Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Előadások

Mesélő Háromszék Ma Baróton a Városi Művelődési Házban 10 és 12 órától Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában A székely menyecske és az ördög; Fotosmartonoson a Mesekunyhóban 15.30-tól Mese, mese mátka, mesés-játékos foglalkozás Benkő Évával; Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 20 órától esti mese felnőtteknek – Balla Ede: Az örök ifjúság vize, meseelemzés Benedek Elek-mese nyomán. Kedden: Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház kamaratermében 11 és 13 órától Az égig érő fa, a MárkusZínház mesés bábelőadása; a Míves Házban 16.30-tól mesetáncház: A szegény ember szőlője, Benkő Évával és a Folker együttessel; a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 17 órától mesesimogató: mesére épülő játékos-zenés képzőművészeti foglalkozás Kovács Erzsébettel és Kolumbán Hannával. Szerdán: Kovásznán a Művelődési Központban 10 és 12 órától Az égig érő fa, a MárkusZínház mesés bábelőadása; Sepsiszentgyörgyön a Református Kollégiumban 10 órától 13.30-ig Mese, mese mátka, mesés-játékos foglalkozás Benkő Évával; a Gyermekotthonban 11 órától mesesimogató: mesére épülő játékos-zenés képzőművészeti foglalkozás Kovács Erzsébettel és Kolumbán Hannával; a kamarateremben 11 és 18 órától A buták versenye, a Cimborák Bábszínház előadása. Csütörtökön: Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 10 és 12 órától Écsi Gyöngyi: Angyalbárányok, mesés bábelőadás; a kamarateremben 11 és 13 órától Laci királyfi, a MárkusZínház mesés bábelőadása; Sepsibodokon a Mesekunyhóban 14 órától Mese, mese mátka, mesés-játékos foglalkozás Benkő Évával; Illyefalván a KIDA-központban 16 órától Écsi Gyöngyi: Angyalbárányok, mesés bábelőadás; Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban 17-től 20 óráig mesefolyam: olvasómaraton kedvenc népmesékből; a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 20 órától esti mese felnőtteknek: Écsi Gyöngyi meseestje. Pénteken: Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban 10 és 12 órától Laci királyfi, a MárkusZínház mesés bábelőadása; Sepsiszentgyörgyön a kamarateremben 10 és 12 órától Écsi Gyöngyi: Angyalbárányok, mesés bábelőadás; Páván a Mesekunyhóban 11 órától Mese, mese mátka, mesés-játékos foglalkozás Benkő Évával; Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban 16 órától mesebarangolás: Kilencet egy csapásra! – kilenc állomáson mesés próbatételek; a Míves Házban 18 órától mesetáncház: Előbb a tánc, utána a lakoma, Benkő Évával és a Folker együttessel. Jegyek előfoglalása és szervezett csoportok jelentkezése a 0755 335 400-as telefonon Csüdöm Eszternél. Jegyár: 10 lej.

Apróhirdetések, gyászjelentők Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán kedden: 17 órától Luca (magyarul beszélő), 17.15-től Vad Románia (román dokumentumfilm), 19 órától 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő) és 19.30-tól román felirattal; szerdán: 16 órától Bébi úr: Családi ügy (magyarul beszélő), 16 órától 007 Nincs idő meghalni (román felirattal) és 18 órától magyarul beszélő; 19 órától Egy évem Salingerrel (román felirattal), 21 órától Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (román felirattal), 21 órától Az emberi hang (román felirattal), 21.30-tól Lux Aeterna (román felirattal); csütörtökön: 16.30-tól  Mancs őrjárat: A film (magyarul beszélő); 17 órától Filmgalopp 1. – erdélyi dokumentumfilmek: Gyuri (18 perc), Isteni kéz (71 perc) román felirattal; 18.15-től Miután elbuktunk (magyarul beszélő), 19 órától Jutalomutazás (román felirattal), 20.15-től 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő), 21 órától Legjobb tudomásom szerint (román felirattal). Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Hírdetés

Tánc TÁNCPRÓBÁK. A Százlábú néptáncegyüttes utánpótláscsapata, az Aprólábak néptáncegyüttes mától heti egy alkalommal, hétfőnként 17–18 óra között megkezdi a táncpróbákat. Várnak minden 6–9 év közötti, táncolni, játszani szerető gyermeket. Jelentkezni a 0751 109 751-es és a 0740 810 878-as telefonszámokon lehet. Az együttes vezetői Virág Endre és Imola.

Hitvilág ÁTADÓ ÜNNEPSÉG. A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Püspöki Hivatala és a Sepsiszentgyörgyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség közös szervezésében tartják október 8-án, pénteken 11 órától Sepsiszentgyörgyön a Dohány utca 6. szám alatt az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Oktatási Központ átadó ünnepségét. A rendezvény 12.30-tól az evangélikus templomban hálaadó istentisztelettel folytatódik. A beruházás a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja részeként valósult meg kiemelt figyelmet igénylő gyermekek számára.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 15 órától Irgalmasság rózsafüzére, 17 órától búcsús szentmise Tusnádról, 18.40-tól A hét plébániája Gábor Annával, 19 órától Úrangyala, 19.30-tól műsorismertető, 19.35-től esti mese, 19.40-től Zsolozsma – esti dicséret, 21.25-től Effata, nyílj meg! – Görgényi Tünde műsora,  22 órától Zsolozsma – kompletórium. Honlap: mariaradio.ro.

Röviden LOMTALANÍTÁSI KARAVÁN. Ma Kézdikőváron, Kiskászonban és Kézdiszárazpatakon, kedden Torján gyűjti a Tega Rt. a szelektív hulladékot. A lomtalanítási programban 5 kg leadott üvegért 0,5 liter sör jár, az elektronikai hulladék ellenértékét továbbra is levonják a számlából. Ócska bútort, fölöslegessé vált tárgyakat, gumiabroncsokat és minden más limlomot ingyenesen szállítanak el. ÁRAMSZÜNET. Erdőfülében kedden és szerdán 9–17 óráig szünetel az áramszolgáltatás. IVÓVÍZ. Október 6-án, szerda éjszaka Kézdivásárhelyen ivóvízhálózat-mosatást végeznek, ezért este 24 órától reggel 5 óráig, vagyis szerda éjszaka, csütörtök reggelig arra kell számítani, hogy a csapokból kisebb nyomású és zavaros ivóvíz folyik. A víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasolják a lakosoknak, hogy a munkálatok megkezdése előtt biztosítsanak maguknak ivóvizet. Ugyanebben az időszakban Oroszfaluban, Sárfalván, Szászfaluban és Nyujtódon is szünetel a vízszolgáltatás a karbantartási munkálatok miatt. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. LELKI SEGÉLY TELEFONON. Az erdélyi telefonos és internetes lelkisegély-szolgálat szakembereihez hétköznapokon 19–23 óráig lehet fordulni a 0754 800 808-as normál díjas telefonon. A névtelenül igénybe vehető szolgáltatás online is működik, az internetes tanácsadás a [email protected] e-mail-címen érhető el.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben (telefon: 0267 708 465) egész héten 9–12 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »