Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Állomás negyedi előfizetőink figyelmébe!

Kiállítás FOTÓKIÁLLÍTÁS. A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) fotószakosztályának szervezésében a KÁMME Fotóműhely – Fókuszban a hitéletünk című fotókiállítás erdélyi körútjának második állomására, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániára érkezik. Megnyitó november 28-án, vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmise után. Házigazda ft. Takó István plébános, köszöntőt mond Bedő Zoltán, az SZMÚE elnöke, a kiállítást megnyitja Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője, a tárlatot bemutatja Huszár Szilamér, az SZMÚE fotószakosztályának koordinátora, a kiállítás erdélyi kurátora. ünnepi sorshúzás. Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca 2. szám) december 3-áig látogatható a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem közreműködésével Sepsiszentgyörgyön indított festő- és szobrászművészképzés jelenlegi és leendő oktatóit bemutató, PARALEL című tárlat. A kiállítást november 22-től december 3-ig megtekintők között a közelgő ünnepek alkalmából képzőművészeti albumokból, kiadványokból és folyóiratokból álló ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A tárlat záróeseményeként december 3-án, pénteken 17 órától Várallyay Réka művészettörténész,  valamint Péter Alpár képzőművész tart tárlatvezetést, amelyet az ünnepi sorshúzás követ. KIÁLLÍTÁS és díjkiosztó. A Guzsalyas Alapítvány és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház, valamint az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület együttműködésével meghirdetett Vándorlegény – XVI. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat erdélyi régiós kiállításának megnyitója és díjkiosztó ünnepsége november 26-án, pénteken 18 órától kezdődik Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban (Kós Károly út 5A szám).

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Örkény István Tóték című darabját Bocsárdi László rendezésében Sepsiszentgyörgyön a nagyteremben 30-án 17 órától játsszák; 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap 19 órától a kamarateremben O. Horváth Sári Életigen című darabját tekinthetik meg az érdeklődők Kiliti Krisztián rendezésében.

Zene HANGVERSENYÉVAD. Novem­ber 26-án, pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király-templomban orgonakoncertet tartanak kórus és szólisták kíséretében. Fellép a Vox Humana kamarakórus, a Pro Musica kamarakórus, a Laudate kórus, Sebestyén Lázár Enikő szoprán, Barabás Lajos tenor, Lőfi Gellért basszus, Erich Türk orgonaművész, karmester: Szilágyi Zsolt Herbert, konferál: Camelia Paraschiv és Kerekes Loránd. A jegy ára: 30 lej felnőtteknek, 15 lej diákoknak és nyugdíjasoknak, kapható a városi szervezőirodában vagy a helyszínen egy órával a rendezvény előtt.

Hírdetés

Mozi A SEPSISZENTGYÖRGYI MŰVÉSZ MOZI műsorán ma: 16.15-től A farkas és az oroszlán (magyarul beszélő), 17 órától Szörnyen boldog család 2. (románul beszélő), 18.15-től A Gucci-ház (román felirattal), 19 órától Spirál (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102. KOVÁSZNAI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT. Ma 18 órától az Amíg tart a nyár – Babyteeth című, 16 éven felülieknek ajánlott ausztrál vígjátékot, filmdrámát vetítik. Jegyár: 10 lej. A 12 év feletti nézők kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek be, mely igazolja a teljes oltottságot vagy azt, hogy az illető az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen.

Képernyő ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.30 Semmiért se aggódjatok… – az Erdővidéki Református Nőszövetség konferenciája. 20.11 Amit tehettem, megtettem – Ilkei Ferenc beszél életéről és szeretett falujáról, Vargyasról. 21.22 Tűz pusztított Nagyajtán Szőcs Árpád asztalosműhelyében. 22.08 Tanácsülés Baróton – november 4–5. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube- csatornán és az erdtv.com internetes portálon.

Védettségi igazolás igénylése Az EU-s digitális COVID-igazolvány a certificat-covid.gov.ro portálon igényelhető. A regisztrációhoz egy e-mail-cím szükséges, amelyre a felhasználó megkapja a rendszer által küldött linket, majd azt felhasználva léphet tovább a platformon. Az „új igazolvány” gombra kattintva ki kell választani a dokumentum típusát, amely alapján a felhasználó oltásra vagy tesztelésre regisztrált. A román állampolgárok, illetve a román személyi számmal rendelkező külföldi állampolgárok a „CNP” gombra kattintva megadják az ott kért személyi adatokat, és kiválasztják a tanúsítvány típusát. A külföldi állampolgároknak az „útlevél/személyazonossági igazolvány” gombra kell kattintaniuk, ahol a kért adatok megadása után ki kell választani a tanúsítvány típusát. A tanúsítványnak három típusa van: az egyik azt igazolja, hogy tulajdonosa be van oltva, a másik, hogy tulajdonosa átesett a COVID-19-en, a harmadik pedig azt, hogy a koronavírustesztje negatív. Az oltásigazolvány kiállítása érdekében meg kell adni a szérum típusát, a megyét, ahol az immunizálás történt, illetve az időpontot. A betegségen átesett személyeknek kiállítandó igazolványhoz a megyét és a hónapot kell megadni, akárcsak a teszt alapján kérelmezett tanúsítvány esetében. A Mentés gombra kattintva az alkalmazás regisztrálja a kérelmet. A generált tanúsítvány az „igazolványok listájában” jelenik majd meg. A kérelmező értesítést kap e-mailben az igazolvány  kibocsátásáról. A felhasználó számára a platformon kialakított fiókban hozzáférhető az igazolvány, de le is menthető PDF-formátumban és kinyomtatható. A COVID-igazolvány ingyenes, kiállításához 14 évnél fiatalabb kiskorúak esetében szülői beleegyezés szükséges.

Ügyintézés az önkormányzatoknál SEPSISZENTGYÖRGY. A megyeszékhely polgármesteri hivatalába és alárendelt intézményeibe csak a következő dokumentumok egyikével lehet belépni: a koronavírus elleni védőoltást igazoló zöldtanúsítvány, 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-teszt, 48 óránál nem régebbi negatív antigéngyorsteszt, az elmúlt 180 napban a koronavírus-fertőzésből való felgyógyulást igazoló tanúsítvány. A főépületbe a belépés csak előzetes bejelentkezéssel lehetséges, ezt a 0267 316 957-es telefonszámon lehet megtenni. A lakásgazdálkodási irodába a 0267 313 323-as telefonszámon, a vagyonkezelési igazgatóságra pedig a 0267 316 957-es telefon 160-as belső számán kell időpontot kérni. Az anyakönyvi hivatal ideiglenesen a városháza főbejárata melletti irodába költözött, időpontfoglalást a 0267 318 144-es telefonszámon kell kérni. Kérik a lakókat, hogy az önkormányzatot érintő további információkért tárcsázzák a 0267 316 957-es központi számot vagy küldjenek üzenetet az [email protected] e-mail-címre.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Középajtán, Nagyajtán (a központtól a középajtai bejáróig) csütörtökön 9–14 óráig, Martonoson és Bereckben (az 1-es, 5-ös, 10-es transzformátorállomás körzetében) november 26-án 9–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás. ONLINE ÜGYINTÉZÉS. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség tájékoztatja a cégeket, vállalkozásokat, hogy a kényszerszabadság igényléséhez szükséges iratokat a [email protected] e-mail-címen fogadják. Naprakész tudnivalók az anofm.ro honlapon. * A Közüzemek Rt.-nél az apacov.ro honlapon fiókot lehet létrehozni, mely lehetővé teszi a vízóra adatainak bejelentését; számlák megtekintését és letöltését; éves számlaérték-diagram megtekintését; online fizetések lebonyolítását. A fiók létrehozásának lépései: 1. Adja meg az azonosító adatokat az online ügyintézés részben (a regisztráció megerősítéséhez érvényes e-mail-címre lesz szükség). Adja meg nevét, ügyfélkódját és a jelszót. 2. Nyomja meg a küldés gombot. Azonosító adatainak ellenőrzése után fiókaktiváló e-mailt kap, amely után 24 órán belül bejelentkezhet az oldalra. Az egyenlegben lévő számlák megtekintése a Számláim menüben történik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »