Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Irodalmi karaván

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőink! Amennyiben Olt negyedi és állomási lapkézbesítőnk még nem kereste fel Önt a bérlet meghosszabbítása érdekében, figyelmébe ajánljuk, hogy január 28-ig a postán is előfizethet a Háromszékre.

Keresztrejtvény A Rejtett kincseink című tavalyi keresztrejtvény-sorozatunk nyertesei ajándéktárgyat és könyvjutalmat kapnak: Dávid György, Bedő Rozália és Bara Zsuzsa sepsiszentgyörgyi olvasónk. Könyvjutalomban részesül: Bajka Veronika, Baka Gyöngyvér, Bende Olga, Blénessy Csaba, Borbély Ibolya, Czompó Sz. Zsófia, Debreceni Erzsébet, Dézsy Dénes, Fogarasi Gyöngyvér, Geréb Olga, Geréd Ilona, Hubbes Gizella, Kácsuly Katalin, Kocsis Ildikó, Korodi Irén, Kölcze Sándor, Kristó Csilla, Márkosi Matild, Molnár Árpád, Molnár Gizella, Molnár Lehel, Nagy Gábor, Péter Mária Lujza, Rákosi Valéria, Simon Edit, Szekeres Judit, Szilágyi Dalma, Turos János, Vajda Magda, Bálint Judit, Bod Rozália, Dobos Dávid, Ferenczi István, Gyenge Ferenc, László Ildikó, Lepedus Gyula, Szabó Irén, Ürmösi-Incze Sándor, Váncsa András, Szász-Fejér Gyöngyi Mária, Balog Éva, Forró Gábor, Kónya Ildikó, Lőrincz Béla sepsiszentgyörgyi, Kálcza Jenő, Pap Elek, Bacsó József, Thiesz Erzsébet és Thiesz Katalin kovásznai, Nagy Antónia nagybaconi és Dobri Edit uzoni olvasónk. A nyereményeket a szerkesztőségben lehet átvenni munkanapokon 9–14 óráig.

Színház SZILÁGYI ENIKŐ HÁROMSZÉKEN. Ma 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában, január 26-án, szerdán 19 órától pedig Kovásznán a művelődési központban Mi lennék nélküled? (Egy erdélyi színésznő vallomásai Jászai Mari emlékiratainak felhasználásával) című előadásával lép fel Szilágyi Enikő. Az elő­adás a Gyulai Várszínház produkciója. Az előadásra a belépés az aktuális járvány­ügyi szabályoknak megfelelően le­hetséges. Helyfoglalás: 0744 364 250. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Kaisers TV, Ungarn (rendező: Porogi Dorka, korhatár: 14+) a kamarateremben január 27-én, csütörtökön, 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap 19 órától. Jegyek kaphatóak online a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban január 30-án, vasárnap 19 órától a Lift című produkciót játssza (rendező-koreográfus: Fehér Ferenc). Jegyek a városi szervezőirodában vagy online a biletmaster.ro platoformon kaphatók. A városi SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Csend (magyar dokumentum-portréfilm), 16.30 órától Clifford, a nagy piros kutya (magyarul beszélő), 16.45-től Őrzők nyomában (magyar dokumentumfilm), 17.45-től Pók­ember: Nincs hazaút (magyarul beszélő), 18.30-tól Űrpiknik (román felirattal), 20.30-tól Becsúszó szerelem (román felirattal), 20.30 Új világrend (román felirattal). Szerdán: 16.15-től Clifford, a nagy piros kutya (románul beszélő), 16.30-tól Encanto (magyarul beszélő), 18 órától A tábor, 18.30-tól Hasadék (román felirattal), 19.30-tól Pókember: Nincs hazaút (román felirattal), 20.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (román felirattal). Csütörtökön: 16.30-tól Énekelj! 2. (magyarul beszélő), 17.15-től Pókember: Nincs hazaút (román felirattal), 20 órától Három emelet (román felirattal), 20.15-től (román felirattal), 20.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (román felirattal).

Hírdetés

Tortoma Önképzőkör Ma 19 órakor a Baróti Városi Művelődési Ház kistermében a magyar kultúra napja alkalmából szervezett találkozó meghívottjai: Egyed Emese egyetemi tanár, költő, Benkő Levente történész, főszerkesztő, Lövétei Lázár László költő, szerkesztő és Zsidó Ferenc író, főszerkesztő (Székelyke­resztúr). Bemutatják a Székely Könyvtár sorozat századik, egyben záró kötetét, Egyed Emese Válogatott versek című könyvét, valamint a Művelődés és a Székelyföld kulturális folyóiratok legutolsó lapszámait. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Zene FUVOLA- ÉS GITÁRKONCERT. Az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Bástya-ház, Olt utca 6. szám) ma 18 órától fellépnek a Brassói Transilvania Tudományegyetem Zenetagozatának fuvolás diákjai: Kakasi Nóra, Georgiana Dedu, Diana Cristea, Ioana Irimescu, Sebastian David Ștefan, Alexandra Gherghinescu. Irányító tanár Filip Ignác egyetemi tanár, zongorán kísér Mihaela Pavel és Claudia Șuteu tanárok.  Január 27-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Canciones y danzas című gitárkoncertre várják az érdeklődőket. Előadók Costin Soare és Ioan Bănescu bukaresti gitárművészek. A koncertek a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlanak, a helyek száma korlátozott.

A hónap műtárgya a Székely Nemzeti Múzeumban A főépület felújítása miatt egy ideje szünetel a nagy sikerű A hónap műtárgya sorozat. 2022-ben azonban minden hónap utolsó csütörtökén a gazdag gyűjtemény egy-egy kiemelt, különleges, esetleg soha nem látott darabja kerül ismét a figyelem középpontjába, ezúttal az ideiglenes kiállítóhelyen, a sepsiszentgyörgyi Lábas-házban. Az első alkalomra január 27-én, csütörtökön kerül sor. Hogy mi a hónap műtárgya, azt meglepetésnek szánják a szervezők. 17 órától kamarakiállítással és előadással várják az érdeklődőket: megtekinthető a Keöpeczi Sebestyén József címervilága című tárlat, illetve meghallgatható Szekeres Attila István Keöpeczi Sebestyén József élete és műve című vetített képes elő­adása. A rendezvény partnere, társszervezője az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület, a kiállítás társkurátora Szekeres Attila István heraldikus, az egyesület elnöke, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja. A belépés az előadásra és minden időszakos kiállításra azon a csütörtökön – január 27-én – 16 és 19 óra között ingyenes. ♦ Az Éltemet ha elpipáztam… című dohányzástörténeti kiállítás időtartamát a nagy érdeklődésnek köszönhetően meghosszabbította a Székely Nemzeti Múzeum. A tárlat hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén pedig 10–14 óráig látogatható a múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas-házban (Szabadság tér 7. szám). Csoportok jelentkezését a 0267 312 442-es telefonszámon várják.

Röviden A főépület felújítása miatt egy ideje szünetel a nagy sikerű A hónap műtárgya sorozat. 2022-ben azonban minden hónap utolsó csütörtökén a gazdag gyűjtemény egy-egy kiemelt, különleges, esetleg soha nem látott darabja kerül ismét a figyelem középpontjába, ezúttal az ideiglenes kiállítóhelyen, a sepsiszentgyörgyi Lábas-házban. Az első alkalomra január 27-én, csütörtökön kerül sor. Hogy mi a hónap műtárgya, azt meglepetésnek szánják a szervezők. 17 órától kamarakiállítással és előadással várják az érdeklődőket: megtekinthető a Keöpeczi Sebestyén József címervilága című tárlat, illetve meghallgatható Szekeres Attila István Keöpeczi Sebestyén József élete és műve című vetített képes elő­adása. A rendezvény partnere, társszervezője az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület, a kiállítás társkurátora Szekeres Attila István heraldikus, az egyesület elnöke, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja. A belépés az előadásra és minden időszakos kiállításra azon a csütörtökön – január 27-én – 16 és 19 óra között ingyenes. ♦ Az Éltemet ha elpipáztam… című dohányzástörténeti kiállítás időtartamát a nagy érdeklődésnek köszönhetően meghosszabbította a Székely Nemzeti Múzeum. A tárlat hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén pedig 10–14 óráig látogatható a múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas-házban (Szabadság tér 7. szám). Csoportok jelentkezését a 0267 312 442-es telefonszámon várják.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Richter (telefon: 0267 351 025, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) egész héten 9–12 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »