állampolgársági kérelmet, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Elköltözött a biztosítóház Február 1-jétől új székházában fogadja az ügyfeleket a Kovászna Megyei Egészségbiztosítási Pénztár. A hivatal Sepsiszentgyörgyön a Babeș–Bolyai Tudományegyetem helyi kihelyezett tagozata épületének (Stadion utca 14. szám) bal szárnyába költözött, a bejárat az ANL-s tömbház melletti oldalon, hátulról van és akadálymentesített. A megyei egészségbiztosítási pénztár fax- és telefonszáma, internetes elérhetősége, e-mail-címe nem változik. Ügyfélfogadás: hétfőtől szerdáig 8.30–16.30, csütörtökön 8.30–18.30, pénteken 8.30–14.30 óráig.

Röviden JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail-­címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527. ELKÖLTÖZTEK A MÚZEUM IRODÁI. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum a felújítási munkálatok miatt lezárta a múzeum főbejáratát, az intézmény irodái a Vasile Goldiș utca 2. szám alá, a Consic-épület II. emeletére költöztek. Arra kérik az érdeklődőket, részesítsék előnyben az online ügyintézést (e-mail cím: [email protected]).

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »