Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiadói est könyvekkel és zenével

XII. Székelyföld Napok

Csütörtökön Köpecen a kultúrotthonban 12 órától a Majoros Hajlék Bábszínház A három gida és a farkas című előadása; Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház Galériájában 18 órától Erdővidéki hétköznapok/Erdővidék népzenéje – a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont gyűjteményes fényképkiállítása, a tárlatot megnyitja Demeter László, a baróti Erdővidék Múzeuma igazgatója és P. Buzogány Árpád székelyudvarhelyi művelődésszervező; a megnyitó után Jánó Kinga tart előadást a sokszínű kistáj, Erdővidék népzenéjéről; Kovásznán a Kádár László Képtárban 18 órától Csoma-tárlat: a Mi a te mítoszod? című kiállítást Kányádi Iréne művészettörténész, a Partium Keresztény Egyetem tanára méltatja; ünnepélyesen átadják a Kőrösi Csoma Sándor-díjat és a Szentimrei Judit-díjat. 

 

Zene

VOCES NŐI KAR. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében október 14-én, csütörtökön 18 órától a Tudástár ingyenes előadás-sorozatban a Voces Női Kar előadásában A Nagybetűs Nő című előadás hallható. Előadják: Pilbáth Zsuzsa, Nagy Rebeka, Welbanks-Székely Edit, Kristóf Tünde, Kádár Andrea, Berde Imola, Geréb Emőke és Cserkész Emese (művészeti irányító); zenekar: Pál Zakariás (zongora), Gáspár Álmos (gitár), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Pál Gábor (dobok). A helyek száma korlátozott.  INDUL A 2021/2022-ES HANGVERSENYÉVAD. Október 29-én, pénteken kezdődik Sepsiszentgyörgyön az idei hangverseny­évad, az első koncertet a Brassói Szimfonikus Zenekar adja. A hangversenyek helyszíne idén a Tamási Áron Színház nagyterme és a Krisztus Király katolikus templom. A jegyeket a városi kulturális szervezőirodában lehet megvásárolni, amely hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–15 óráig tart nyitva (telefon: 0267 312 104). A jegy ára 30 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. A rendezvény az érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező az oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi RT-PCR-teszt, 48 óránál nem régebbi hitelesített antigéngyorsteszt vagy védettséget igazoló irat felmutatása. 

 

Könyvbemutató

Hírdetés

B. KOVÁCS ANDRÁS két új könyvét, a Szarvascsoda című gyűjteményes verseskötetet és az Egy erdélyi self-made man az Államokban című riportregényt ma 18 órától mutatja be Kiss Jenő nyugalmazott könyvtárigazgató Sepsiszentgyörgyön a LibriM könyvesboltban. A szerző dedikál. CSINTA SAMU Álmok álmodója című, a sepsiszentgyörgyi futball és a Sepsi OSK történetét taglaló könyvét október 14-én, csütörtökön 17 órától ismertetik Sepsiszentgyörgyön az új aréna VIP-termében. Házigazda: Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke. A kötet a helyszínen megvásárolható.

 

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Bébi Úr: Családi ügy (magyarul beszélő) és 16.15-től románul beszélő, 18 órától 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő), 18.15-től Perzsa nyelvleckék (román felirattal), 20.30-tól 007 Nincs idő meghalni (román felirattal); 21 órától Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (román felirattal); csütörtökön: 16.30-tól Mancs őrjárat: A film (magyarul beszélő), 17 órától Addams Family 2. (románul beszélő), 18.15-től Mit látunk az égre nézve? (román felirattal), 19 órától Venom 2. – Vérontó (román felirattal), 20.45-től Lux Aeterna (román felirattal), 21.35-től Az emberi hang (román felirattal), 21 órától Venom 2. – Vérontó (magyarul beszélő).  Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

 

Hitvilág

VIRRASZTÁS. A sepsiszentgyörgyi belvárosi Szent József-templomban ma a 18 órától kezdődő esti szentmise után virrasztás/szentségimádás lesz 22 óráig.

 

Röviden

LOMTALANÍTÁSI KARAVÁN. Ma Kommandón, csütörtökön Kilyénben és Szotyorban gyűjti a Tega Rt. a szelektív hulladékot. A lomtalanítási programban 5 kg leadott üvegért 0,5 liter sör jár, az elektronikai hulladék ellenértékét továbbra is levonják a számlából. Ócska bútort, fölöslegessé vált tárgyakat, gumiabroncsokat és minden más limlomot ingyenesen szállítanak el. IVÓVÍZ. Sepsiszentgyörgyön ma 8–12 óráig a Váradi József utcában a Gesztenye és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszon, a Mihai Viteazul téri 3-as tömbház lépcsőházaiban és kereskedelmi egységeiben, a Gábor Áron utcai 1-es tömbház lépcsőházaiban és kereskedelmi egységeiben, a Kossuth Lajos utcai 2-es tömbház lépcsőházaiban és kereskedelmi egységeiben és a Szabadság tér 2. szám alatt található kereskedelmi egységekben szünetel a vízszolgáltatás. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. INGYENES ÜGYINTÉZÉS MIKÓÚJFALUBAN. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig a mikóújfalusi kultúrotthon protokolltermé­ben fogadják a magyar állampolgársági kérdések iránt érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail- címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám.  FELKÉSZÍTŐ. A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a jövő szeptembertől induló drámaosztályba október 16-án, szombaton 15 órától a líceum Visky Árpád Drámatermében. Érdeklődni a 0740 578 725-ös telefonszámon lehet. HUMORPINCE. Mától felfüggesztik a Humorpince klub működését a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban mindaddig, amíg a járványhelyzet ezt megköveteli. GYAKORLATI SOFŐRVIZSGA ÉS GÉPJÁRMŰ-BEÍRATÁS. A Kovászna Megyei Prefektúra és a Kovászna Megyei Gépjármű-bejegyzési és Jogosítványkibocsátó Hivatal tájékoztatása szerint október 16-án és 17-én gyakorlati vizsgát szerveznek Kézdivásárhelyen a gépjárművezetői jogosítvány megszerzéséért Vaslui megyei rendőrök segítségével. Iratkozni a vizsgára jogosító iratcsomóval és személyi igazolvánnyal a hét folyamán naponta 8.30–16 óráig lehet a jogosítványkibocsátó hivatal székhelyén Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly út 21–23. szám alatt. A gépjármű-beíratás felgyorsítása érdekében ezen a hétvégén szombaton és vasárnap 8.30–16 óráig nyitva tart a hivatal, szintén a Vaslui megyei rendőrök közreműködésével. Időpontot online lehet kérni a cv.prefectura.mai.gov.ro/programare-online honlapon. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »