Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Színház ÚJ BEMUTATÓ A TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZBAN. A Jógyerekek képeskönyve című junk-opera rendezője Hegymegi Máté, aki korábban a Barbárok című előadást is készítette Sepsiszentgyörgyön. A felnőtteknek szóló tanítómese bemutatójára december 14-én, kedden 18 órától kerül sor a színház nagytermében; további előadások 15-én és 22-én. ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház 14-én, kedden 19 órától Rodrigo Garcia Grădinărit uman című elaődását játssza Andrei Măjeri rendezésében. Csak zöldigazolvánnyal lehet belépni az előadásra. Jegyek az eventim.ro oldalon kaphatók.

Bábszínház A Cimborák Bábszínház Ha Szent György lehetnék… című legújabb, a Blattner-díjas Vajda Zsuzsanna által rendezett előadását december 13–16., valamint 20–22. között naponta 10 és 12 órától szervezett csoportoknak játssza. A 6 év fölötti nézőknek ajánlott 60 perces előadást mások 17-én, pénteken 18 órától tekinthetik meg. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon várják. Az előadások helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám).

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban az Átöltözés című produkciót december 15-én, szerdán 19 órától, 27-én, hétfőn 19 órától és 28-án, kedden 19 órától játssza az együttes. Jegyeket a központi jegyirodában lehet vásárolni hétfőtől csütörtökig 9–16 óráig, pénteken 9–13 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267 312 104.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán kedden: 16 órától Énekelj! 2. (magyarul beszélő), 16.30-tól Encanto (románul beszélő), 18.15-től West Side Story (román felirattal), 18.30-tól Annette (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Kiállítás VALÓSÁG KÉPEKBEN. Az élet fájdalmas igazságát és valóságát mutatja be az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének december 8-án közzétett online kiállítása, az Ütős-gyilkos szavak. A megrázó illusztrációk a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából kívánják felhívni a figyelmet a verbális erőszak jelenségére. A kiállítás az alábbi linken érhető el a Facebookon: Valóság képekben – Ütős-gyilkos szavak kiállítás. BEDE KINCSŐ Három színt ismerek a világon című kiállítása a budapesti TOBE Gallery és a kovásznai Művelődési Ház közös szervezésében december 15-én, szerdán 18 órakor nyílik meg Kovásznán a Kádár László Képtárban. A tárlatot Kali Ágnes költő, dramaturg méltatja. A kiállítás 2022. január 31-ig tekinthető meg a járványügyi szabályok tiszteletben tartásával. A TERMÉSZET MESÉJE kombinált művészetterápiás foglalkozásokon született alkotásokból állít ki az illyefalvi KIDA Alapítvány, a MOL Gyermekgyógyító programjának nyertese december 19-én, vasárnap Dálnokon a Gaál Kúriában. A 15 órától tartott megnyitóra a részvételi szándékot december 15-ig kell jelezni András Imrénél a 0755 045 699-es telefonon.

Zene KARÁCSONYI KONCERT. Ma 18 órától rendkívüli karácsonyi hangversenyt tartanak az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Bástya-ház, Olt utca 6. sz.). Fellépnek a brassói Transilvania Egyetem zenetanszékének diákjai: Székely Kitti, Catalina Catrina, Florentina Matei, Ambarus Beáta, Sándor Andrea, Valentina Popa és Albu Erika. Zenetanárnő: Mihaela Buhaiciuc, zongorakíséret: Mihaela Pavel. Műsoron népszerű dalok és áriák – Cavalli, Händel, Schumann, Enescu, Poulenc, Puccini, Rossini, Dvořák, Brediceanu, Britten, Gilbert–Sullivan, Sztravinszij és Humpel, Poppini és Cavadia szerzeményei. HANGVERSENYÉVAD. December 17-én 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében a brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar Johann Strauss, Gioachino Rossini, Luigi Boccherini, valamint Bach és Gounod műveiből összeállított Téli ünnepek csillagai című hangversenye hallható. A zenekar alapítói Anton Niculescu csellista, valamint Iulian Rusu karmester. A 2021/2022-es hangversenyévadra a jegyeket a városi kulturális szervezőirodában lehet megvásárolni hétköznap 9–16 óráig (Szabadság tér 1. szám, telefon: 0267 312 104). A jegyek ára 30 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

Jótékonysági akciók SZERETETDOBOZOK. A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének munkatársai a rászoruló családok gyermekeinek szánt csomagokat három helyszínen veszik át: a főtéri kőszínpadnál, a Szemerja negyedben a stadionnál, illetve az 1918. december 1. úton lévő Amigo üzletnél (az egykori sörözőnél) december 16-án, csütörtökön 18 és 20 óráig. Kérik, hogy a dobozokon tüntessék fel az életkort. F A sepsiszentgyörgyi Szimpla kertben december 17-én, pénteken 18–20 óráig várják az adományozókat. Idén a gazdátlan jószágoknak is gyűjtenek, szívesen fogadnak kutyák számára játékot, tápot, amit a kutyamenhelyre juttatnak majd el. További részletek a Szeretetdoboz Facebook-oldalán olvashatók. ADVENTI KONCERT BENCIÉRT. A sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola népdalos tanítványai december 19-én, vasárnap 18 órától az evangélikus templomban jótékonysági koncertet tartanak. Oktató: István Ildikó, hangszeren kísér: Mihály Pál és Lőrinci Zsolt.

Röviden IVÓVÍZ. Kézdivásárhelyen ma 8-19 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a Csernátoni utcában az 1-es, 3-as, 3B, 5-ös, 7-es, 9-es, 13-as, 17-es és a 21-es számú családi házaknál, az ANL-tömbházaknál, a Lukoil benzinkútnál, a villanytelepen, illetve a meteorológiai állomáson. FŰTÉSTÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE.  Aki a 2021. december és 2022. március közötti időszakra fűtéstámogatást szeretne igényelni, december 17-én 12 óráig adhatja le az iratcsomót a Szociális Támogatási Igazgatóság székhelyén, Sepsiszentgyörgyön a Bánki Donát utca 27. szám alatt. Aki december 17. után adja le a dossziét, csak három hónapra, a 2022. január–március időszakra kaphatja meg a pótlékot. vízszámla ONLINE. A Közüzemek Rt. már jó ideje lehetővé tette a víz- és szennyvízszámla internetes kifizetését. Hogyan működik a folyamat? Ha fiókot szeretne létrehozni az apacov.ro honlapon, kövesse az alábbi lépéseket: I. Adja meg az azonosító adatokat az online ügyintézés részben (a regisztráció megerősítéséhez érvényes e-mail-címnek kell lennie). Adja meg nevét, ügyfélkódját és a jelszót. II. Nyomja meg a küldés gombot. Azonosító adatainak ellenőrzése után fiókaktiváló e-mailt kap, amely után 24 órán belül bejelentkezhet a weboldalra. A számlák megtekintése a Számláim menüből történik. A fiók létrehozásával a következő lehetőségekkel élhet: a vízóra adatainak bejelentése; számlák megtekintése és letöltése; éves számlaérték-diagram megtekintése; online fizetések lebonyolítása.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »