Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Hitvilág

Az első istentiszteletre ma 18 órától a szemerjai református templomba várják az érdeklődőket, igét hirdet Péterfi Ágnes unitárius lelkipásztor, majd Veszteségből nyereség címmel Kozma Ferenc és Emese bizonyságtételére is sor kerül. Szerdán 18 órától az unitárius templomban Incze Zsolt református lelkipásztor, esperes hirdeti az igét, amit a Kriza János Unitárius Vegyes Dalárda műsora követ. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Az e heti szentmisék kezdési időpontjai: mától péntekig 7.30-tól és 18 órától, szombaton 18 órától, vasárnap 9, 11 és 18 órától.

Kiállítás ELMARAD A MEGNYITÓ. A baróti Erdővidék Múzeumában Albert Attila fényképeiből berendezett kiállítás mára tervezett megnyitóját bizonytalan időre elhalasztják. Az új időpontról tájékoztatják az érdeklődőket. TERMÉSZETFOTÓ-KIÁLLÍTÁS. Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Vadászati Múzeumban (Gróf Mikó Imre utca 11. szám) október 27-ig naponta 10 és 17 óra között látogatható a V4 természetfotó-kiállítás, válogatott fotók a visegrádi országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – természeti kincseiből című tárlat.

Zene INDUL A 2021/2022-ES HANGVERSENYÉVAD. Október 29-én, pénteken kezdődik Sepsiszentgyörgyön az idei hangversenyévad, az első koncertet a Brassói Szimfonikus Zenekar adja. A hangversenyek helyszíne idén a Tamási Áron Színház nagyterme és a Krisztus Király katolikus templom. A jegyeket a városi kulturális szervezőirodában lehet megvásárolni, amely hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–15 óráig tart nyitva (telefon: 0267 312 104). A jegy ára 30 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. A rendezvény az érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező az oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi RT-PCR-teszt, 48 óránál nem régebbi hitelesített antigéngyorsteszt vagy védettséget igazoló irat felmutatása. NÉPDALVETÉLKEDŐ. A magyar népdal és népköltészet hete tiszteletére a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület népdalvetélkedőt hirdet Kézdivásárhelyen november 19-én. A rendezvényt 16.30-tól tartják az Erzsébet Teremben. Elemisták és 5–8. osztályos diákok jelentkezését várják november 10-ig. Amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé az esemény megtartását személyes részvétellel, a népdalokat videóban kell eljuttatni a szervezőkhöz.

Hírdetés

Tánc ELMARAD AZ ELŐADÁS. A járványügyi helyzetre való tekintettel a Háromszék Táncegyüttes elhalasztja a Rézhúron című előadása mai uzoni, valamint október 27-i, szerdai olaszteleki vendégjátékát. Amint a járványhelyzet engedi, az előadásokat megtartják, az új időpontokról tájékoztatnak.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán: ma 16.30-tól Dűne (román felirattal), 16.45-től Hibás Ron (románul beszélő), 18 órától Perzsa nyelvleckék (román felirattal), 19.15-től Venom 2. – Vérontó (magyarul beszélő); szerdán 11 órától Bébi Úr: Családi ügy (magyarul beszélő), 11.15 órától Addams Family 2. (románul beszélő), 15.45-től Vad Románia (román dokumentumfilm), 16.30-tól Hibás Ron (magyarul beszélő), 18 órától Nincs idő meghalni (román felirattal), 18.45-től Venom 2. – Vérontó (magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig, telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Apróhirdetések, gyászjelentők Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden INGYENES MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ÜGYINTÉZÉS. Az RMDSZ háromszéki területi szervezetének munkatársai október 27-én, szerdán 16 és 18 óra között Gelencén a tekepálya fölötti protokollteremben fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben és dossziék összeállításában is. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. FELÚJÍTÁS A FIÓKKÖNYVTÁRBAN. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Sport utcai fiókkönyvtára felújítási munkálatok miatt várhatóan egy hónapig zárva tart. INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527. CSAK ELŐJEGYZÉSSEL A VÁROSHÁZÁN. Sepsiszentgyörgy önkormányzata újból bevezette az előjegyzést a hivatali ügyintézésnél, így a hivatal irodáiba kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpontfoglalással lehet bejutni. Előjegyzést kérni a 0267 316 957-es központi telefonszámon lehet. Az anyakönyvi hivatal a 0267 318 144-es telefonszámon érhető el. Az intézkedést a koronavírus-fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében rendelte el az önkormányzat. INGYENES MÉRÉS. Ma 9 és 14 óra között ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérésre várják az érdeklődőket Sepsiszentgyörgyön a Csíki utca 15. szám alatt található Natureka bioboltba.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »