Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás és előadás a Székely Nemzeti Múzeumban

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőink! Amennyiben Olt negyedi és állomási lapkézbesítőnk még nem kereste fel Önt a bérlet meghosszabbítása érdekében, figyelmébe ajánljuk, hogy január 28-ig a postán is előfizethet a Háromszékre.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Kaisers TV, Ungarn (rendező: Porogi Dorka, korhatár: 14+) a kamarateremben ma, 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap 19 órától. Jegyek kaphatóak online a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban január 30-án, vasárnap 19 órától a Lift című produkciót játssza (rendező-koreográfus: Fehér Ferenc). Jegyek a városi szervezőirodában kaphatóak annak nyitvatartási rendje szerint vagy online a biletmaster.ro platformon. A városi SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Tánc A Háromszék Táncegyüttes Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban Táncsétány című produkcióját január 31-én, hétfőn 19 órától játssza. Rendező-koreográfus: Ivácson László. Az előadásban elhangzik Reményik Sándor Férfi-erdő című verse Mátray László előadásában. A nézők védettségi igazolással léphetnek be, a védőmaszk viselése kötelező. Jegyek a városi szervezőirodában kaphatók.

Zene FUVOLA- ÉS GITÁRKONCERT. Az Árkosi Kulturális Központban ma 18 órai kezdettel a Canciones y danzas című gitárkoncertre várják az érdeklődőket. Előadók Costin Soare és Ioan Bănescu bukaresti gitárművészek. A részvétel a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. A jegy ára 20 lej. CSÍKI KAMARAZENEKAR. Január 28-án, pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagyterme ad otthont a Csíki Kamarazenekar koncertjének. A zenekar Bartók Béla, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, George Enescu műveiből összeállított repertoárját játssza. Szólista és karmester: Ionian Ilias Kadesha. A 2021/2022-es hangverseny­évadra a jegyeket a városi kulturális szervezőirodában lehet megvásárolni. A jegyek ára 30 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. A rendezvényen való részvétel a jelenleg is érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Énekelj! 2. (magyarul beszélő), 17.15-től Pókember: Nincs hazaút (román felirattal), 18.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (román felirattal), 20 órától Három emelet (román felirattal), 20.15-től Így vagy tökéletes (román felirattal. Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Hírdetés

Hitvilág A héten a 7 órakor és a 18 órakor kezdődő szentmisét élőben közvetíti a Mária Rádió a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomból.

Szűrővizsgálat Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képző Központban január 31-én (felnőttek) és február 1-jén (gyerekek) ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élők számára. A vizsgálatra várnak minden olyan gyereket, akinek szülés előtt, aközben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, aki agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született, és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Várnak továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is, akik stroke vagy koponyasérülés miatt mozgáskárosodással élnek. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek, akik Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben szenvednek. A vizsgálat célja felmérni a jelentkezők állapotát, és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és a kiválasztott betegek háromhetes fejlesztő programon vehetnek részt Illyefalván január 31. és február 18. között. Csak előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni a szűrővizsgálaton, jelentkezni a 0724 266 020-as telefonszámon lehet. A rehabilitáción csak beoltott felnőtt személyek vehetnek részt.

Írni kell a Nép Ügyvédjéhez A Nép Ügyvédje hivatalának brassói területi irodája a járvány­ügyi helyzet miatt továbbra sem tart sepsiszentgyörgyi meghallgatásokat. Kérik az állampolgárokat, hogy panaszai­kat írásos formában, akár magyar nyelven megfogalmazva küldjék be a brassói területi iroda címére – Brassó, Mihail Kogălniceanu sugárút 23. szám, C7-es tömbház, 402-es iroda (B-dul Mihail Kogălniceanu nr. 23, bloc C7, camera 402, Munici­piul Brașov) – vagy az [email protected] e-mail-címre. Fel kell tüntetni a panaszos nevét, lakhelyét, elérhetőségét és a feltételezett jogsértést elkövető állami intézmény vagy köztisztviselő megnevezését/nevét. További információk a brassói területi irodánál a 0268 471 100-as telefonon igényelhetőek.

Vállalkozók találkozója Baróton Barót Város Önkormányzata ma 16 órától a baróti Party Pub étterem emeleti termében találkozót szervez, amelyre tisztelettel meghívja a Baróton, illetve a közigazgatásilag hozzá tartozó településeken működő vállalkozások képviselőit.

Röviden AUTÓBUSZOK SUGÁSFÜRDŐRE. Hétvégén óránként indulnak autóbuszok Sugásfürdőre a torlódás elkerülése végett. Az első járat szombaton 9 órakor indul a volt jegyszedő háztól. Az autóbusz Sugásfürdőn megfordul, így minden egész órában felfelé és minden fél órában lefelé közlekedik. A megszokott menetrend szerinti járatok továbbra is közlekednek: az Erzsébet parki buszmegállóból Sugásfürdőre 10 és 16 órakor indul járat, visszafelé pedig 13 és 19 órakor. Gépjárművel csak akkor lehet kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet leparkolni. Mindkét sípálya várja a téli sportok kedvelőit.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Richter (telefon: 0267 351 025, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »