Mi Hazánk: legyen előny, ha egy cég helyieket alkalmaz!

Részesítsék előnyben a helyi munkaerőt a közbeszerzési eljárással zajló beruházások során, így kezelve a hátrányos helyzetű területek munkanélküliségét! – vetette fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke.

Javaslata lényegeként említette, hogy a közbeszerzési pályázatok értékelésénél vegyék figyelembe, milyen arányban vállalja helyiek alkalmazását a pályázó, és kössenek ki magas kötbért arra az esetre, ha mégis megpróbál kibújni e vállalt kötelezettsége alól.

Ezzel egyszerre lehetne javítani az építőipar katasztrofális helyzetén és álláshoz juttatni azokat az embereket, akik a gazdasági válság miatt állásukat vesztve a nagyvárosokból visszaáramolnak korábbi lakóhelyükre – mondta. Hangsúlyozta: ezzel a megoldással a közmunkások egy része is értékteremtő feladathoz juthatna.

Hírdetés

Az ellenzéki párt képviselője hozzátette: nagyban segíthetné a korrupció visszaszorítását, ha a kormányzat érvényesítené a helyi alkalmazási kvótát, amire jelenleg is lehetőséget adnak a jogszabályok.

Apáti István hangsúlyozta: pártja célja az, hogy minél többen végezzenek értékteremtő munkát, a bevétel minél nagyobb hányada maradjon a vállalkozóknál, miközben az utóbbiaknak biztosítják az elegendő számú és képzettségű dolgozót. Hozzátette: mindezzel az ország leghátrányosabb helyzetű vidékein a közbiztonság helyzetét is javíthatják.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »