Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Miután betegség miatt két alkalommal is kénytelenek voltak elhalasztani Örkény István Tóték című darabjának bemutatóját, a premier új időpontját november 21-én, vasárnap 17.30-tól tűzték ki a Tamási Áron Színház nagytermében. Rendező: Bocsárdi László. A főbb szerepekben Mátray Lászlót, Kónya-Ütő Bencét, D. Albu Annamáriát, Vass Zsuzsannát, Erdei Gábort, Nemes Leventét és Beczásy Áront láthatja a közönség. A bemutatót követően november 23-án, 24-én és 30-án lesz újra műsoron a Tóték a színház nagytermében.

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES Átöltözés című előadását Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban ma 19 órától és 18-án, csütörtökön 19 órától játssza. Rendező-koreográfus: Ivácson László. Jegyeket a kulturális szervezőirodában lehet vásárolni 9–16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Telefon: 0267 312 104. A novemberi előadásokat 12 év feletti személyek csak oltási igazolvánnyal vagy a betegségből való felgyógyulást igazoló tanúsítvánnyal tekinthetik meg. A védőmaszk viselése kötelező az előadások teljes időtartama alatt.

Kiállítás SÁROSI CSABA grafikai és térplasztikai kiállítása a kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeumban január 9-ig látogatható. A 1951. november 23-án Szászrégenben született, 1980 óta az udvarterek városában élő és alkotó művész Múlt és jelen című jubileumi grafikai kiállítása tizedik egyéni tárlata.

Mozi A SEPSISZENTGYÖRGYI MŰVÉSZ MOZI műsorán ma: 16 órától Utolsó éjszaka a Sohóban (magyarul beszélő), 17 órától Perzsa nyelvleckék (román fel­irattal), 18.15-től 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő), 19.15-től Venom 2. – Vérontó (román felirattal); csütörtökön: 16.15-től Hibás Ron (magyarul beszélő), 16.15-től A farkas és az oroszlán (románul beszélő); 18.15-től Dűne (román felirattal), 18.15-től Örökkévalók (románul beszélő).  Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102; honlap: arta.cityplex.ro. A KOVÁSZNAI MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN november 18-án, csütörtökön 18 órától a Még egy kört mindenkinek című dán filmdrámát vetítik magyar és román felirattal. Helyfoglalás, további információ a 0744 364 250-es telefonon. Jegyár: 10 lej. 12 év feletti nézők kizárólag védettségi igazolás (uniós zöldigazolvány) felmutatásával vehetnek részt a filmvetí­tésen.

Hírdetés

Hitvilág VÁNDORBÖLCSŐ. Idén decemberben lesz három éve, hogy elindult a Vándorbölcső program Székelyföldön Sepsiszéki Nagy Balázsnak köszönhetően. A vándorbölcső ötlete régi hagyományból fakad, és célja a gyermekvállalási kedv ösztönzése, a babát váró családok segítése, a magyar családok és közösségek összekovácsolása, hiszen a bölcső az élet, a megmaradni akarás jelképe, s amelyik nemzet bölcsőkbe fektet, az a jövőjébe fektet be. A bölcsők nagyjából fél évet maradnak egy családnál, majd a család (vagy a bölcsőket koor­dináló személy) új befogadót próbál találni, ahová továbbvándorolhat a bölcső újabb fél esztendőre. Az átadást, továbbadást ünnepélyesen tartják, szentmise vagy istentisztelet keretében, a közösség figyelmét azokra a családokra irányítva, akik a jelenlegi, nem könnyű körülmények között is vállalják a gyermekáldást. Háromszéken Mikóújfaluban, Sepsiszentgyörgyön (unitárius és szemerjai református templom), Lemhényben, Kálnokon, Haralyban, Gelencén és Erdővidék más településein működik a nemzetmentő program. Egy ideje a Nemzetstratégiai Kutatóintézet átvette a programot és Kárpát-haza bölcső néven működik.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret, 6.40-től Ferenc pápa gondolatai a családról, 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 7.30-tól szentmise Sepsiszentgyörgyről a Krisztus Király-templomból, 8.15-től A hét plébániája Gábor Annával, 8.25-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra. Holnap tematikus nap: dr. Savai János atya előadása 12.15-től hallható, míg 12.30-tól Ferenc pápa gondolatait osztja meg a családról. Honlap: mariaradio.ro.

Ingyenes ügyintézés CSERNÁTON-KÖKÖS. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Csernátonban a Sylvester Lajos Közösségi Könyvtárban, illetve Kökösben a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben és dossziék összeállításában is.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Csíki utcai 231-es Dona (telefon: 0372 407 231, éjszaka csak a sürgősségiarecepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Sepsibodokon a Talamérben ma 9–14 óráig javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. ÁRAMSZÜNET. 18-án, csütörtö­kön 8.30–15.30-ig Albisban, Dálnokban és Maksán; 10–13 óráig Sepsiszentgyörgyön a Stadion környékén: a Sajtó utcában (1-es, 2-es, 3-as th.), a Múzsák sétányon (12/A, B, C; 4-es th.), a Bertis üzletnél és vendéglőnél, valamint a Váradi József Általános Iskolában) szünetel az áramszolgáltatás. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a hpress@ 3szek.ro e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527. DRÁMAOSZTÁLY. A Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a jövő szeptembertől induló drámaosztályba november 20-án, szombaton 15 órától a líceum Visky Árpád Drámatermében. Telefon: 0740 578 725. TALÁLT TÁRGYAK. Megtalálták Szi­lágyi Péter és Veronka városi autóbuszon felejtett novemberi nyugdíjszelvényét. * Nemrég okostelefont találtak, amelyet már hirdettünk, de nem volt rá jelentkező. A szerkesztőség titkárságán lehet érdeklődni hétfőtől csütörtökig 9–15 óráig. Telefon: 0267 351 504.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »